Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Han22 

všechny recenze uživatele

Ale jistě. Omen 3 není geniálním filmem jako první díl nebo neobsahuje promakané vraždy jako díl druhý. Dá se říct, že horor ve smysl bát se už to v podstatě ani není a chvílemi je i to celkem nuda. Jenže třetí díl funguje tam kde má - jako skvělé uzavření celé ságy o Satanovu synovi. Výborný scénář pokračuje přesně tam, kde by to člověk čekal - dospělý Damien je na vzestupu, je slavný magnát, filantrop i politik a jediné co ho může ohrozit je sedmero knězů a jejich sedm nožů z Megida. A také znovuzrození Ježíše v podobě nemluvněte, což ovšem není pro Damiena žádný problém. Kněží umírají, Damienovi nohsledi likvidují novorozeňata (tady mi hodně zatrnulo) a od hlavní hrdinky se postupně odvrací její syn, který přechází na jeho stranu. Dá se říct, že tam kde trojka selhává v hororu funguje v budování beznaděje o boji proti zlu. Navíc i když film není zrovna brutální, pár scén je vynikajících (žehlička, celý hon na lišku), Sam Neill hraje jako o život a k tomu burácí monumentální Goldsmithova hudba. Na plný počet to není, protože první dva filmy jsou trochu jinde, ale 4 hvězdičky jsou jasné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejslabší část trilogie s Damienem, synem Satana. Sam Neill se zhostil role výborně, občas jde z něho temnota. Ač je vražd opět poměrně dost, nejsou nijak zapamatování hodné - žádné probodnutí, žádná letící hlava. Nejrozkošnější je tak rozstřel hlavy těsně následovaný žehličkou, nejděsivější roztrhání psy, i když z toho, možná naštěstí, divák příliš nevidí. Tajemnou atmosféru vytváří opět skvělá Goldsmithova hudba, pomáhá i solidní kamera. Ovšem finále je takové televizní, tam jsem čekal mnohem více. Ba i ten odporný rotvajler se zmůže jen na to, že štěká a čumí. Původní hodnocení ponechám, ale k filmu už se znovu nevrátím. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem překvapivě snesitelná záležitost. Po druhém díle, jenž jen recykloval díl první se tento díl snaží přinést něco nového, sice ubylo nápaditosti co se úmrtí týká, ale to celkem s přehledem vynahrazuje velice dobrý Sam Neil, který měl oproti svým dětským předchůdcům o poznání složitější roli a porval se s ní více než statečně. Pro mně tento díl v celkovém vyznění asi předčil díl druhý, i když dílu prvnímu se bohužel ani na hony nepřiblížil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sam Neill vyzývá nazaretské dítě způsobem velice sympatickým a ti naivkové s dýkami opouštějí své smrtelné schránky ve jménu svého pána v atmosféře povedené stejně jako v díle minulém. Jerry Goldsmith také předvede pár kvalitních momentů, a tak není důvod proč nedat 70%. Na třetí díl prakticky téhož to není zlé hodnocení. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)
  • Astronomové uvádějí, že hvězdná konjunkce ohlašující druhý příchod se odehraje v souhvězdí Kasiopeji. Souřadnice, které uvádějí, RA 1h 16' 12", Dec +22°, jsou však v souhvězdí Ryb. (Johnny.ARN)
  • Časová osa filmů Omen nesouhlasí. První film se odehrává v 70. letech. Druhý film uvádí, že události prvního filmu vyvrcholily v roce 1976, a pak se posunul o sedm let dopředu, přibližně do roku 1983, kdy Damienovi (Sam Neill) mělo být 13 let. Podle výpovědí postav se události filmu Poslední střetnutí odehrávají v roce 1982, ačkoli Damienovi je nyní kolem třiceti let. Vzhledem k tomu, že od druhého filmu uplynula téměř dvě desetiletí, měl by se film odehrávat kolem roku 2003 – i když to může být způsobeno tím, že tvůrci a studio v té době nepočítali s pokračováními a odpovídající časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama