Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá černá komedie mi připomněla zlaté časy té české...( Čtyři vraždy; Pane, vy jste vdova; Konec agenta...). Trojice Thomasová - Smithová - Atkinson je skvělá, zdárně sekunduje ve vedlejší roli i Swayze. Uklízečku jako je Smithová by člověk občas potřeboval. Zatočí s otravným psem ( taky nám každou chíli nějaký vyje pod oknem), nepříjemným sousedem i chlípným a vypočítavým milencem. Pohled na dno jezírka evokuje bazén z Konce agenta W4C či garáže ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku.... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opět jeden překvapivý kousek. Ze začátku, a vlastně celou první půlku, hodně pomalý rozjezd a pouze jedna jediná scéna (se psem) vlastně dává tušit věcím příštím a udrží člověka se koukat. V druhé půlce už je to ale slušně rozjeté a člověk se baví až do úplně posledního záběru filmu. Takže za mě milá, rodinná černá komedie a hlavně milé filmové překvapení. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalě suchý místy cynický britský černý humor, který každou chvíli práskne skvělou hláškou, dialogem nebo situací, skvělé obsazení a svižné tempo, které jen občas klopýtne lehce přetaženou scénou (zejména některé scény s Patrickem Swayzem). Maggie Smith je ve své smrtící laskavosti dokonalá, stejně jako Kristin Scott Thomas ve své unavené podrážděné neuspokojenosti a Rowan Atkinson ten překvapil nejen umírněným humorem, ale také jednou z nejkouzelnějších milostných scén jaké jsem v posledních letech viděl. A to vlastně jen leží, hlavou mu běží verše a v odraze zrcadla vidí svou ženu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Russo, Niall Johnson .. Výborně osvěžující a hodně černá komedie. Jemně a přesně dávkované humorné scény a dialogy fungují stoprocentně a zaručeně. Ač se to tak může zdát, film není postaven na známé komice Rowana Atkinsona, přesto si několik typických momentek střihne. Mimoto ovšem předvádí skvostný a vážně vážný herecký výkon. Přesto hereckému obsazení vévodí někdo zcela jiný - Kristin Scott Thomas je v mnoha momentech naprosto odzbrojující až dokonalá. Pochvalu si ovšem zaslouží i zbylí herci a vůbec většina aspektů filmu – krásná hudba, malebný venkov, režie .. zkrátka příjemných 85%. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film sice trochu pokulhává a ztrácí se v trapných vtípcích, s příchodem nové hospodyně se ale celá atmosféra mění a na řadu přichází ten pravý černý anglický humor. Rowan Atkinson konečně odhazuje svůj typický idiotský výraz a v roli sympatického vikáře dokazuje, že skutečně umí hrát. Přesto největší hvězdou večera zůstává samotná hospodyně, Maggie Smith. S přehledem strčí všechny ostatní herce do kapsy a coby šarmantní postarší dáma, která by (ne)ublížila ani mouše, si získá srdce všech zúčastněných. Aby bylo jasno, ta čtvrtá hvězdička patří hlavně jí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama