Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Říkat filmu o partnerském rozchodu romantická komedie, už to je tak trochu postaveno na hlavu. Pokud se dva rozcházejí, může to komedie skutečně být, ale romantika? Spíše než jako romantická komedie by se film dal zařadit do škatulky drama s komediálními prvky. To pokud by režisér v některých vtipných scénách méně tlačil na pilu a postavám (zejména těm vedlejším) dodal více hloubky. Film stojí hlavně na vzájemných naschválech, které si Gary s Brooke provádějí; jejich kvalita hodně osciluje, od vyloženě dobrých až po ty, které diváka uvádějí do rozpaků. Vaughn má poměrně velké charisma, tak jeho „party“ patří k těm lepším, horší je to ale s Aniston. Pozice romantické holky jí moc nejde, a nemastná neslaná je i v poloze uhádané fúrie na rozchodu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Scénář, ač pln dějových zákrut a bočních linií známých z komedií, obsahuje minimum vtipů. Vše naopak vyznívá hodně do vážna. Rozchod! se nebude líbit těm, kdo si chtějí užít příjemnou romantiku a už vůbec ne těm, kdo nemají rádi, když po sobě hrdinové filmu křičí. Zabodovat by naopak mohl u diváků s jistými (nemilými) životními zkušenostmi, kteří ocení řadu situací odpozorovaných ze života. Bohužel, Jennifer Aniston ani Vince Vaughn se nedokáží do svých postav ponořit a jejich emocionální prožitky vyznívají povrchně. Není divu, s komediálním režisérem za zády. Rozchod! mne několikrát potěšil střípkem pravdy v něm obsažené i neklišovitým přístupem k nemožnosti prolnutí mužského a ženského světa, zároveň mne mrzela jeho jak komediální, tak dramatická nedotaženost. Jako by někdo chtěl hrát plážový volejbal a přitom vrhat oštěpem. Od začátku až do konce, který je možná jenom novým začátkem. Jenže čeho? 70% Zajímavé komentáře: novoten, charlosina, numi, wipeout ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čase jsem se vrátil k filmu Rozchod! a ani za nic jsem nemohl přijít na to, proč jsem mu původně udělil tak vysoké hodnocení. Kladem snímku je určitě hvězdné obsazení, záporem je příběh, který se mi zdál být zpočátku zajímavý, ale po čase začal váznout, takže jsem se v poslední čtvrtině filmu už dost nudil. Naštěstí se tvůrci dokázali vyhnout typickému americkému závěru, díky čemuž jsem nemusel jít s hodnocením ještě níže. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vynikající. Nádherná Jennifer Aniston a velmi vtipný Vince Vaughn. Je to sice vykrádačka války Roseových, ale čert to vem, tyhle partnerské trable mě nikdy ve filmu neomrzí a zde jsem se nespočetně krát přistihl válet se smíchy na zemi. Jisté situace jsou vygradovány a vymyšleny perfektně a chybí kousek, abych hodnotil zlatem. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková slabá, nevýrazná romanťárna. Žánru komedie se film jen mírně dotýká, mé očekávání byly ale opačné a doufal jsem v nějakou ulítlou komedii plnou bizarních situací a humoru, ale bohužel nic z toho se zde nenaplnilo a film jede 100 minut čistě jen v rovině dramatu a romantiky. Pár, kterému to kdysi klapalo, se během chvíle rozhádá a začnou si dělat naschvály, jen aby jeden druhého naštval a donutil žárlit a chtít jej zpátky. Jednoduše ničím nevyčnívající nápad s jasně daným a předvídatelným dějem i zakončením, kterému absence humoru prostě drasticky chybí… ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Původní závěr se nelíbil divákům na testovací projekci, a tak herci museli zpět před kameru. Podle zákulisních informací snímek nakonec nekončí příliš odlišně, jen se přepsalo několik scén. (imro)
  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)
  • Jedná se o čtvrtou hereckou spolupráci Vince Vaughna a jeho kamaráda, režiséra Jona Favreaua. (Edgerton)

Reklama

Reklama