Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekal. Necekal jsem, ze to bude takova kravina. Reno podava svuj standartne dobry vykon, ale vic me zaujal Cassel, ktery mi prisel mnohem lepsi. Urcita atmosfera a napeti tu nechybi, ale me to moc nezaujalo. Prislo mi to dost nevyrovnane, chvilku docela napinavy, ale pak jen nudny dialogy o nicem. Tesil jsem se aspon na nejaky drasticky zabery, ale ani tech se mi nedostalo. A o konci radsi pomlcet. Nebejt toho, ze tam hraje Reno asi bych tomu dal jen 2* , ale kdyz primhourim oko tak by to ty 3 mohli bejt. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa zase hrali na temných filozofov. Je jasné, na aký typ trilerov sa snažia naviazať, tak preto mi nejde do hlavy, prečo je ten príbeh tak plytký a neoriginálny. Ani s tou atmosférou to nie je až tak žhavé, ak by mi niekto povedal, že sa jedná o televízny film, vôbec by som sa nehádal. Nechcem kopať do osieho hniezda, ale Reno, ako uznávaný herec, mi v týchto komerčných trileroch lezie poriadne na nervy. VIDENÉ ZNOVA 11/23: Po opätovnom pozretí veľmi nesmelo zdvíham hodnotenie. Tá atmosféra sa vydarila, v tom názor mením, dokonca aj Reno je fajn. Avšak je tu prítomných viacero skutočne hlúpych scén, ako napríklad bitka so skinmi či skoro každý dialóg medzi oboma detektívmi. 50% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět velmi vábivý, herci excelentní, atmosféra po většinu filmu ostrá jako francouzská gilotina a hlavně, celá první polovina ten nejstylovější, nejmrazivější a nejpůsobivější thriller od Fincherovo SE7EN. Ovšem jak mě začátek nadchnul a famózní atmosféra se mi společně s nechutnými mordy zaryla hluboko pod kůži, tak druhá půlka mě svou křečovitostí a strmým úpadkem kreativity vypráskala jak malého kluka, co celé dětství věří v Ježíška, a nakonec se dozví, že je všechno úplně jinak. Ale já bych možná i všechno odpustil, kdyby tvůrci přišli s nějakým kvalitním a smysluplným závěrem, který by diváka zase správně naladil a otevřel mu pusu minimálně stejně, jako skvělý úvod. Jenže to, co se nakonec na plátně odehrálo, bych nejraději z filmu nadobro odstřihl, spálil a popel vysypal někam do jezera, protože to celý snímek i s jeho silně depresivním nádechem srazilo doslova o úroveň níže. Nemůžu říci, že bych považoval Purpurové řeky za zklamání, spíše mě strašně vytočilo, jak dokázali tvůrci tak dobrý snímek s tak vynikajícími herci takhle zbabrat.)) Alespoň se opět ukázalo, jak je zmíněné SE7EN v daném žánru nedostižné.. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Drsný francúzsky triler o sérii nevysvetliteľných vrážda, no po celý čas filmu som mal pociť, že som to už niekde videl. Ale nechám to tak, pretože Purpurové rieky si zaslúžia trochu pozornosti. Za zmienku stojí ako vždy výborný Jean Reno, nezaostáva ani Vincent Cassel. Film je dosť brutálny a je natoľko pútavý, že sa pravdepodobne nebudete nudiť. To čo však filmu zráža jednu hviezdičku je "ehm ako by som to povedal pekne" prekombinovaný záver, pri ktorom na povrch vyplávajú rôzne reči o krížení intelektuálov so športovcami, trošku mi to pripomenulo grécky výraz "kalokagatia", to len tak na okraj, alebo súboj detektívov s klonom Nadii Farés. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ponurá francouzská kriminálka o sadistickém, inteligentním sériovém vrahovi, v níž se sejdou tak těžké kalibry jako je Jean Reno a Vincent Cassel jednoduše nemůže dopadnout jinak, než výborně. A zvláště, když se ještě jedná o má nejoblíbenější francouzská herecká esa:) Pierre toho moc nenamluví. Max zato mluví rád a hodně. Pierre je zasloužilý komisař čestné povahy s letitými zkušenostmi. Max je místní, obyčejný polda v jakémsi zapadákově, kde se stejně vůbec nic neděje. Občas si rád hraje na machra a má rád výzvy. Když se tito dva odlišní poldové setkají a začnou pracovat na společném případu, má se divák na co těšit. O slovní přestřelky a vybroušené dialogy není nouze. Stejně jako se čím dál více začne případ zamotávat a vycházejí najevo děsivé skutečnosti. Napínavý, atmosférický film, který se hrdě může rovnat s těmi nejvymakanějšími americkými kriminálkami. A možná je i převyšuje. Především o ten evropský "feeling." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Americká premiéra se konala téměř rok po francouzské. (gjjm)

Reklama

Reklama