Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (653)

Disk 

všechny recenze uživatele

Překvapení se už nekoná, ale zklamání také ne. Je to sice po filmařské stránce jedna velká vykrádačka, ale že by mi to nějak vadilo, to se říci nedá. Princ Kaspian nadále zůstává příjemnou pohádkou._______EDIT 10.4.2019: Výborná pohádka, kterou jsem si užil v míře vrchovaté. Mělo to napětí, spád a neuvěřitelně to odsýpalo. Navíc se v Praze prohánějí doubledeckery a v závěrečných titulcích je poděkování Pavlu Bémovi. Zkrátka absolutní spokojenost. Navíc tu výbornému Williamu Moseleymu skvěle sekunduje Ben Barnes. Na tyhle dva mladíky se zkrátka dobře kouká. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jsou moc, jedna málo. Přesně mezi, a to jen díky trikům, výpravě a kryse s vocasem. Andrew Adamson by měl položit hlavu na špalek a navždy zmizet. Vytvořit tak nezáživných 140 (!) minut snad s takovým rozpočtem a tak špičkovou trikovou výbavou... to prostě nejde, ani když máte po ruce kvartet protivných dětí, doplněný o jednoho modýlka. Narnia 2 už není pouhou sterilitou. Je to ohnivá voda - když jí budete moc pít, umřete. 30% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

K tomu se snad ani nejde vyjádřit slušně. Utopit 200 milionů dolarů ve filmu, jehož úroveň je na bodu mrazu. Příběhově prázdný film plný klišé je doplněný otřesnými hereckými výkony. Kýčovitá vizuální stránka s triky tak špatnými, že by se za ně tvůrci museli stydět už před lety. Vše obklopuje Disney (tm) aura, která by ráda velké bitvy, ale jelikož film je určen i pro nejmenší, nemůžou ukázat jedinou kapku krve. Vznikají tak naprosto nudné a povrchní souboje, které naprosto postrádají byť jen šanci, aby se někomu ze zúčastněných něco stalo. Letopisy Narnie jsou výsměch všem fantasy. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nesedět vedle mě chechtající se Cival, tak jsem vyndal propisku a vypíchnul si s ní obě oči a potom si jí narval do uší. 30% jenom za skvělou výpravu a výborný triky (úspěch jedničky se holt aspoň příjemně podepsal nad rozpočtem). Jinak hrůza hrůzoucí a ty tři děcka (Lucinka stále jako jediná snese přísnější měřítka) by mělo už konečně sežrat něco velkýho, hnusnýho a pořádně zubatýho... I když, kdo ví, třeba se Apted pochlapí a ve trojce se mi tohle tajný přání vyplní. Děs na úrovni Eragonu a jednička je proti tomuhle pětihvězdičkověj skvost. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem to celé, ale chápu správně, že to je film o tom, že i myši přeceňují význam ocasu? A princ Kaspian byl opravdu fešák. Stačí to na hodnocení vyšší, než je zdejší průměr? Až budu každý den potkávat pravidelně aspoň jednoho tak hezkého chlapíka jako je Kaspian, tak hodnocení snížím. Nebo až budu denně potkávat mluvící myš, mě ten ukecaný hajzlík docela bavil. edit Viděla jsem to celé a pořád jsem na stejném. Docela roztomilý dětský film, hezká mluvící myš, hezký hlavní hrdina. A vlastně i ty holky mi takhle o rok či dva starší připadaly dívatelnější. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Kostýmérka Iris Mussenden řekla, že se při návrzích kostýmů Telmarínů inspirovala tvorbou malíře El Greca. Celkový počet jednotlivých kusů ošacení, vyrobených pro hlavní postavy, byl 1042. Celkový počet jednotlivých kusů oblečení včetně přilbic, masek, bot a rukavic, vyrobených pro krále Miraze (Sergio Castellitto) a jeho pány, i pro telmarínskou armádu, byl 3722. Počet kroužků, použitých na výrobu jedné kroužkové zbroje (jinak též „lehkého kroužkového brnění“), kterou nosí telmarínští vojáci, byl 2184. Celkový počet spotřebovaných kroužků: 850000. Celkový počet členů štábu, kteří na kostýmech pracovali: 70. (POMO)
  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama