Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách! Tenhle horror jsem si zapl v 11 hodin večer a po půl hodině vypnul a zapnul až ráno,protože tohle je ten typ filmu, který mě děsí a z kterého bych mohl mít pořádné noční můry. Angst je nepochybně jeden z nejdepresivnějších a nejznepokojujících filmů o sériových vrazích vůbec. Angst pojednává o schizofrenikovi,který nekontrolovatelně vraždí a vybírá si náhodné oběti. Co však film dělá drsný, jsou velmi reálné vraždy, keré zahrnují například velice syrový Rape/Murder. Hlavní herec Erwin Leder je jeden z nejhnusnějších a nejslizčích chlapů vůbec,kterého budete nesnášet od začátku do konce a svou roli zahrál velice přesvědčivě,občas jsem pochyboval o tom zda to hraje,či si to užívá. Hodně silná věc! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně znepokojivý a atmosférou neskutečně depresivní horor o čerstvě propuštěném vězni, který vydrží jen pár hodin, než spáchá další brutální vraždu. Film vyniká převážně šíleně detailní kamerou, která se celou dobu drží hlavní postavy a tak je divák neustále po jeho boku při šíleném běsnění. Film ani tak neděsí detailním násilím, jako spíše neskutečnou formou. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po dnešním vydatném obědě značka ideál. Právě propuštěný vrah, ihned po zaklapnutí vězeňské brány začíná střádat další, bizardrní a úchylné plány na zdokonalení svého mistrovství. Tohle vše s podmanivou hudbou, kamerou hledící ze všech úhlů, no jak říkám, jednohubka. Moc se s tím nepáře a jde rovnou na věc. Ten kluk má prostě tah na bránu, to se musí nechat. Kdyby byl hokejista, zahrál by si možná i na olympiádě, takhle to vypadá, že tam asi zůstane až do důchodu. Ve vězení samozřejmě, ale tahle jednodenní vycházka, ta neměla vůbec žádnou chybu, prostě strašnej nářez! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně odporný a drsný hororový thriller o zcela náhodném a improvizovaném řádění děsivého a nevyzpytatelného psychopatického vraha a násilníka (geniálně obsazeného a zahraného). Celý film je pouze z jeho pohledu, jiné důležité postavy ve filmu nejsou. I kvůli tomu je Angst divácky psychicky velice náročnou a hodně nepříjemnou záležitostí, která určitě není pro slabší povahy. 80 % ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že takto vizuálně zpracovaný film jsem ještě neviděl. Nepředstavitelně šílené úhly kamery pod jakými je snímáno veškeré dění + otáčivý pohyb samotné kamery, v jehož středobodu se většinou nachází hlavní hrdina, který má svou mysl ještě pokřivenější než všechny úhly, pod kterými je snímán. Mezi realistickými sondami do života skutečných vrahů je tento film naprostý vrchol, ke kterému se lze dostat a absolutně bych nevěřil, že Angst byl natočený v roce 1983, kdybych to neviděl napsáno v titulcích. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Film je založen na skutečném případu řádění masového vraha Wernera Knieseka. (hladass)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)

Reklama

Reklama