Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Shakers 

všechny recenze uživatele

David Twohy patrí rozhodne medzi tých zaujímavejších režisérov. Alebo aspoň nápady ma dobré. Za menšie prachy natočil celkom slušný námet. Zaujímalo by ma ako by dopadla drahšia verzia tohto filmu, pretože miestami mal Twohy spútane ruky, kedže viac s efektov nemohol vymačknuť. Ale inak dobrá sci-fi jednohúbka, slušný nápad, dobrý Sheen, len by to chcelo trošku hutnejšiu atmosféru. 65% - 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice slušné sci-fi s inteligentním scénářem, sem tam nějaká ta logická dírka, ale v rámci žánru a skvělého budování napětí nad tím člověk nepřemýšlí, těch pár trikových scén na solidní úrovni. Líbilo se mi, že režisér to celé nechal odehrát na Zemi, a ne ve vesmíru, a líbil se mi v podstatě nejednoznačný konec. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici malej rozpočet a máte natočit (akční) scífko, nezbyde vám nic jinýho, než vsadit na dobrej scénář a sehnat aspoň jednu hereckou hvězdu. To se docela povedlo, protože Charlie Sheen hraje natolik dobře, že člověk přehlídne i ty (pod)průměrný herce, co se kolem něho ve vedlejších rolích motaj. Příběh stojí na dost znepokojující myšlence, která určitě nedá milovníkům konspiračních teorií spát a místama se dařilo vytvořit zajímavou konspiračně-paranoidní atmosféru. Akce moc nenajdete a triky nepatřej mezi nejpovedenější. Pokud nebudete od Invaze moc očekávat, máte šanci, že se jednorázově slušně pobavíte. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný film. Naopak mě překvapilo jak fungovalo spojení Charlie Sheen a sci-fi. Příběh je velmi pečlivě budován a atmosféra každého potěší. Neznámý, ale kvalitní sci-fi, která by mělo být viděno. David N. Twohy před stvořením Riddicka natočil zajímavý film, který pro někoho čerpá z ohraných témat, ale poměrně volně a vyváří i svá (možná i nová) tvrzení, které filmu přidávají "něco na víc". Snad časem znovu narazím v televizi na tento snímek a budu si moct jeho kvality opět potvrdit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zane Zaminski (Charlie Sheen) se zabývá výzkumem radiových signálů přicházejích z hloubky vesmíru. Po letech naprostého ticha náhle v radiovém prostoru objevuje zvuk, který nemůže být jiného, než mimozemského původu. Když ale vše oznámí svým nadřízeným, je náhle vyhozen z práce - a jeho kolega Calvin dokonce zavražděn. Zane zjišťuje, že radiové signály nějak souvisí s náhlou výstavbou elektráren v Mexiku a globálním oteplováním, a že úřady chtějí vše ututlat .. ale proč to dělají? ... Film nelze nesrovnávat s podobně laděným (a dokonce +/-) stejně natočeným Kontaktem. Z širšího pohledu jsou oba filmy na stejné brdo, i když dle mého jde Kontakt více do hloubky - Invaze se (hlavně ke konci) "snižuje" k akčnímu snímku, což působí trochu směšně (u každé radarové stanice jsou pro podobné případy nachystány barely s tekutým dusíkem, že ano). Docela se mi líbila scéna s "průnikem" do tepelné elektrárny, hlavně cesta Sheena s Mzákem ve výtahu. Je mi jasné, že se tímto filmem David N. Twohy jen rozvičoval, jeho majstrštyk přišel o pár let později... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno