Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist sa mi zapáčil natoľko, že som si ho pozrel za necelé tri dni a aj po rokoch si myslím, že zaslúžene patrí k tomu najlepšiemu, čo môže japonská animovaná produkcia ponúknuť. V tomto prípade sa jedná o epochálny počin, o ktorom by sa malo rozprávať v superlatívoch. Musím uznať, že ma to naozaj bavilo. Je tu mix rôznych žánrov a každá, hoc len bezvýznamná, časť z nich je prepracovaná veľmi dôstojne a na úrovni. Je len veľmi málo filmov a seriálov, pri ktorých sa s mojím telom takto zahrávali emócie a plne som si to užíval. V jednom momente sa smejem, z ďalšieho mi beží mraz po chrbte, v inom som naštvaný a v ďalšom sa cítim smutno, no ani v jedinom sa nenudím - to je skrátka záruka kvality. Vypisovať sa o chybách snáď ani nemá zmysel; sú tu a nie je ich málo, ale sú to tie chyby, ktoré sú takmer všade inde a pri tejto záležitosti ich ani nevnímame. Písať o pozitívnych stránkach filmu je snáď ešte zbytočnejšie; či už sa jedná o hudbu, charaktery, príbeh apod., to všetko je prinajhoršom výborné. Brotherhood je ale aj navzdory tomu lepší. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Kluci japonští, kdy vy se poučíte? Na jednu stran děláte parádní příběhy a na druhou stranu jste schopni to tak zprznit, až hanba. Naštěstí tady se to povedlo zachránit zakončovacím filmem, ale i tak se znovu dokázalao, že manga je manga a pokud chcu podle ní dělat seriál měl bych si počkat na konec. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Fullmetal alchemist je anime, v ktorom je veľa postáv a stále sa niečo deje. Vzhľadom na to, že už je druhá séria teda restart série a táto staršia verzia sa nepridŕžala ku koncu mangy môžem povedať len jedno a to vôbec mi to nevadilo a som rád, že som túto videl ako prvú. Nechcel by som hneď hodnotiť aj film ale ten k fullmetalovy patrí. Tak dám sa do toho. Vývoj a otázky, ktoré si postavy kladú počas svojho existovania sú no priam skvelé. Neraz sú postavy postavené pred morálnu otázku ku komu sa vlastne pridať. Možností je veľa a nikto by sa ani nečudoval keby jedny prebehli ku druhým a podobne. Toto anime je orgazmus zabalený do obalu a podávaný v extra množstvách. Slabšie diely sú ale ako celok to je geniálne dielo. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Svět, kde není magie, ale alchymie, kde nejsou mutanti, ale humunculosové. Svět, kde se neválčí pro národ, ale pro kámen mudrců. Svět, kde dva bratři hledají cestu, jak získat to co ztratili svojí chybou. To je svět FMA. Seriál běží naplno po všech 51 dílů (snad s výjimkou dílu o ohnivém alchymistovi :) a u mě je to skvělých 85%. P.S. Neutahujte si ze skrčka, jež má ocelové končetiny, bolí to :D P.P.S. Doufám, že se někdy natočí konec podle konce jež bude mít původní manga (v současnosti (2008) stále běžící), jelikož ten prezentovaný v seriálu se mi moc nelíbil (po tom napínaní v průběhu tolika dílů to bylo moc rychle odbytý). ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nádhera, naprosto úžasný seriál, moc se mi líbil a jeho fiktivní svět jsem si tak jako The Grid z Trona nebo Svět čtyř národů z Avatara (Legenda o Aangovi) zamilovala. Má všechno, co potřebuju ke štěstí - pěknou animaci, zajímavou mytologii, silný příběh, výborné sympatické postavy... Nejprve mě těch 51 dílů trochu vyděsilo (ono to hned vypadá jinak, když je to rozděleno do sérií), ale nakonec jsem je s nucenými pauzami sjela během týdne a pár dnů. Nemohla jsem se dočkat, až zhlédnu Bratrství. Bratrství se nakonec opravdu ukázalo ještě lepší a návykovější... Boj o místo v mé seriálová topce tedy nakonec vyhrálo Bratrství, ale hodnocení zůstává. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)
  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)

Reklama

Reklama