Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film nie je typickým hororom v ktorom pocítite strach, ale rozhodne vás dejovo či mysterióznosťou zaujme. Príbeh je viac než dobrý a aj herci sa chytili svojich rolí ako poslanci predvolebných sľubov. Pre mňa to bolo slušne strávená hodinka a pol. Celý film sa motá okolo 3 - 4 *. Dal som 4 * lebo mám dobrú náladu :)) ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Dvě ze tří za Seana Beana, protože ho prostě žeru (a i když je tam až na druhém místě, má je mít:-)). Maria Bello taky hraje dobře, ale nic na tom nezmění, že to byla nuda. Ovšem to britské pobřeží je vážně dechberoucí...:-) Jsem starej strašpytel a bojím se skoro u všeho, co má jen nádech hororu. Z tohohle mi ale husina vážně nenaběhla. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Horrory tohoto typu mám raději než ty "zařezávačky".Tedy nic proti těm skvěle natočeným (Vřískot,Pátek 13. atd.).Tyto tajemné,duchařské a lekající horrory jsou ty původní,vyvražďovačky přišly později.Dobrý horror musím mít napětí,při kterém musí naskakovat husí kůže.Zde bohužel bylo takových scén málo,a je to škoda ,protože potenciál tu byl.Přesto je to solidní film,který je korunován šokujícím zjištěním,že matka zachránila svou dceru jen částečně.3 a půl * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh plný ohraných klišé sice má pár zajímavých momentů a diváka přímo neuspí, ale ten scénář je strašně chaotický, nelogický a jakoby režisér ani sám nevěděl, jak má film zakončit. Také napětí tu je dost slabé, snímek se snaží děsit neustále tím samým( útes, mučení dívky, ovce) a ani očekávaných lekaček jsem se nedočkal. Jediné plus tedy vidím v hercích Marii Bellové a Seanu Beanovi, kterým jsem ten strach opravdu věřil. Na druhou stranu zážitek by to byl určitě větší, kdyby se film tak zoufale nesnažil kopírovat Kruh a desítky dalších hororů, které jsou vesměs napínavější a originálnější než tento. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že mne sa to fakt veľmi nepáčilo. Horor s takmer úplnou absenciou atmosféry a napätia. To veru neznie dobre. Film nie je príliš komplikovaný, skôr by som použil výraz zmätený. Náznaky atmosféry som síce postrehol, ale to je príliš málo. Čo mi nevadilo, boli herci a vcelku vydarená vizuálna stránka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama