Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (559)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá černá komedie mi připomněla zlaté časy té české...( Čtyři vraždy; Pane, vy jste vdova; Konec agenta...). Trojice Thomasová - Smithová - Atkinson je skvělá, zdárně sekunduje ve vedlejší roli i Swayze. Uklízečku jako je Smithová by člověk občas potřeboval. Zatočí s otravným psem ( taky nám každou chíli nějaký vyje pod oknem), nepříjemným sousedem i chlípným a vypočítavým milencem. Pohled na dno jezírka evokuje bazén z Konce agenta W4C či garáže ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku.... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní, ale bohužel také nepokrytě mainstreamová, britská černá komedie, která ze své morbidnosti dělá tu největší přednost. Naopak do kolen ji sráží příliš laciný a předem lehce odhadnutelný scénář a pak také rezignace na logický běh věcí, tolik očividných stop by snad žádný soused ani policie nemohla přehlédnout. Je jasné, že celý film je míněný jako nadsázka, takže dříve vznesený argument nemá platnost soudu, ale přesto... Škoda, mám rád britské komedie, ale Univerzální uklízečka není právě důkazem jejich vysoké kvality...spíše takový mírný nadprůměr... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

castor 

všechny recenze uživatele

I přesto, že už mám přece jenom něco nakoukáno (a leccos mě nepřekvapí), musím podotknout, že Keeping Mum je zejména MILOU bizarní britskou záležitostí. Starostlivá stařenka přijede na britský venkov, kde chcípl (a chcípne) pes a do dobře situované rodiny v mírné krizi přivane svěží vítr, aniž by někdo tušil, jakých drastických metod užívá. Snímek bohužel nemá takové tempo, jaké by mu slušelo více, ale zato herecké obsazení je nesmírně vydatné. Co se Atkinsona (jehož postava se nějak zapomněla u Boha) týče, tak zapomeňte na Beana (snad jen během gólmanských "dovedností") a očekávejte skvělého charakterního herce, Maggie Smith hraje důstojně ku váze svého jména, skvostnou Kristin Scott Thomas netrápí jen dceřino libido a doslova brilantní part (zejména proto, že bychom jej v podobné roli nečekali) udržel na uzdě Patrick Swayze v sebeironické roli samolibého amerického sukničkáře, golfisty a videoamatéra. 70%!! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama