Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z vrcholů francouzské kriminální komedie. Belmondo válí jak při bankovní loupeži v klaunském obleku, tak při nebezpečných kaskadérských kouscích na jedoucím autě, Kim Cattrall to docela sluší a Francis Veber to vše diriguje v nepolevujícím tempu a se super hláškou v každé větě. Druhá půlka sice trochu ubírá filmu na lesku a zkrácení alespoň o deset minut by ničemu neuškodilo, ale já se stále bavil tak dobře, že bych nakonec ještě jednu vloupačku v pohodě snesl. Belmondo je prostě bezkonkurenční... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Belmodo je sice alfa-omega filmu, ale co už. Vždyť proto na to taky koukáme, ne? Komedie, která nezklame, i když v druhé půlce trošku ztrácí dech, je klasikou svého žánru, ale humorem převyšuje Belmondův průměr. Námětem byla ona "finta", kterou neprozradím, dovedená k dokonalosti a zbytek filmu trochu trpí tím, že nás první půlka hodně bavila. To ale filmu nic neubírá. Naopak klaun sundá masku a je stále komediantem s vážnou tváří 75% = 4/5 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama