Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Kontaktem to může jen ten, kdo se udeřil hlavou o disk radioteleskopu Observatoře Arecibo. Jak to prase potící se Charlie tu vizáží a psychopatickými návaly lehce připomíná Douglase z Volného pádu, ale jinak padá jen divák. Kolem dialogů jak z pomocné školy, tragikomických triků a bizár momentů jako třeba propadnutí hotelových van či výběr Sheenových slunečních brýlí. Twohymu se musí nechat, že v Pitch Black předvedl velký kvalitativní vzestup, ale znáte to, ode dna se vždycky nejlíp odráží.. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

The Arrival je jeden z tých filmov, na ktorý si matne pamätáte z detstva a prakticky po desaťročiach na neho náhodou narazíte a pozriete si ho opäť... a zistíte, že je o ničom. Charlie Sheen hrajúci paranoidného vedca celkom ujde, ale celé to stojí na vratkých nohách priemernosti. Bežná filmová tuctovka, kde ani napätia nie je veľa (vlastne takmer žiadne). Čo je to potom za thriller bez napätia? Body plus aspoň za originálne spojenie globálneho otepľovania a emzákov... ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

K úmoru nudne natočený príbeh o pravej podstate skleníkových plynov s ironicky hrajúcim Sheenom, ktorý je v nesprávny čas na nesprávnom mieste a ktorý po cudzej lodi pobehuje vskutku orientačne. Za celý čas sa do filmu nedá ponoriť hĺbkami emócií, zábavy, strachu a jedine mladý černošský chlapec je nutným oživením. Málo akcie, pomenej thrilleru, zmrazenie dusíkom ako v T-2, a nechápajúce Mexiko. Udupaný snímok s možným potenciálom. (videné 10.03.2021, AMC) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice slušné sci-fi s inteligentním scénářem, sem tam nějaká ta logická dírka, ale v rámci žánru a skvělého budování napětí nad tím člověk nepřemýšlí, těch pár trikových scén na solidní úrovni. Líbilo se mi, že režisér to celé nechal odehrát na Zemi, a ne ve vesmíru, a líbil se mi v podstatě nejednoznačný konec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)

Reklama

Reklama