Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (225)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen po natočení Bláznivých střel trochu ztratil šmrnc a nechával se "naverbovat" skoro do každé parodie, která v té době vznikala, bez ohledu na její kvalitu. Agent WC 40 patří (kromě zmíněné trilogie) ještě k tomu lepšímu, co v tomto žánru za 90.léta vzniklo, byť i zde se tvůrci nevyvarovali opakování starých a otřepaných fórků nebo rádobyvtipných situací. Místy je humor skoro "násilný" a "polopatický", ale celkově se člověk i u této parodie ještě poměrně může pobavit (na rozdíl od Drákulovin, Pana Magora apod.). ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Niektoré parodované scénky ma pobavili (James Bond, Sám doma,...), ale obyčajné vtipy, ktoré sa v priebehu filmu vyskytovali, boli skôr trápne než smiešne a ani Leslie by zo seba nemusel robiť stále len šaška. Bohužiaľ, časy Bláznivej strely boli už nenávratne preč a Leslie odvtedy v žiadnej dobrej komédii už nezakotvil. ()

Reklama

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusím tieto paródie s Leslie Nielsenom. Síce snaha o humor tam je, ale tie vtípy sú vhodné tak pre malé deti. Nie je to zas vulgárne, no základným účelom tohto žánru je diváka pobaviť a ja som sa rozhodne nesmial. Nenachádzam nič čo by som kladne ohodnotil. Leslie nebol zlý herec, lenže bol neustále obsadzovaný do podobných hlúposti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy stretnete ženu a viete, že ju musíte mať.“ Čím viac divák vidí paródií, tým je viac schopný rozpoznať, čo je výborné (AUSTIN POWERS 2), čo slabšie (UTOPENEC NA ÚTEKU) a čo mimo (BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA). AGENT WC-40 sa zmieta medzi dvoma poslednými kategóriami. Škoda, že scenáristi nie sú príliš pôvodní (skvelé fóry typu "extrémne nervózny cestujúci v lietadle", "taxikár ktorého porekadlám nikto nerozumie" alebo "masové odpočúvanie"). Oveľa radšej siahajú po jednej nudnej paródii za druhou. Zrazu si uprostred toho otrasne nízkorozpočtového (trápne počítačové efekty - vyvalené oči, natiahnuté prsty) chaosu uvedomíte, že počítate, koľko paródií ste už odhalili (SPEED, SESTRA V AKCII, SÁM DOMA, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, bondovky...) namiesto toho, aby ste sa zabávali. A to je zle. Ďalším mínusom je trápny titulný zlosyn (Matlock!), nepochopiteľne nechutná rolička hrdinovho šéfa a ak si k tomu prirátame neoslnivú réžiu (Friedberg odvtedy ani dovtedy nič zaujímavé nenakrútil), o podpriemer máme postarané. Poznávacím znamením zlej paródie je dialógová variácia na stokrát počuté („Cestujete do Las Vegas.“ – „Ako to viete?“ – „Máte to napísané na letenke.“). A prítomnosť Hulka Hogana. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Klasická Nielsonovka. Absurdný dej je poprepletaný párodiami na známe filmy, či filmové postavy, Nielsen v hlavnej role podáva obvyklý dokonalý herecký výkon, prečo teda iba 2 hviezdičky? Dej má nanešťastie viac suchých a hluchých miest, naozaj podarených vtipov je málo, dej je tentokrát moc slabý a povrchný a niektoré časti mi prišli viac trápne ako zábavné. Film taktiež neosloví ani milovníka komédie a ani náročného diváka, je to ten snímok na jednorázové instantné zabitie nudy. Leslie mal naviac. 40 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se od 6. září do 30. listopadu 1995 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama