Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Juto 

všechny recenze uživatele

Hoci je tento film fiktívny, miestami pôsobí ako dokument. V príbehu sa spája napätie, intrigy, násilie a politické odsúdenie. Tiež sa zaoberá útrapami, ktoré sú podrobne vysvetlené a vyjadrujú neúnavnú kritiku organizácie NAFTA (Severoamerický voľný obchod). Toto je dramatický a seriózny film, v ktorom sa herci v hlavnej úlohe v podaní Jennifer Lopez a Antonia Banderasa sa stretávajú uprostred hlbokého boja s utláčateľskými silami mimo ich kontroly, keď sa konfrontujú s odpornými vrahmi a skorumpovanými ľuďmi. 6/10 ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mladé robotníčky. Mladí robotníci. Všade tam, kde je pretlak robotníckych zamestnaní a dopyt po nich veľký (záujemcov o tieto väčšinou slabšie platené fleky je množstvo), ostáva súkromný život tejto homologizovanej pracovnej masy novodobých otrokov akosi v úzadí. Zamestnávatelia si tak môžu vyberať tých najvýkonnejších otrokov za čo najmenšie možné mzdy - ale zase také, čo ešte udržia dopyt po práci v požadovanom, čiže veľkom rozsahu). Ak navyše zlyháva sociálny systém a polícia je len prevodovou pákou miestnych politikov-korupčníkov a vysokopostavených mafiánov/ bankárov, tam si jedinci z radov "tých za vodou" môžu dovoliť rozkvitnúť svojim potlačovaným sexuálnym či násilníckym túžbam. Realizujú si ich práve na jednotlivcoch z radov slabo platených robotníkov s nulovým sociálnym zázemím, žiadnou právnou a nedostatočnou policajnou ochranou. Takých nie je problém po desiatkach pravidelne znásilňovať, ponižovať, týrať a mučiť. A ako ukazuje mexický príklad - niekde aj slobodne vraždiť. Smutné a zúfalé posolstvo, celkove neradostná správa o násilí naprieč ľudskými triedami a o márnej snahe pár investigatívnych novinárov s tým niečo robiť. Za upozornenie na tieto špinavosti a za ukázanie snahy polície zakopávať takéto prípady pod zem 100%. Za neveselé pocity zmaru a beznádeje s tým niečo efektívnejšie robiť 20%. 120/2 =60%, čiže 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderné otroctvo na mexickej hranici a na jeho pozadí vraždy mladých dievčat - to všetko ale bez napätia a emócií. Hranica smrti je skôr hranicou medzi nudou a apatiou a letmé zlepovanie očných viečok preruší len zábavný song Juanesa "La Camisa Negra", ktorý akoby do filmu ani nepatril. Vylepšený záver ale priniesol tomuto thrilleru bez zvláštneho pôsobenia na nervovú sústavu aspoň priemerné hodnotenie. Bola tam totiž nejaká myšlienka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)

Reklama

Reklama