Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Natočili další film z 1. světové války a těch přeci jenom tolik není a když už tak o letcích už vůbec ne. Dvě a půl hodiny mě dokázali příjemně zaměstnat a i když syrovost války nedává znát, objeví se, a objeví se hodně a dokáže pohnout city. Nebýt dvou věcí, které mě při sledování opravdu štvali mohlo by se jednat o opravdu povedený válečný velkofilm. Škoda jen odfláknutých leteckých scén, které mi ke konci při náletu na německé sklady připomínali herní videa ze hry Blitzkrieg 2, což se příliš dobře nepodepsalo na vizuální stránce. A druhá věc byla stopáž, která by se dokázala obejít bez řady především milostných scén. Vezmu ale v potaz, že je vše podle skutečné události a i když je vidět, že si autoři řadu scén přimysleli stojí to rozhodně za to jej vidět.. --- Nevozte střelivo domů. Nábojů máme spousty, ty nechte nahoře. Ať si je vezmou Němci ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-americká variace na "Pearl Harbor" a vlastně i trochu na "Tmavomodrý svět". O lásku tady jde taky, ale není to až tak komplikovaný trojúhelník. Ty letecké scény nejsou vůbec špatné, ale všechno okolo je tak trochu o ničem, průměrné. Ten příběh vedle vás ani nebude moc zajímat a budete akorát počítat, kolik postav zahyne ve vzduchu. Příliš mě to nezaujalo. Vykreslení postav spíš karikaturní, osudy rádoby silné, ale pocit již viděného také. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil a v podstate to splnilo moje ocekavani. Tvurci se sice nejdriv tvari, ze to bude vazne minena lekce z historie podle skutecnejch udalosti, ale uz za chvili je jasny, ze tohle je popkorn, kterej pripomina Tmavomodrej svet. Mozna tu je prehnana delka, ale nijak mi to nevadilo. Ve filmu se bud lita se starejma letadlama, ktery obcas predvadej dost neduveryhodny kousky a nebo se odviji vtipnej romanek mezi letcem a francouzkou, ktery si prakticky nerozumi ani slovo. Co se tyce hercu, tak Franco to zvlad docela v pohode, ale Reno mi prisel takovej dost priteplalej. Proste prijemnej, svizne natocenej film, s hezkejma soubojema, na kterejch je videt, jak tvurci milujou stary letadla. A zaverecnej souboj je cool. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velká škoda přílišného sentimentu a typicky klišovitých hrdinských scén a proslovů. Akce je natočená relativně zručně (o nějaké revoluci však nemůže být ani řeč) a v mezích míry i realisticky. Samozřejmě počítače zapracují velmi často a někdy trochu více než by bylo potřeba, ale některé momentky jsou věru náročné, že se to dá i chápat/ustát. Franco překvapil svojí improvizací a uvolněností a vztah francouzské dívky a amerického pilota je příjemně koukatelný a uvěřitelný. Možná trochu dlouhý, přesto poměrně slušný spektákl, který se ztratí v průmeru současné velkorozpočtové produkce. Jediný fakt, který ho povyšuje o malinký stupínek výše je ten, že se příběh odehrává v dosud filmařsky relativně nevyčerpaném období první světové války. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Podle prestižního filmového periodika Variety byly Flyboys jedním z největších propadáků roku 2006 a po sečtení všech nákladů i s reklamní kampaní byla celková ztráta 90 milionů dolarů. (imro)
  • Snímek je věnován památce filmového finančníka Jorgeho Gallegose, který zahynul v Thajsku při tsunami v roce 2005, a britskému pilotovi a specialistovi na letecké veterány Rayi Hannovi, který se podílel na natáčení. (Karlos80)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama