Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

ladko 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor, do určitého momentu však príjemne napínavý. Námet tiež nebol najhorší(aj keď teraz si niesom istý či to nebol remake a nechce sa mi to hľadať:)). Záver, to už bolo len typické klišé na klišé. Hororového fanúšika to však myslím neurazí(ak teda nie ste hladný po krvi, lebo tej sa tu veľa nedočkáte...). ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Typický béčkový horor se vším všudy. Hudba, která je stejná od 15. do 50. minuty začne být po chvíli spíše obtěžující a účel, který měla splňovat (tedy navodit a udržovat napjatou atmosféru) se mu ani trošku nezdařil. Simon West nám tedy ukázal všechny nešvary, který by měl klišovitý béčkový horor obsahovat, až na odhalené poprsí hlavní herečky:) K tomu všemu nekonečné množství telefoních hovorů, které po chvíli opravdu začnou lízt na nervy a finále, finále na které jsem se těšil a doufal v něj - vůbec žádné nebylo. A tak film skončí ve chvíli, kdy si divák říká, že už by se po hodině nudy konečně mohl rozjet. Nádherná Camilla Belle si ale určitě hvězdičku zaslouží:D ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou všechny tři Strangery a originál ani jeho televizní pokračování mě moc nezaujaly. U tohohle remaku musím pochválit scenáristu, že se vyhnul jejich nudným prostředkům s pátráním po vrahovi po letech a úvodní komorní atmosférickou dvacetiminutovku s hlídáním dětí konečně natáhl na celý film. Taky chválím, že konečně obsadili do hlavní role holku, na kterou se dá koukat. A ten barák je super. Za to vše dík a tu jednu hvězdu. Bohužel, výsledek je i tak pekelně nudný. Jinak z pera Freda Waltona, rejži a scenáristy prvních dvou Strangerů, vyšla ještě tahle variace, ale na ni už dlabu - http://www.imdb.com/title/tt0426424/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po koncertě a asi osmi pivech, znavenej jak prase, a pořád jsem se nemoch zbavit dojmu, že i když mi oči šilhaj únavou jako kráva, pořád dokážu vnímat, že je film příšernym způsobem blbej. On tý holce volá vrah, pořádně v tom telefonu ani nemluví, jenom nadrženě dejchá, což vysvětluje, že bude někde v okolí a ona tam přebíhá od jednoho baráku k druhýmu jak kdyby se nechumelilo. Musí se nechat, že napětí tenhle horor měl, čímž vlastně úděl hororu splnil. Ale těch kravin...toho si nešlo nevšimnout. Holka pěkná, ale na místě bych jí dal facku za blbost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Simon West (CON AIR!) to myslel dobre - chcel nakrútiť napínavý, komorný, hitchcockovský triler. A nech si hovorí kto chce čo chce, aj sa mu to podarilo a 80% nedávam vlastne ani poriadne neviem prečo. Okrem ponurej atmosféry a pekne hnusne napínavých scén tomu strašne veľa dáva i prekrásny dom (s nádherným lesným okolím) a ústredná sympaťáčka v podaní Camilly Belle. Občas to upadá do jemnej stagnácie, hapruje logika (ako sa blondína dostala s autom do areálu, veď jej Jill neotvorila) a dostaví sa tiež klišé (žiadny signál, buchot na poschodí), ale proste mne sa to páčilo. Bizarné je, že tento remake je oveľa lepší, ako originál z roku 1979, ktorý je v podstate o niečom úplne inom (v origináli tvorí stalkovanie babysitterky len prológ a po zvyšok filmu šialeného vraha prenasleduje detektív, kdežto remake prológ z originálu rozumne natiahol na celú stopáž). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Jill (Camilla Belle) měla ve filmu k dispozici alespoň pět různých verzí trika stejné barvy. Na scény, které se točily s vodou, měla nepromokavé tričko, které vypadalo jako mokré. (Cheeker)
  • Na plakátu v nemocnici na konci filmu je napsáno: "Žáadná ostuda, žádná vina, žádná jména". Jméno "vetřelce" ve filmu nezaznělo. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama