Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ufóni sa snažia navodiť meteorologickú katastrofu a pri stojí jediný človek. Herecké obsadenie: Všetku pozornosť na seba prirodzene strháva Charlie Sheen. Dosť to však preháňa vo výrazovom prejave a miestami to môže byť až rušivé. Prevedenie: Na svoju dobu sú efekty celkom dobre zvládnuté (až na to vylamovanie nôh). Mexiko je tiež veľmi pôsobivá destinácia a finálny fight na satelite stojí tiež za to. Pocity: Dobre sa na film pozerá a akcia svižne odsýpa. Do polovice filmu sa vo vzduchu nieslo aj nijaké to tajomno, že kto za všetkým stojí. Keď táto bublina praskla tak sme sa mohli spoľahnúť už iba na akciu ktorej nebolo málo. Pridaná hodnota: Film si nesie mnoho filmárskych nedostatkov 90. rokov. Pár nelogických prepojení a dosť zlé obsadenie. Ale vo finále sa na to dá dobre pozerať a počas celej stopáže sa človek nenudí. O to tu asi aj ide. 69% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen se sice snaží hrát (i přehrávat) jako o život a ve většině záběrů divoce koulí očima, zatímco Lindsay Crouse se naopak snaží zaujmout strnulým obličejem s výrazem voskových figurín z výkladů H&M prodejen, což mezi nimi vytváří zajímavý kontrast, potud dobrý. Ovšem zážitek spolehlivě zabíjí vypatlaní (a bůhvíčím napatlaní) emzáci. Ti jsou všechno možné, jen ne hrozní. Spíš jen ubozí a směšní. Vlastně směšní taky ne, kdyby aspoň to. Takže ani jako komedie, byť nezamýšlená, mě film příliš nezaujal. A celé to na mě působilo jako slabé béčkové scifi, navíc natočené snad v sedmdesátých letech. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

The Arrival je jeden z tých filmov, na ktorý si matne pamätáte z detstva a prakticky po desaťročiach na neho náhodou narazíte a pozriete si ho opäť... a zistíte, že je o ničom. Charlie Sheen hrajúci paranoidného vedca celkom ujde, ale celé to stojí na vratkých nohách priemernosti. Bežná filmová tuctovka, kde ani napätia nie je veľa (vlastne takmer žiadne). Čo je to potom za thriller bez napätia? Body plus aspoň za originálne spojenie globálneho otepľovania a emzákov... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář má vratké nohy a ty mu navíc podkopávají značně nepovedené dialogy, které by se mohly stát ozdobou leckteré parodie. Sheen zredukoval veškeré herectví do vyvalování očí. Což o to, jde mu to dobře, místy jsem měla strach, že jeho bulvy získají autonomitu a vydají se do světa. No v něčem takovém bych se ani nedivila. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)

Reklama

Reklama