Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se jednou zapletl do sítě zločinu, jen těžko uletí... Christian Morelli (Alain Delon), profesionální zabiják, má zabít afrického politika. Úkol odmítá a prchá před zadavateli zakázky. Na útěku potká Claire (Catherine Deneuveová), do které není těžké se zamilovat, a společně prchají do Tichomoří. Když se po nějaké době vracejí do Paříže, chce Christian skončit se svou "profesí". Ale nebude snadné jen tak opustit zločineckou organizaci... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Mám Delona i Deneuve moc ráda a jejich přítomnost pro mě většinou znamená téměř jistou kvalitu a solidní hodnocení filmu. Váhala jsem mezi třemi a dvěma hvězdičkami, ale tady mi to opravdu moc nesedlo - od zvláštního děje až po těžko pochopitelné jednání postav. Jediné, co bych vyzdvihla, je tradičně skvělá hudba Philippa Sardeho, jejíž motiv byl dost chytlavý. Asi si budu muset na spravení chuti dát jiného Delona. https://www.youtube.com/watch?v=2PRW4ZCdj1I ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I zabiják nelítostný a krutý, může začít chovat krůty! Delonův assassin, co hledá hřebík k pověšení, má tuze rád zvířátka a nenechte se zmást, že nadvakrát odstraní velrybu kuchyňskou a nechá vykrvácet proradného skunka! Scénář nevykazuje mazanost lišky, herci někdy připomínají slony v porcelánu, mléčné sklo sprchy neukáže fanynkám ptáčka a tím šokem je nejspíš konec, protože já do poslední chvíle sýčkoval, že budou mít práci červi. I v tom kulatém výřezu jsem ještě vyhlížel raketu země-vzduch.. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když hraje Delon v kriminálním filmu, je to obvykle dobrý. Když si k tomu ale zároveň napíše i scénář, vyleze z toho vždycky taková samolibá ptákovina. To se potvrdilo i tady. Nejdřív nám samozřejmě Delon musí ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, takže hned na začátku se dozvíme, že jeho postava má asi o 20 let mladší milenku. Ta je ve filmu úplně zbytečná a během první čtvrtiny zmizí ze scény, ale to by prostě nebyl Delon, aby si tohle nedal do scénáře. Taky se nám Delon musí detailně předvést nahej ve sprše, ale chápu, že třeba jeho fanynky tohle dokážou ocenit. Jinak Delonova postava samozřejmě působí strašně supermansky a nesmrtelně, takže vůbec nemáte ani nejmenší pochybnosti, že všechny padouchy zlikviduje s prstem v nose. Nechci film vyloženě jenom kritizovat, protože občas má nějaký lepší okamžiky, ale pokud chcete koukat na film s Delonem, tak prostě dejte ruce pryč od všeho, kde jeho jméno zároveň figuruje i u scénáře. Kdyby všechny Delonovy scénáře skončily vyhozený v popelnici, tak to žádná škoda nebude. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není šokující, že Delon v osmdesátých letech hrál v hlouposti. Není šokující, že Deneuve hrála ve zbytečném filmu. Šokem je, že na tohle dal Sarde peníze. A ještě více šokující je, že jsem tuhle ptákovinu dokázala dokoukat do na růžovém obláčíčku se vznášejícího konce, který na štěstí pro diváka smyslů nezbaveného byl pouze němý a tak zaniklo veškeré „ňu, ňu, ňu, ťu, ťu, ťu, šmudliky, šmudliky." ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Alainu Delonovi šediny sluší. A sluší mu i role nájemného vraha Martina (nebo Christiana) ve středním věku, který by se rád usadil a užil si za těžce vydělané peníze trochu klidu. Třeba na své farmě, kterou spravuje poněkud nesymetrický pár: nechutný Felix a krásná Claire. A tady se to dle očekávání zkomplikuje. Martinovi jsou v patách zabijáci, které připravil o šéfa, a také jeho bývalý zaměstnavatel. Na farmě dojde k masakru (mimochodem způsob odpravení ženy, která komando zabijáků vede, se jen tak nevidí) a Martin s Claire se dávají na útěk… Ve filmu je vyvážený poměr konverzačních, akčních i komorních scén, kupodivu je zde i dost vtipných momentů, které příběh odlehčují a dělají z něj v podstatě zábavnou podívanou, při které divákovi obavami o osud postav vlasy nezšednou. A Alain Delon a Catherine Deneuve tvoří zajímavý pár – krásný, ale chladný. Mezi Martinem a jeho kotětem to jiskří víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama