Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ách! Tenhle horror jsem si zapl v 11 hodin večer a po půl hodině vypnul a zapnul až ráno,protože tohle je ten typ filmu, který mě děsí a z kterého bych mohl mít pořádné noční můry. Angst je nepochybně jeden z nejdepresivnějších a nejznepokojujících filmů o sériových vrazích vůbec. Angst pojednává o schizofrenikovi,který nekontrolovatelně vraždí a vybírá si náhodné oběti. Co však film dělá drsný, jsou velmi reálné vraždy, keré zahrnují například velice syrový Rape/Murder. Hlavní herec Erwin Leder je jeden z nejhnusnějších a nejslizčích chlapů vůbec,kterého budete nesnášet od začátku do konce a svou roli zahrál velice přesvědčivě,občas jsem pochyboval o tom zda to hraje,či si to užívá. Hodně silná věc! ()

DodkaS 

všechny recenze uživatele

Psycho. Skvelá atmosféra vďaka sympatickému hlavnému "hrdinovi", jeho monológu v hlave a zvráteným predstavám, ktoré vyjadril určite tak, ako si želal. Ja som spokojná, ale k úplnej dokonalosti mi predsa len niečo chýbalo. Žeby iný koniec? Každopádne si pozrite Angst v noci a o zábavu máte postarané :) ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejvěrohodnějších vyobrazení řádění vraha na plátně vůbec. Snímek byl ve své době zakázán ve většině zemí Evropy, tudíž si na sebe nevydělal a režisér skončil v dluzích, které splácel ještě několik let poté natáčením reklam a do dnešního dne nenatočil žádný jiný celovečerák, což je kurevská škoda, protože režisérský talent z filmu přímo sálá. Film se dostal k veřejnosti během 90. let díky VHS a později na DVD a Blu-ray discích díky Cult Epics, kteří jako první vydali film s anglickými titulky. Předtím byl k dispozici jen s francouzskými. Zasvěcení od první sekundy poznají, odkud pramení umělecký styl Gaspara Noého, který film často zmiňuje v rozhovorech jako hlavní inspiraci. Dekadentní umělecký zážitek do nitra vyšinuté mysli schizofrenního vraha. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.36 - RAKOUSKO - Ano, kdo jiný může natočit takový film, než země s nejúchylnější kinematografií vůbec... Ale nic proti, rakouská kinematografie mi spíš sedí než ne a tady to tak do (cca) půlky vypadalo taky, než se to kompletně vyčerpalo. Chápu popularitu - filmařsky je to geniálně agresivní, psychotické jako mentalita ústředního zabijáka, rozhodně se na to nedívá hezky a to se tvůrcům povedlo ztvárnit dokonale. Zvlášť když jsem odpozoroval, že novější psycho-horory si z toho berou úhly záběrů (jako třeba The Living and The Dead) - a že tu jsou velice chytře sestavené a sestříhané. Chce to vyvolávat neustálý šok, být ekvivalentem k infarktu... a tady se to začíná rozpadat, jelikož svoji hranici šoku to přejde někde ke konci první poloviny a pak už je to jen monotónní sledování počinů zabijáka. Vhled do jeho mysli už jsme dostali, sugestivní vraždy taky a odklízení mrtvol či plány budoucího zopakování akce už hranice neustálého šokování nepřekračují. Kdyby se to zvrtlo ještě víc (že by třeba byl nekrofil), pak ano, fungovalo by to na sto procent a byl by to geniální psycho horor. Tady se ale tvůrci jaksi zalekli nebo si řekli, že to stačí a ono asi jo, ale s každý větším šokem jsou ty předešlé "přijatelnější" a když se tu postupně v půlce vyšplhá na vrchol a pak zase postupně dolů až k SPOILER happy endu KONEC SPOILERU, je mimo poslední scénu druhá polovina vlastně celkem nijaká. Nebo jsem už příliš otrlý, to je taky možnost. Ale tenhle nedostatek jsem vnímal tak jako tak. 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně znepokojivý a atmosférou neskutečně depresivní horor o čerstvě propuštěném vězni, který vydrží jen pár hodin, než spáchá další brutální vraždu. Film vyniká převážně šíleně detailní kamerou, která se celou dobu drží hlavní postavy a tak je divák neustále po jeho boku při šíleném běsnění. Film ani tak neděsí detailním násilím, jako spíše neskutečnou formou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)
  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • Film je založen na skutečném případu řádění masového vraha Wernera Knieseka. (hladass)

Reklama

Reklama