Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 021)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fans pražské Slavie asi při některých větách musí značně trpět, naopak sparťani asi začnou mávat šálama a křičet Horst Siegl. My ostatní si můžeme v klidu užít dalšího masakru ze kterého stříká krev až do branky pražské Slavie. Mě osobně film silně překvapil a nebejt těch keců ve Sparťě, které se prostě do tohoto druhu filmu nehodí, dal bych možná i plnej počet. Film se měl trošku zkrátit a zaměřit výhradně na boj a akční scény, to by po tom byla ta správná lahůdka a vůbec by mě nevadilo, kdyby tam sparťani přitáhli například tank a začali to tam do těch peršanů mydlit třeba stíhačkama. Mě je to úplně u prdele, hlavně, že za chvíli začíná hokejova extraliga Sparta - Litvínov a já už se nemůžu dočkat jak si ve stařičké holešovické hale všichni společně zařvem THIS IS SPARTA !!!!!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto nestravitelná směsice patosu, debilních dialogů a pseudo-artového obrazu, který kromě sytých barev a zpomalovaček nenabízí nic zajímavějšího než cihličky vymakaných sparťanů a sem tam pěknou kompozici. Snyder je absolutní maniak, kterého víc než narativ samotný rajcují různé efektíčky, doplňky a kudrlinky, kvůli kterým z mého pohledu film nemá tempo, výbušnost a ani zbla smyslu. Komiksově úderné kecy o svobodě a budovatelské proslovy ve stylu poslední bitva vzplála mě nekonečně iritují a akční scény nudí svojí sterilitou a absencí slušného choreografického nápadu. Ať se na to dívám, jak se na to dívám – vskutku idiotské dílo, dobré tak pro výrobu bojovných hesel hokejových týmů... ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nádherná přehlídka mužských těl, nádherná grafická stránka, nádherně provedé "bitky" , nádherná představa tehdejší Sparty, nádherný konec... Přesto mě tam ale chyběla ta historická atmosféra, při které mě tuhne krev v žilách.. Bavila jsem se, vychutnávala každou minutu, čekala co bude a kochala se nejenom neodolatelným Gerardem Butlerem :) A i když jsem tam postrádala tu kouzelnost historie, byl to nejzajímavější historickej film, co jsem kdy viděla :) Btw. proč ve všech filmech za poslední dobu co jsem viděla, ukazují ty mužský zadečky? To mi dělaj schválně. Kdo má pořád umývat monitor od slin :-D ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Leon Adidas je typ týpka co se s ničím a s nikým nesere. To k němu jde takhle královskej poser až z Persie vyjednávat nějaké to příměří v podobě totální šukany a než se naděje tak letí palicí dolů kilometrovou studnou jelikož právě dostal ukázkovou čutačku a slovo "kopačky" získává zcela novej , brutálnější, význam. Tímto ukázkovým čutnutím ale dochází k lehkému průseru - asi miliarda nasranejch peršanů žádá vendetu a Leon Adidas má k dispozici jen 300 vysekanejch dacanů, kterým břišáky lezou snad i z prdele. Načmárá si tak do písku rovnici o dvou známých a vypočítá, že když každej jeho chalan sejme 3 333 333 Peršanů tak ten poslední - 2,5 metru vysokej buzerant, kterej projevuje až moc zájmu o jeho oštěp a navíc pořád chce aby si před něj kleknul (proč asi) , by se mohl vzdát. Plán je jasnej, nic lepšího na práci ve Spartě momentálně stejně není tak proč si nejít měřit ptáky k Thermopylám. A že je kurva co měřit. Leon Adidas totiž musí mít čůráka až ke kotníkům protože to co tady předvádí jasně dokazuje proč o XXX let později jeho prapraprapra atd atd vnuk vymlátí celej Londýn od téroristů. Jako konečně vím kde se vzalo , že Gerard Butler dokáže nakopat prdel i přesile tří míče na jednoho a jedinej kdo mi v tomhle testosteronem namrdaným výmrdu chyběl byl Jurášek Boyků protože ty dva vedle sebe a nasraný by rozhodně peršany zahnaly zpátky za moře nebo rovnou do moře. Moře tu ale je i tak a to moře krve a kupy mrtvol tak vysoké až vypadaj jak Velká Perská Zeď. Co dodat? Gerard úžasnej, totální vybíjená se mi mocinky moc líbila a nebýt toho zmrda hrbatýho tak sem se dočkala i mrtvýho hulibrka Xerxíka, ze kterého jde víc tepla než ze zapnutýho radiátoru uprostřed července v Miami. Ale přece jen mě uspokojilo, že mu Gerardův oštěp nakonec natrhnul hubu kuřbuřtovi zasranýmu. PS : Nic proti gayům je s nima prdel. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se rozhodl na tenhle kousek kouknout a vůbec nevím proč. Převedení bitvy u Thermopyl na filmová plátna za pomocí toho nejlepšího co moderní filmová technologie nabízí dopadlo skvěle. Film, u kterého na dvě hodiny vypnete a vychutnáváte si vizuální orgie, kterým nechybí velkolepé bitvy a spousty krve. Předpokladem je, že se vám snímek zalíbí od prvního okamžiku, protože jinak budete mít sto chutí v polovině projekci ukončit. To se u mě díky bohu nestalo a dvě hodiny jsem si užíval tuhle krásnou podívanou........ ()

Galerie (117)

Zajímavosti (101)

  • Během natáčení filmu se Gerard Butler (Leonidas) zranil, a aby zmírnil bolest, začal brát tišící medikamenty. Jenže si na ně natolik zvykl, že už bez nich nedokázal fungovat. Když se pak na konci roku 2011 zranil na surfu, trable se ještě zhoršily. Nakonec v roce 2012 podstoupil třítýdenní odvykačku v léčebně. (Narcis)
  • Leonidova (Gerard Butler) helma byla připravena v 17 kopiích, každá s jiným stavem poškození. (Witta)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Reklama

Reklama