Reklama

Reklama

VOD (1)

Sonny Crockett a Ricardo Tubbs jsou nejlepší detektivové v Miami Vice. Mají nejmodernější zbraně, rychlá auta i čluny a všechno to se nebojí použít v boji s organizovaným zločinem. Rico je ten mírnější s poklidným životem a ženou, kterou miluje. Naopak Sonny je jeho pravým opakem. Jsou informování o úniku velmi citlivých dat, který vedl k masakru dvou federálních agentů a rodiny přítele jednoho z informátorů. Budou pracovat v utajení a vyšetřování je zavede přímo na práh brutálních zabijáků a do spletité sítě mezinárodních drogových překupníků. Ale jejich téměř rutinní práce je narušena ve chvíli, kdy se záletník Sonny zamiluje. Jeho láskou se totiž stala Isabella, žena obchodníka se zbraněmi a drogami. Pro Crocketta a Tubbse začíná hra na ostří nože. Oba jsou postupně tlačeni ke zdi a rozdíly mezi policajty a lumpy se nebezpečně stírají. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (733)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Jistě.film má několik chybiček (občas až příliš velký šum, a obecně několik nepříjemných "digitálních" záběrů, sem tam až příliš vážně míněné scény, které tedy zcela logicky působí nechtěně vtipně) ale já i tak celejch 134 minut chochtal blahem. Od prvního do posledního záběru nabušená jízda (co na tom, že není příliš akční) - Michael Mann je jedním z mistrů obrazu. Vydžel bych se dívat dvě hodiny na film, kde y se pořád jenom lítalo nad vodou a mokřinama, jako to bylo tady, nemluvě o hudební stránce. Rozhodně jeden z Filmů roku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Seriál som nikdy nevidel a Michaela Manna pokladám "len" za zručného remeselníka, ktorého filmy sa mi síce páčia (PEVNOSŤ, POSLEDNÝ MOHYKÁN, HORÚČAVA), no niekedy to s atmosférou predsa len už preháňa na úkor príbehu (ALI, COLLATERAL). Napriek tomu som si jeho MIAMI VICE zamiloval už na prvé pozretie. Výborné herecké obsadenie je fajn, ale má to niečo, o čom sa ťažko hovorí. Nie je to „iba“ výborná atmosféra (hoci dusné nočné veľkomesto, ku ktorému sa blíži tropická búrka a horizont križujú blesky, je vystihnuté a nasnímané úžasne, stačí na strechu výškovej budovy postaviť dvoch hercov, pustiť kameru a dúfať, že sa skôr alebo neskôr v diaľke začne blýskať) či parťácka buddy chémia (v úvodnej diskotékovej scéne nepadne ani slovo, pritom z policajnej zohratosti mrazí, viď. scéna, v ktorej na jedného od chrbta zaútočí zabijak, na čo je kolegom zabijak spacifikovaný bez toho, aby si to vpredu kráčajúci kolega všimol - trvá to len pár sekúnd, ale je to pre mňa esencia buddy movie). Scenár stojí na minimalizme - čo sa týka dialógov, aj vzťahov medzi postavami (záverečná scéna sa hravo zaobíde bez slov, stačí, testosterónový Crockett v tichej nočnej nemocnici). A scéna na diaľnici je bomba ("Už sa nemusíš ponáhľať domov."). Trenčín Max 2006 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to žádné překvapení, přesto to má něco do sebe co nutí diváka sledovat sled sekvencí a nenechá ho na pochybách. Herci jsou velmi pečlivě a vkusně vybráni a ve filmu jejich snaha rozhodně navyšuje kvalitu tohoto filmu. Celkem jsem se bavil, i když se to těžko hodnotí...přeci je to film již mnohokrát uznávaného režiséra a díky tomuto filmu rozhodně jeho pověst poroste dál svižným tempem. Velmi mě přkvapil soundtrack spíše ve stylu elektra a rocku, jehož obsah je k příběhu a k jeho tempu velice dobře přikládán. Nejvíce mě zaujali skladby: Mogwai - Auto Rock, Goldfrapp - Strict Machine, King Britt - New World in My View a nejvíce John Murphy - Who are You. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $63,450,470Tržby Celosvetovo $163,794,509Tržby za predaj DVD v USA $37,743,141 //počet predaných kusov 2,085,492Michael Mann má svoj zaužívaný štýl a toho sa drží aj pri tomto počine, lepšiu "vážnejšiu" policajnú dvojicu ako Colin Farrell a Jamie Foxx nenájdete. Samozrejme sa film nezaobíde bez poriadneho rachotu zbraní. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že je mezi námi na CSFD tolik odborníků na digitální kameru, já se mezi ně neřadím, což je na jednu stranu smutné,ovšem na druhou stranu jsem si užil tenhle filmeček.Děsně jsem se těšil na skvělou akci, to se mě sice až tak nedostalo, zato se mě dostalo napínavé, vizuálně skvělé podívané.Jo a když došlo na ty akční scény, klub, motorový člun,přestřelka /tak ta hlavně/, tak se se mnou točil celý svět. Mann je prostě pan někdo.Collin je fakt težkotonážní frajer. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (29)

  • 135milionová produkce Universalu debutovala během úvodního víkendu (28. – 30. 7. 2006) v amerických kinech s výdělkem 25.7 mil. dolarů na prvním místě. I když to byl nejlepší začátek v kariéře režiséra Michaela Manna, celkový obrat se po rychlých propadech zastavil stěží na sumě 64.4 mil. dolarů. (imro)
  • Během příprav na roli Sonnyho Crocketta se jeho představitel Colin Farrell stal terčem hodně ostrého žertíku: "Mohli jsme strávit spoustu času s tajnými policajty, kteří se zrovna chystali na nějaký případ. Asi týden jsem s nimi procházeli secvičené scénáře a situacie a myslel jsem si, že mezi námi vznikla nějaká vzájemná důvěra. Šlo to tak hladce, že mi řekli, že se můžu jít podívat na opravdovou práci - měli kupovat čtyřicet kilo kokainu od nějakých Kolumbijců a tvrdili, že to nebude nebezpečné, protože s nimi už navázali přátelský kontakt. Zkrátím to: Najednou se to podělalo a všichni vytáhli bouchačky. Byl jsem posranej až za ušima, málem jsem si obarvil kalhoty. Ale nakonec jsem díky tomu opravdu pochopil, jaké to je, když se v takové situaci ocitnete. Myslel jsem si, že to bylo doopravdy... a když jsem se druhej den dozvěděl, že to všechno sehráli, cejtil jsem se jako debil. Ale pomohlo to určitě." (NIRO)
  • Scéna, v ktorej zo šedého Ferrari F430 šľahajú modré plamene, nie je špeciálny efekt. F430 takéto plamene dokáže produkovať pod plným plynom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama