Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem místy pociťoval nepříjemné mrazení. Vykreslená Mexická realita, je pro našince celkem šoková záležitost. Tento druh kriminality (sexuálně motivované trestné činny), je pouze jedním z mnoha kriminálních problémů současného Mexika. Je dobře, že má někdo odvahu na to upozorňovat a to i prostřednictvím kontroverzního filmu. Za to by si film určitě zasloužil vysoké hodnocení. Bohužel ale výsledek není až tak dokonalý. Je to tím, že J.Lopez není extra dobrá herečka? Možná. Možná to bude i tím, že scénář není žádný zázrak a bohužel se tu setkáváme s klasickým žánrovým klišé (docela provařené slovo na ČSFD ne?). Co naplat. Více než 3 tomu dát nemůžu. Přesto doporučuji každému, kdo si chce udělat konkrétnější obrázek o Latinské Americe. Je to přece jen blíže pravdy, než např. Od soumraku do úsvitu :-) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Vraždění mladých žen co nejdůrazněji odsuzuji, ať už se jedná o dělnice nebo o intelektuálky, neboť tyto bytosti představují estetický vrchol lidské evoluce, takže je třeba si jich vážit a chránit je. Slušně odvedený kus filmařské práce. Se mnou osobně nejvíc otřásly záběry zachycující práci v továrně u pásu. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Hoci je tento film fiktívny, miestami pôsobí ako dokument. V príbehu sa spája napätie, intrigy, násilie a politické odsúdenie. Tiež sa zaoberá útrapami, ktoré sú podrobne vysvetlené a vyjadrujú neúnavnú kritiku organizácie NAFTA (Severoamerický voľný obchod). Toto je dramatický a seriózny film, v ktorom sa herci v hlavnej úlohe v podaní Jennifer Lopez a Antonia Banderasa sa stretávajú uprostred hlbokého boja s utláčateľskými silami mimo ich kontroly, keď sa konfrontujú s odpornými vrahmi a skorumpovanými ľuďmi. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vyhrabala se z vlastního hrobu.“ Dosti matná a nepřesvědčivá sonda do mrazivých událostí letitých vražd mladých dělnic, které se chtě nechtě dějí na mexickém pohraničí. Nejen investigativní reportérka Jennifer Lopez, ale i celý příběh se bohužel tváří nesmírně vážně a všichni zúčastnění by si tak moc přáli, abychom je i vážně brali (ostatně celé vyprávění je inspirováno skutečnými událostmi). Režisér Gregory Nava si nicméně vybral tak naivní formu vyprávění, že je i kritický tón zašlapán do prachu mexického písku. Celé je to až příliš tezovité, bez zápalu, bez jiskry a jen matně vzpomínám, kdy se Antonio Banderas objevil v něčem nadprůměrném!! ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

No nevím, přišlo mi to takové strašně nudně natočené. Scénky mohly být určitě mnohem víc zábavnější, než byly. Jestli to někdo bere jako horor, tak fakt ne. Dám dvě hvězdičky za realitu, to je vlastně to jediné, co mě nutilo to dokoukat. Aspoň kdyby se nebáli ukázat brutálnější scénku s přepadením, ale ani to ne… ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)

Reklama

Reklama