Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

johndee 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí dávám 5*. Sammo Hung předvádí dokonalý koncert. Neznám snad jediného člověka, který tolik váží a tolik bezchybně předvádí. Donnie Yen rozhodí košuličku a vida, další z jeho ukázek, že je opravdový mistr je na světě. Musím ještě pochválit volbu záporáka Jackyho Wu. Tenhle kluk si zajisté ještě vyšvihne nejedno salto přes laťku pěkného hereckého výkonu. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

mezi námi, čekal jsem že tento film bude čistý akční nářez - nic moc důraz na příběh, jen nějaká jednoduchá zápletka a hlavně hafo bezvadných soubojů. Vize se zápletkou se sice celkem splnila, ale na souboje si musíte asi 40 minut počkat (i když pravdou je, že jsou luxusní a za to čekání stojí) a namísto toho se vás film snáží pomocí teskné hudby a pomalých záběrů vmanipulovat do pocitu jakési bezmoci - zatímco během děje mě to celkem štvalo, po shlédnutí poslední scény vše zapadlo na své místo a tento teskný aspekt výrazně přispěl vyznění celého filmu. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Donnie je zpátky! Měl bych sice chválit Wilsona Yipa za báječnou režii a perfektní zvládnutí chatrného scénáře (stačí nasypat pár noirových filtrů a vědět, kdy stříhat a kdy naopak počkat, až si to ti kluci před kamerou vyříkají), měl bych ocenit návrat legendárního Sammo Hunga, který pořád ještě umí "praštit" a vyzdvihnout mladého Wu Jinga, který coby zabiják porcuje na kusy všechno živé v dohledu a člověk se ho opravdu bojí, ale... zdaleka nejlepší je, že Donnie Yen se konečně přesunul z pozice (mizerného) režiséra a (průměrného) choreografa do pozice, která mu sedí mnohem líp. Když je před kamerou, najednou mu nedělá potíže vymýšlet pro sebe kvalitní akční scény... hnán vlastní ješitností, která dostala úder po zhlédnutí Ong-Baku (Donnie to sám přiznal), se tahle Hollywoodem minimálně dotčená asijská akční celebrita rozhodla znovu dobýt svět a daří se jí to dechberoucím způsobem. Akční scény na jedničku, jednoduchý děj, který neurazí a postavy, kterým budete tleskat za každou povedenou otočku. Pokud je to start nové vlny kung-fu filmů, tak jsem rád, že jsem chytnul hned první vlak do ráje. ;) ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Slušný HK akční film se skvělými souboji (jenom tomu tlusťochvi jsem moc nevěřil, že by takhle skvěle bojoval), záporáky a docela obstojnou atmosférou. Jenom scénář je trochu klišovitý(nádor na mozku - ach bože!), to ale napravují opravdu skvělé akční scény, ve kterých se naštěstí nešetří krví. A ten v tom bílém obleku je opravdu výbornej! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

UUumm.. Co dostanem když zasadíme do filmu Dvě největší Martial Arts Legendy proti sobě? Poutavý,sadistický, Akční film s perfektní Choreografií! Musím řici, že místy jsem se dokonce i nudil, poněvadž v první hodině se toho moc neudálo, ale naštěstí v poslední půl hodině mi naservírovali parádní Čínské Peklo! Kung-fu smíchané ze StreetFightem nemohlo dopadnout zle! Finální scéna mezi Donniem a Sammem působila tak krvavě a bolestivě, že stojí za to, tenhle flick Vidět!! 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno