Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

Okara 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už jen z důvodu, že zde hraje Jet Li, o kterém slyším samou chválu. Ale film si mě naprosto dostal. Úchvatný kontrast první a druhé poloviny, který je poznat i z tak dokonale natočených a uvěřitelných zápasů. Nějakou kýčovitost nebo nevíra v herecký výkon Lia, kterou vyčítám z komentářů, jsem vůbec nezaznamenal a ani nechci, chci, aby ve mě film zanechal takový dojem, jaký zanechal. 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Jediné čím film zaujme jsou skvěle udělané akční scény ale i když jich je ve filmu poměrně dost mohlo jich klidně být i více a i když jsou opravdu hodně povedené občas mi připadali nechtěně směšné. Ale i tak jsou bojové scény to njelepší z filmu. Když se ve filmu nebojuje stává se z filmu podprůměrná podívaná se špatnými herci a neuvěřitelně trapnými dialogy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pyšná princezna po čínsku. Mám ráda bojová umění a nebaví mě letecká akrobacie, což je obvyklým důvodem, proč u čínských kung-pao filmů křivím ksicht. Taky u nich mám problém rozeznat, jestli se jedná o vážně míněný hrdinský epos, nebo o komedii ala Jackie Chan. "Obávaný bojovník" z těchto mých dojmů výrazněji nevybočuje. Při soubojích hlavní hrdina často popírá fyzikální zákony, s gravitací si vyloženě vytírá anus, k tomu je chování všech zúčastněných až pohádkově nevěrohodné a kreténské. No co si budu šoupat klávesnici - vidět to o 20 let dřív, možná bych byla nadšená. Teď si radši pustím UFC, když chci vidět opravdový zápas... a předvolební debaty, pokud bych chtěla pohádky. 59% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film od Jet Li. Fearless je hodně atraktivní Martial arts flick. Akční scény jsou vzrušující, mají náboj, dostatek energie a každý fight má inovační choreografii. Nejlepší souboj byl jednoznačně s masivním obřím hovadem, který měl snad kůži ze skály. I přesto, že příběh byl velmi jednoduchý, tak díky časté a skvělé akci si pětihvězdu film zaslouží. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Mnohokrát se spekulovalo o tom, zda Huo s O´Brienem opravdu zápasil. K zápasu skutečně došlo a Huo O´Briena porazil. Pravost této informace byla však okupujícími mocnostmi popírána z obavy ztrátu vlivu na čínský lid. (Dinsberg)
  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Michelle Yeoh má vo filme malú úlohu, no jej scény boli zo skrátenej, 100 minútovej verzie, vystrihnuté. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno