Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (653)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem to celé, ale chápu správně, že to je film o tom, že i myši přeceňují význam ocasu? A princ Kaspian byl opravdu fešák. Stačí to na hodnocení vyšší, než je zdejší průměr? Až budu každý den potkávat pravidelně aspoň jednoho tak hezkého chlapíka jako je Kaspian, tak hodnocení snížím. Nebo až budu denně potkávat mluvící myš, mě ten ukecaný hajzlík docela bavil. edit Viděla jsem to celé a pořád jsem na stejném. Docela roztomilý dětský film, hezká mluvící myš, hezký hlavní hrdina. A vlastně i ty holky mi takhle o rok či dva starší připadaly dívatelnější. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička a především dost zdlouhavá, nepříliš poutavá pohádka. 150 minut člověk přečká jen s opravdu hodně velkým sebezapřením. Navíc, pro koho je to vlastně určené? Pro dospělé je to moc naivní a nepříliš zajímavý dějově, pro děti zase násilný. Tato sága mě nijak zvlášť neoslovila. Další díl už zřejmě vynechám. 45% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za Narniuuu, za Aslanaaa! Tak takéto prázdne výkriky si scenáristi môžu strčiť niekam! Je síce pravda, že tvorcovia priblížili príbeh tentokrát viac dospelejšiemu divákovi, za čo im patrí pochvala, no zároveň si musia uvedomiť, že podobnými klišéovitými príhovormi v rozhodujúcich scénach filmu si reputáciu a dôveru k ďalším dielom jednoducho nezískajú. Scény bojov majú neskutočne monštruózny spád, sú originálne a napínavé. Ale stavať celú úspešnosť filmu len na nich je ozajstná trúfalosť, ktorá sa im tentokrát znova vypomstila. Ukončenie filmu potešilo, detskí herci mali na mňa tentokrát lepší vplyv, no priehľadnosť scenára, ťažkopádny rozjazd filmu a niektoré rozvláčne scény ho razom sekundy zmazali. Pokračovaniu dávam šancu len za predpokladu výmeny (hlavných vinníkov) štábu, prítomnosť Aslana je podmienkou. 65%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nesedět vedle mě chechtající se Cival, tak jsem vyndal propisku a vypíchnul si s ní obě oči a potom si jí narval do uší. 30% jenom za skvělou výpravu a výborný triky (úspěch jedničky se holt aspoň příjemně podepsal nad rozpočtem). Jinak hrůza hrůzoucí a ty tři děcka (Lucinka stále jako jediná snese přísnější měřítka) by mělo už konečně sežrat něco velkýho, hnusnýho a pořádně zubatýho... I když, kdo ví, třeba se Apted pochlapí a ve trojce se mi tohle tajný přání vyplní. Děs na úrovni Eragonu a jednička je proti tomuhle pětihvězdičkověj skvost. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 141,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 419,7 mil. (NIRO)
  • Reklama za dětmi na vlakovém nádraží byla vyrobena pro Strand Magazine, ve kterém Sir Arthur Conan Doyle publikoval své povídky o Sherlocku Holmesovi. (Borat)
  • Když sourozenci čekají ve stanici metra, je za nimi vidět nápis "strand". Což v angličtině mimo jiné znamená „pláž“, na kterou se do Narnie příhodně přenesou. (karolina.val)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama