Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (653)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofu nejvyššího stupně, ale místo toho jsem viděla jeden z těch kvalitnějších popcornových filmů. Celé to stojí na nádherné výpravě, krásné hudbě a úžasných vizuálních efektech. S příběhem už je to horší, ake co se dalo čekat. Nemá cenu srovnávat film s knížkou, protože tam jde úplně o něco jiného. Jinak Adamson se trochu inspiroval jinými filmy (Pán Prstenů, 300...), a i když výsledek bije do očí, dá se to překousnout. A je velká škoda, že Skandar Keynes nedostal větší prostor... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem to celé, ale chápu správně, že to je film o tom, že i myši přeceňují význam ocasu? A princ Kaspian byl opravdu fešák. Stačí to na hodnocení vyšší, než je zdejší průměr? Až budu každý den potkávat pravidelně aspoň jednoho tak hezkého chlapíka jako je Kaspian, tak hodnocení snížím. Nebo až budu denně potkávat mluvící myš, mě ten ukecaný hajzlík docela bavil. edit Viděla jsem to celé a pořád jsem na stejném. Docela roztomilý dětský film, hezká mluvící myš, hezký hlavní hrdina. A vlastně i ty holky mi takhle o rok či dva starší připadaly dívatelnější. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Adamson neuvěřitelným způsobem dospěl a stejně tak i jeho film a nakonec i mladí herci (Edmund ruluje!!). Skvělá akce, hlášky všemi směry, a zároveň také příběh, který možná není z nejakčnějších, ale rozhodně nenudí a především: NENÍ naivní!! Hlavní hrdinové nejsou malí joudové, ale persony, ze kterých jde strach (Lucinak na mostě!!) A když k tomu přidáte technicky brilantní řemeslo (všechny bitevní scény s dobýváním hradu v čele), vyjde vám film, který snad ani neměl být takhle strašně moc povedený... P.S. Jedničku fakt nemám rád a i zde jsem čekal zlo... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička a především dost zdlouhavá, nepříliš poutavá pohádka. 150 minut člověk přečká jen s opravdu hodně velkým sebezapřením. Navíc, pro koho je to vlastně určené? Pro dospělé je to moc naivní a nepříliš zajímavý dějově, pro děti zase násilný. Tato sága mě nijak zvlášť neoslovila. Další díl už zřejmě vynechám. 45% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ultimátní guilty pleasure, které jsem si po dvě hodiny a dvacet sedm minut užíval jako desetileté dítě, jež poté vyleze s bandou kamarádů před kino a půjde si hrát na Krále králů Petra, jeho sourozence a vcelku cool prince Caspiana. Čekal jsem co možná největší zlo, ale v rámci toho, jak moc zacílená na děti Narnie je, jsem se vážně docela bavil. Buď tím, jak moc prázdné dialogy většina postav vede, jak naivně a přímočaře jsou jednotlivé linie napsány a vedeny, anebo jak děsně někteří z herců na plátně hrají. Zabít Williama Moseleyho a nejotravnějšího lva v historii kinematografie, byl by to asi stokrát lepší film. A to i přes fakt, že Adamson vážně neumí vůbec vyprávět, zato mu jde vykrádání Pána prstenů (úvodní honička v lesích mi protřepala břišní svaly líp než tucet sklapovaček) a hezky stylizované (lehce kýčovité) záběry, při nichž všechno vybuchuje a dětští herci vypadají, že to všechno myslí smrtelně vážně. Naprosto chápu, proč mnozí hodnotí absolutně tragicky, ale být malé dítě, skutečně se u toho pokadím a mířím za očařem, aby mi vrátil zpátky vyvalené oční bulvy. 5/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Herci a štáb pocházeli z patnácti různých zemí zemí světa, mezi které patřily Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Německo, Polsko, Slovinsko, Španělsko, Mexiko, Itálie a Francie. Při natáčení se mluvilo více než devíti jazyky. (POMO)
  • Režisér Andrew Adamson dal herečce Anně Popplewell (Zuzana Pevensie) volno, aby mohla odletět do Londýna na maturitní večírek. Anna se do večerních šatů převlékla na toaletě a předtím, než se musela vrátit do Prahy, stihla dva tance. (POMO)
  • Meče vojáků krále Miraze (Sergio Castellito) byly vyrobeny z umělé hmoty vynalezené v Kanadě. Stejnou hmotou se kupříkladu lepí tepelná izolace na raketoplány. Zásah takovou zbraní je sice stejně bolestivý jako zásah duralovou replikou, avšak kvůli pojišťovně muselo být vše, co přišlo do kontaktu s herci, z plastu. (Czernozub)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama