Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin McDonagh prostě dokáže zaujmout, ať už je to krátký film nebo dlouhý. Tady si chvíli říkáte, o čem to vlastně bude, co se z toho může vyvrbit dobrého, ale pak jen až do konce zíráte na to, co se tu děje. A je to opět herecky i scenáristicky skvělé, navíc je to sakra drsné, ale přitom pořád niterné, emotivní. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Výjimečně bravurní kraťas, kde se McDonagh rovnou představí v plné síle, šarmu a parádě. Užijte si, jak i na takhle malé ploše dokáže zacvičit se svaly vaší morálky a protáhnout i tu vaši ochablou soustavu tak, že budete ještě týdny cítit při každém pohybu, jak byla zatuhlá, a divit se, do jakých nových poloh, ať už pohodlných nebo ne, ji dostal a kde všude ji zvládl provětrat. Není to zrovna jemnoruký masér, když se mu tedy vyloženě nechce se s vámi pomazlit, takže se připravte na chvílemi docela ostrý trénink. Ale garantuju vám, tenhle chlapík má život rád a srdce i mozek má na správném místě, a dobře prokrvené mu oba tyhle motůrky jedou na plné obrátky a vrní u toho blahem. Když mu dokážete přijít na chuť, čekají vás samé skvostné filmové (a dle všeho i divadelní) prožitky a vrnět blahem budete i vy, jako dobře protažené kočky, které po tomhle výcviku morální muskulatury už těžko něco zaskočí. *~ ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Čierny humor ako z veľkej knihy. Tento krátky film má skvelý scenár založený na fakte, že v jednoduchosti je krása... Ideálna stopáž príbehu nesmierne pomohla a tak sa ani nečudujem tomu Oscaru za krátky film. Scéna s kravou je síce drsná, ale tak som sa na nej dobre pobavil, ako dávno nie. A ten záver... :o)) ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový zárez jedného z najlepších dramatikov súčastnosti je plný pre neho natoľko typického čierneho humoru, trefných a chytľavých dialógov štylizovaných v krátkych, no opakujúcich sa vetných sekvenciách a brutálne eskalujúceho finále. Bravúrne natočené, využívajúc autorové bohaté divadelné skúsenosti. Ozaj výnimočne si Akadémia zaslúži pochvalu, za udelenie Oscara takto netypickému dielku. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě naprosto minulo...Bylo to všechno možné, jen né komedie. Kdyby aspoň nějaké poselství když už..ale kde nic, tu nic..Jen řetězec morbidních událostí, kterým něco chybělo, aby se to mohlo nazývat černý humor. V Bruggách skvělé, ale Six Shooter? Zdá se, že člověk může natočit cokoli (nechci říkat sebevětší hovadinu) a vždy se někdo najde, kdo to kupodivu náležitě ocení. Myslím, že získání Oskara za toto dílko muselo překvapit i samotného McDonagha... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama