Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil a v podstate to splnilo moje ocekavani. Tvurci se sice nejdriv tvari, ze to bude vazne minena lekce z historie podle skutecnejch udalosti, ale uz za chvili je jasny, ze tohle je popkorn, kterej pripomina Tmavomodrej svet. Mozna tu je prehnana delka, ale nijak mi to nevadilo. Ve filmu se bud lita se starejma letadlama, ktery obcas predvadej dost neduveryhodny kousky a nebo se odviji vtipnej romanek mezi letcem a francouzkou, ktery si prakticky nerozumi ani slovo. Co se tyce hercu, tak Franco to zvlad docela v pohode, ale Reno mi prisel takovej dost priteplalej. Proste prijemnej, svizne natocenej film, s hezkejma soubojema, na kterejch je videt, jak tvurci milujou stary letadla. A zaverecnej souboj je cool. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na krasobruslení, tak protože těm holkám je vidět prdelka. Samotný sport mě vůbec nezaujal. Já hodnotím prdelky krasobruslařek a ty jsou skvělé. Když jsem se díval na film Rytíři nebes, tak protože je to o leteckých soubojích z 1. světové války. Samotný film mě vůbec nezaujal. Já hodnotím letecké souboje a ty jsou skvělé. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na válečné filmy a myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že filmů z 1. sv. války je podstatně méně, než z 2. sv. A o leteckých bitvách neznám žádný, čímž chci říct, že tenhle film je pro mě něco nového. Válečná díla mi nevadí, ale jsem zvyklý od nich očekávat syrovost a co možná nejvěrohodnější napodobení válečných hrůz, čehož jsem se zde nedočkal, ale klady tu jsou. Bitvy stojí za shlédnutí, hudební složka je povedená a ačkoliv nejsem zapřísáhlý romantik... většinou teda, tak tady mi nijak ta romantika nepřekážela, naopak. Je to příjemná ozdoba, se snahou zpříjemnit zážitek. Lepší průměr.70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Filmů z první světové jsem zatím moc neviděl a tak jsem se zájmem sáhl po Flyboys a nakonec byl i docela spokojený. Přestože jde vidět, že se netočilo zrovna s "Cameronovským" rozpočtem (i když těch 60 mega taky není málo, bohužel na snímku to není až tak vidět), především bitvy ve vzduchu jsou natočeny velice kvalitně a přehledně, např. útok na Zeppelin si užije každý, kdo má v merku bojové stíhače (v tomto případě dvou a trojplošníky). Možná o něco delší, než by bylo záhodno, jinak ale kvalitní, tak trochu přehlížený film. Silnější 3* ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)
  • Jennifer Decker, která ve snímku ztvárnila Lucienne, je známá francouzská divadelní herečka a Rytíři nebes jsou jejím hollywoodským debutem. (imro)
  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama