Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 045)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hnedé podšálky! Rozumeli?“ Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman (bývalý redaktor českej Cinemy) uvádzajú príjemne oddychovú českú komédiu s Pavlom Liškom ako autobusárom Karlom a Miroslavom Krobotom ako autobusárom Karlom. Veľmi príjemné - a Polívkovci sa nezaprú. Pestrá galéria postavičiek (Holubová, Klepl, Fialová, Nosek), prekvapivo neotravná výprava a pocit, že tvorcovia mohli byť ešte smutnejšie vážnejší a bolo by to za 80%. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/165924/Ucastnici-zajazdu-60.html ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ aj v tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film. Hovorím to veľmi nerada, ale je to tak. Od komédie očakávam trošku viac. O dosť viac.... Nudila som sa, ale niečo ma pri tom držalo... Možno ta jednoduchosť a nekomplikovanosť. A platí to aj o Románe pre ženy. Ale mám obavy, že Viewegha už budem iba čítať... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A víte že se mě tady Jitka Kocourová ani tak nelíbila !! Teda když nepočítám ty prsa. Tak tu důležitou část komentáře mám za sebou a teď si napíšu zbytek co už nikdo nebude číst. Já se královsky bavil, jen se dívejte jaký jsme my všichni, to je pohled pro bohy, co ? Účastníci zájezdu báječně prezentují nás všechny ostatní co se neúčastníme nebo se zúčastníme jindy. Proto mě to tak baví, stejně tak jako komentáře zdejších uživatelů z většiny též účastníků . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádající Arvo Pärta, minimalistický robot Krobot, scéna masturbačního doznání a zachycení deziluze (nejen) jadranských vakací, kdy všichni zažijí nějakou novou zkušenost, aby ve své podstatě zůstali nezměněni. Toť výčet pozitivních momentů držících Vejdělkův film na hladině poseté bublinkami mýdlové opery, ale ty potápěčské závaží v podobě ploché karikatury české malosti a rozpačitého rozvíjení děje nutí diváka přitahovaného ke dnu lapat po dechu někdy až nebezpečně dlouho. Při pohledu na princeznu Annu mě napadá, jestli existuje beznadějnější akt, než (čistě hypotetická) snaha valašského krále popřít své otcovství.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejsme zvířata, jsme lidi. Proto vracejte hnědý podšálky!.... . Jelikož všichni lidi mají nějakej problém, tak si tvůrci řekli, že by nebylo od věci to nějak zdokumentovat. Vybrali vzorek společnosti, posadili jej do autobusu a výsledek experimentu nám ukazuje, že: ,,někdy jsme vtipní hodně, někdy méně a někdy jsme taky trapní. Někdo nečte noviny a někdo je teplajzník. Ale v podstatě nám všem jde hlavně o jedno.“ Bohužel tvůrci neodhadli základní věc. A to stopáž. 113 minut na sebemrskačství je i pro Čecha moc. I proto nevím, jestli příště pojedu zase. Na druhou stranu - ,,12, to tu ještě nebylo!“ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Natáčení v Itálii nebylo vůbec jednoduché, obzvlášť proto, že spousta herců hrála paralelně na českých divadelních scénách, a musela tak dojíždět po skupinkách auty. (Siriuss)
  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)

Reklama

Reklama