Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich cca 40 minut to je regulerni Star Trek, film navazuje primo na predchozi dil, posadka se vraci domu a zjistuje, ze je Zeme v prdeli. Zadny vtipky, nic, proste vazne a docela temne natoceny. Jenze pak se dej presune do 20. stoleti na Zemi a tady zacne nepretrzitej sled scenek na tema zmatena posadka versus 20. stoleti. Ne, ze bych se nebavil, videt znamy postavy, jak se bezradne motaj po ulicich, je vetsinou sranda a povede se nemalo paradnich forku a hlasek, ale precejen to pak uz je zbytecne dlouhy a clovek by uz zase rad videl nakej ten vesmirnej souboj. To, ze tu je jakysi ekologicky podtext je ale uplne jedno, to vubec nevadi, nastesti. Co se tyce hercu, prislo mi, ze jsou oproti minulymu dilu vic ve forme a triky jsou naopak oproti minulymu dilu lehoucce slabsi. Ale Nimoy uz si rezii ochmatal a ma to pevne v rukach. Takze urcite jeden z nejzabavnejsich Star Trek filmu, ale urcite ne nejlepsi nebo nejakcnejsi a podobne. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná sci fi podle pravidel. 1) Éra Star Treku mě minula. Seriály z 60. a 70. let jsem jako občan socialistického Československa neměl možnost v době vzniku sledovat. Ani 90. léta jsem netrávil u televizních obrazovek, i když tehdy snad už některé filmy a seriály na obrazovky pronikly. A tak se k těmto dnes už historickým archiváliím dostávám až v 21. století. Takový je život. 2) Viděl jsem toho velmi málo. Několik pokračování původního seriálu a několik samostatných filmů. Vše mělo různou úroveň zpracování, jak to tak u projektů podobné šíře nutně dopadá. Ale všechny mnou shlédnuté střípky měly nápady a šťávu. 3) A totéž platí i o Cestě domů. Film má šmrnc. Čtvrstoletí od vzniku se podepsalo na filmových efektech, ale, jak už jsem nejednou psal, triky nejsou důvodem, proč koukám na filmy. Snímek respektuje klasická pravidla sci fi dobrodružství. Rozhodující je příjemný, divácky nenáročný scénář a vše ostatní mu jde na ruku. Film není příliš vtipný, ale trochu je. Film oplývá ve své době možná efektními, dnes jen úsměvnými triky, ale není jim podřízen. Ve filmu jsou i malé honičky, jen tak pro zpestření, víte, ne proto, aby bylo jak zaplácnout dvě hodiny. 4) Byl bych raději, kdyby se tvůrci jasně rozhodli, jestli půjde o komedii nebo o napínavou sci fi. Tato ani ryba ani rak nebyla ani silná komedie, ani silná sci fi. Téma návratu časem do minulosti (resp. současnosti) je téma vděčné a zde je jeho potenciál využit jen částečně. Přesto však jde o příjemný film. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta udeřila na Star Trek s úderností tunového perlíku a tak se odlehčuje kde může. Z vážného sci-fi se Star Trek zvrhává do cheesy komedie více než velmi a celý děj je tak trochu vážně nevážný, nese se hlavně ve znamení ochranářské agitace a dělání si srandy ze studené války, protože jinak je to vcelku jen snůška hovadin a nadsazeného blbnutí. Což není až tak zlé, ale spíše to působí jako amatérská parodie na Star Trek a ne Star Trek samotný. 7/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z důkazů, proč byla Kirkova posádka nejlepší. Příběh je vytržený z klasických prostředí neznámých planet a vesmírných bitev. Pro sérii je to svým zasazením do doby i místa velmi netypický film. 80.léta, velryby, ekologické poselství...a přesto funguje jako dobrodružný film, scifi, trochu komedie. Bez výbuchů a našlapané akce to ty postavy (a jejich představitelé) utáhnou a ještě při tom zachrání planetu:) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)
  • Překážkou v natáčení byla náhlá smrt šéfa společnosti Paramount Charlese Bluhdorna, čímž se zpozdilo více projektů Paramountu. Leonard Nimoy spolu s Harveym Bennettem si dokázali naklonit i nové vedení, a tak práce mohla brzy pokračovat. (WolfR)
  • Herci nosili pod oblečením ještě ochranný oděv proti chladnému počasí, přesto se mnozí během natáčení nachladili. (WolfR)

Reklama

Reklama