Reklama

Reklama

Existuje planeta, je jako každá jiná. A ta vysílá zprávu do všech temných koutů vesmíru. Každý se přišel podívat. Je na Doktorovi, aby zjistil jaké poselství se nese prostorem a časem. Padne ticho až bude vyřčena otázka? Stane se Trenzalore místem jeho posledního odpočinku? (Kacaba)

Recenze (68)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

A je konec. Konec dalšího skvělého doctora a skvělé mytologie kolem něj. Tento vánoční speciál jsem viděl dvakrát a napodruhé jsem byl nadšen a mrzí mě, že není takových více. Pro mě byl Mattův odchod naprosto epický, jak na věži tak i v tardis a při jeho proslově mi ukápla slza, takže pro mě velice emotivní konec v kterém mě čekalo ještě jedno milé překvapení spoiler v podobě dívky, která čekala. Dále jsem se v tomto díle přesvědčil, že Clara je pro mě vůbec nejlepší Doctorová společnice a jsem velice rád, že bude pokračovat dál. Nikdy bych nečekal, že se Smith dokáže vyrovnat Tennantovi dlouho mému nejoblíbenějšímu Doctorovi. To sice platí stále, ale Matt jím je taky. Je to prostě remíza. Děkuju Moffatovi za tenhle skvělý zážitek a doufám, že v tom bude pokračovat a čert vem, že se v tom občas zamotá. Lidé chyby dělaj a dělat je budou s tím se musíme smířit. Teď snad jen doufat, že to Capaldi zvládne a já věřim, že bude skvělý, ale na to si chvíli počkáme. Raggedy Man, Goodnight. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné rozloučení s Jedenáctým doktorem, kterého jsem si oblíbil hned po jeho první epizodě, ano, Matt Smith byl důstojným nástupcem mého nejoblíbenějšího Doctora Davida Tennanta a přestože se mi universum Desátého, Rose, Marthy a Donny líbilo víc, Jedenáctý s Amy, Rorym, Clarou a samozřejmě s River o moc nezaostávají. Samotná rozlučka je neskutečně emocionální, čemuž dopomáhá nejenom samotná regenerace (epic), ale hlavně opět a zase strhující výkon Matta Smithe (ještě víc epic). No a nástup Dvanáctého... ano, už teď vím, že Peter Capaldi bude skvělý Doctor :-) Thank you, Raggedy Man... ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Síce nie som fanúšik Doctora Who, ale predošlý The Day of the Doctor z toho istého roku sa mi svojím prepleteným príbehom páčil. The Time of the Doctor je už však len preplácaný. Mám pocit, že väčšina tunajších fanúšikov buď akýmsi zázrakom videla inú záverečnú epizódu alebo sú skutočne až tak zaslepení nostalgiou. Moffatov scenár je tu totiž neskutočne slabý. Porušuje vlastné vytvorené pravidlá, zjednodušuje udalosti predošlých sezón, vyvoláva pocit zmätku a tým si pravdepodobne myslí, že čím viac zmätie diváka tým prepracovanejšie/inteligentnejšie bude pôsobiť. Bohužiaľ nepôsobí, pôsobí akurát tak vykalkulovane a hlúpo. Zaobaliť to do sentimentálneho obalu, pridať motív Vianoc ani náhodou nestačí. Takto to jednoducho dopadne, keď showrunner naberie priveľké ego a nemá na to. Záverečná epizóda s Mattom Smithom by si zaslúžila citlivejší prístup, než len ohurovať diváka prvoplánovými pokusmi o nelogickými zvratmi v deji. A aj tá premena na nového doktora je len banálna scenáristická blamáž bez vysvetlenia, navyše s novým Doctorom (Capaldi), ktorý nedokáže zaujať. Toto že má byť náhrada za Smitha? Prosím vás .... ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerada to přiznávám, ale mám sklon odsouvat nepříjemné věci na co nejpozdější dobu. Je to samozřejmě dost zbabělé a nejednou jsem na to doplatila, ale nějak si nemohu pomoci. To je také důvod, proč jsem se po vzoru ostatních whovianů nevrhla hned lačně na nový vánoční speciál jako armáda Daleků na Gallifrey, snažila jsem se oddálit regeneraci jedenáctého Doctora, protože mi bylo jasné, že zas budu bulet jak želva a samozřejmě jsem měla pravdu, přesně to se stalo. Promiň Davide, vím, že jsem napsala, že jsi nejlepší a jako Desítka jsi byl nepochybně fenomenální, ale Matt je Bůh a i když jsem moc zvědavá na Capaldiho, bude mi neuvěřitelně chybět. Co se týká dílu samotného, tak prvních patnáct minut to mělo podobu ryzí komedie, pak nějaká ta akce, vcelku ucházející vysvětlení otázek předchozích linií, kde se sešli všichni doctorovi nejvýznamnější nepřátelé a nakonec velké dojetí, takže stará dobrá klasika. SPOILER: byla jsem moc ráda, že došlo i na loučení s Amy, škoda, že tam nebyla i River KONEC SPOILERU. Vysvětlení nové regenerace bylo samozřejmě dalším šidítkem, ale to jsem čekala, takže žádné zklamání z mé strany se nekonalo. Moffat je i přes občasné drobné kiksy super a já se těším, co nového si zas na nás vymyslí, ale jinak mi tedy dává zabrat, asi jsem trochu pomalejší, ale na to, že je to zábavně-dobrodružný seriál, musím často používat mozek na plné obrátky, abych se v ději vůbec chytala. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffatovy epizody by většinou dějově vydaly na dvě. To je jejich plus i mínus. Baví mě laviny nových událostí, zvratů a nápor skvělých nápadů, na druhou stranu je to jízda moc rychlá na to, abych to při sledování docenil. Poslední Smithův díl tak důstojně symbolizuje celou jeho éru, kterou sice nepovažuji za tak silnou jako Tennantovo, ale právě i díky Smithovi považuji stále Doctora Who za nejlepší,nejnápaditější a nejemotivnjější seriál současnosti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V poradí osemstá individuálna epizóda od roku 1963, kedy sa pôvodný seriál Doctor Who (od r. 1963) začal vysielať. (winetach)
  • Prvýkrát sa Silence (Ross Mullan) a Weaping Angels (Sarah Louise Madison) objavili v jednom príbehu. (winetach)

Reklama

Reklama