Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně na vážkách. Bryce Dallas Howard je skvělá a ten koncept má atraktivitu, zároveň mi to ale přijde docela prázdné. Black Mirror je skvělé, když techniku využívá k zdůraznění lidských konfliktů, ale o čem je tenhle díl? Banálně technofobní strašák varující před životem pod nadvládou hvězdiček, aby se mohli diváci společně pohoršovat nad "those people". Ale vážně to varuje před něčím smysluplným, nebo jen před karikaturou? Je to co do problematiky sociálních sítí jen zveličené, nebo už to ztrácí kontakt s čímkoliv uchopitelným? Bojím se, že spíš to druhé. 3 a 1/2 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální horor, který se může měřit s tím nejděsivějším, co kdy bylo natočeno, kombinovaný s černou komedií? Proč ne. Je to dokonale ošklivá vize budoucnosti, od které jsme možná jen malý krůček. A možná ji už žijeme. Tak, či tak, Bryce Dallas Howard je ve spolehlivé režii Joa Wrighta naprosto úžasná. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek spackanému záveru jedna z top epizód, čo sa týka myšlienky. Číňania sa už inšpirovali - veď tam je systém sociálnych kreditov úplne normálny. Už sa len dočkať toho, že sa inšpirujú aj súdruhovia z EÚ. Budeme sa hodnotiť, ale nie navzájom, radšej podľa toho, či sme zjedli veľa mäsa, alebo príliš málo hmyzu, pretože taká krava to je rúhanie proti uhlíkovej stope! ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako povedali starí známi klasici, Lasica, Satisnký a Filip: Do batôžku si nalož, pretvárku lož a faloš. O tom, ako treba sa tváriť šťastne, vyrovnane, byť skvelý na všetkých, aj keď by ste ich najradšej poslali do riti. Založme systém, kde ľudia nebudú slušní, iba sa tváriť slušne, veď to stačí. A všetko bude aj naďalej vypočítavosť a pretvárka. Počúvať hodinu výskajúce ženské bolo niečo strašné. Hlavne všetky tie otrasné úsmevy. Ale za ten koniec to stálo za to. Pripomína mi to, ako mi v práci nefungovala jedna databáza a neustále sa mi tam vyhadzovalo okno, kde som mal napísať kód chyby. Nešlo to, lebo žiadny kód mi to nevyhadzovalo. Vlastne tam nešiel napísať text, číslo, nič. Helpdesk nezdvíhal, okno blikalo. Snažil som sa tam napísať vysvetlenie, nič nešlo. Až som tam napísal FUCK YOU. Nuž to prešlo. Urazený Ind, ktorý zrovna robil s tou databázou, dal vedieť svojmu nadriadenému, ktorý si podal šéfa mojej firmy. Moje dve slová preleteli systémom späť ku mne cez môjho nadriadeného rýchlo ako hovno záchodovou misou. Nikoho nezaujímalo, že robíme so zasranými blbými systémami, ktoré nefungujú, každý sa šiel posrať nabonzovať ma. Dostal som písomne pokarhanie, kde bol môj prehrešok FUCK YOU napísaný veľkými písmenami. Doteraz to mám odložené a kedykoľvek sa na to pozriem, tak sa smejem, lebo to bola jedna z najúprimnejších vecí, ktoré som v tej práci urobil. Už tam nepracujem, mimochodom. O to viac mi tentokrát dala táto epizódka zmysel. Občas to proste pomôže, tak ako hlavná protagonistka povedala na konci, jednoducho vykríknuť: FUCK YOU. Jebať celú tú pretvárku. P.S.: Doporučujem pozrieť v anglickom originále, o to viac vyniknú české nápisy v tom aute, ktoré Bryce šoférovala. Dokonca aj Kutil Tim bol nadabovaný týpkom, čo ho normálne daboval a hlas počítača v aute tiež v češtine. Byť Čech, tak sa naseriem, že auto s českým softvérom, je prezentovaný ako odpad. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám s touhle epizodou jeden zásadní problém. Jedna epizoda seriálu Gumballův úžasný svět má dost podobný námět, vychází z něj stejná myšlenka, která je navíc chytře podaná a správně to ukazuje, jak zlá by tahle verze budoucnosti byla. Blbý na tom je, že to, co předvede tahle epizoda Black Mirror za 63 minut, předvedl i Gumball v 10 minutách (a teoreticky vlastně jen v pěti). Od začátku jsem čekal, že se ženská bude chtít natolik snažit o to být populární, až jí z toho hrábne, něco se stane a buď totálně pohoří a nebo se dostane na nějakých 4,9 hvězd mezi smetánku. A ono ne. Za celých 63 minut vidíme jen to, jak má ženská noc blbec, její hodnocení jí kvůli pár pitomým situacím klesne z 4,2 až na úplnou nulu (což stejně nedává smysl, protože jestli jsem ten systém hodnocení dobře pochopil, nemohla takhle rychle klesnout ani když jí na tom letišti strhli hodnocení o celou jednu hvězdičku... jo a btw všiml jsem si dobře, že míň jak hvězdička dát nikdy nešla? jak se pak dostala pod jednu hvězdu?), přičmež se ale víc nestane, jsou zde jen načrtnuté základní problémy, ale skutečně do hloubky to nejde. Během té epizody se dal krásně vybudovat celý svět, který by vysvětlil, jak tohle hodnocení funguje třeba v politice, jak na jeho základě funguje celý svět, jestli je nutné na té síti být nebo ne a jak dopadnou lidé, co klesnou moc dolů (kdyby aspoň ty na úplné nule třeba popravovali, aby to mělo aspoň větší logiku) apod., ale místo toho jsem dostal nudný příběh o jedné fifleně, co strašně moc chtěla mít vysoké hodnocení, jela kamarádce s 4,8 hvězdičkami na svatbu, potkala jí řada neštěstí, pak potkala kamioňačku, která jí ukázala, že se člověk podle hodnocení soudit nedá (kdyby ta epizoda skončila právě tím, jak z kamionu vystoupí a na tu svatbu by se vykašlala, asi bych byl radši a tolik bych to nekritizoval) a pak přišel úplně přehnaný závěr, který ten můj dojem pokazil ještě víc. Většinu hodnocení si vysvětluju spíš tak, že ostatní uživatele tahle epizoda svým vyzněním vyděsila a přitom nad ní už dál nepřemýšleli, ale já si nemůžu pomoct, možná je to můj problém, ale mě to přišlo spíš přehnané než chytré. U Gumballa se mi ta myšlenka líbila, protože byla dostatečně (a snad i víc) rozehraná na 10 minut. Tady ji prostě beru jako zajímavou, ale na svoji stopáž dost nedomyšlenou. A mé dojmy nezachrání ani česky mluvící Škodovka pro spodinu. Slabé 3* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)

Reklama

Reklama