Reklama

Reklama

Černé ovce

  • Nový Zéland Black Sheep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry (Nathan Meister) se po letech vrací domů s úmyslem odprodat svému bratrovi Angusovi (Peter Feeney) svůj podíl rodinného majetku. Po příjezdu se však v důsledku genetických pokusů prováděných na ovcích, které má na svědomí právě Angus ocitne nečekaně uprostřed pekla na zemi. Zmutované ovce prahnou po lidském mase, jsou velmi nebezpečné a je jich čím dál víc. (Tygrys)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Henry od detstva trpí fóbiou z oviec. Bol totiž v tragický deň úmrtia otca, na smrť vystrašený svojim cynickým bratom Angusom. Ten si na seba navliekol zbytok torza trupu s hlavou tohto zvieraťa. Po rokoch sa vracia z veľkomesta späť na farmu, aby predal podiel svojho dedičstva. V rovnakom čase, prispením podivného páru ochrancov prírody, Granta a Experience, uniká z neďalekého výskumného strediska, klonovaná, neznámym vírusom na-infikovaná, značne agresívna ovca. Tá po relatívne krátkom čase nakazí stádo Angusovej farmy, ale i Granta samotného. Pokojné okolie Angusovej farmy sa razom mení v bojisko so "zombie ovcami", ktoré každého uhryznutého menia k svojmu "obrazu". Príliš som sa síce nenasmial, ale každopádne musím uznať, že originalita tohto srandovne zmýšľajúceho príbehu sa nezaprie. Vďaka efektom, maskám a hlavne gore, ktoré bolo v záverečnej pol hodinke skutočne excelentné, a bolo ho neúrekom, nemôžem inak, ako len vyjadriť obrovskú spokojnosť. "Black sheep" ma veľmi milo prekvapil. Toto som nečakal - 70%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl vidět srandovní ovečky (heslo buď hodný jako ovečka po tomhle nebude už nikdy platit...), které vypouštějící methan a pojídají lidi... Jedná se o průměrnou záležitost, která se místy vleče a místy baví, ale mě to neurazilo (a vlastně ani nenadchlo). Skvělý nápad ze kterého mohl být ještě větší úlet, než je... Chtělo by to ještě více absurdních situací, více humoru, více krve a vnitřností, prostě více všeho. Peter Jackson je asi jenom jeden, ale 3* si jistě zaslouží... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak Novozélenďané opět po nějakém čase zabrousili do vod, v nichž neochvějně kraluje jejich bohém Peter Jackson. Ovšem s tím rozdílem, že namísto hnusných mimozemšťanů nebo oživlých zombie terorizuje skupinu lidí stádo ovcí... No, už tento samotný fakt svědčí o tom, že nás čeká hodně netradiční podívaná. Ale pozor, nenechte se zmýlit zdánlivě neškodným zjevem těchto huňatých stvoření. Stačí totiž jen jeden malý laboratorní úlet, jedno malé kousnutí, a už je zaděláno na pořádné potíže. Všude kolem běhají krvelačné ovce, které žerou lidem střeva a trhají jim končetiny přesně jako za časů mistra Jacksona, občané se mění v ovcodlaky a hlavnímu hrdinovi nahánějí ovce již odmalička čirou náhodou panickou hrůzu. A jestli tohle zní dost šíleně, tak vězte, že ve výsledném provedení to vyzní ještě dvakrát tak šíleněji, a nebýt toho strašně stupidního a neoriginálního příběhu, kteý se snaží o nějakou tu zápletku vlastně jen tak z povinnosti, mohl z toho být i velký hit. Takhle je to jen poměrně zábavné béčko, které si znovu asi jen tak nepustím. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Zmutované ovce nikdo nečeká! Rozhodně ne obyvatelé novozélandských pastvin, kde zrádný bratr nezrádného bratra geneticky upravuje tyto ubečené sudokopytníky, aby vytvořil nový ovčí druh a byl nechutně bohatý. Černé ovce se okázale hlásí ke karnevalovým komediím Petera Jacksona a některé momenty skutečně jeho styl připomínají. Jenže povrchní nápodoba detailů neznamená, že půjde o stejně dobrý film. Černé ovce totiž trpí akutním nedostatkem chytrých nápadů a dá se dopředu poměrně jasně odhadovat, jak se bude vyprávění dále vyvíjet. ___ Během úvodních dvaceti minut se vyčerpá víceméně všechno, co tvůrce napadlo, ale protože film je koncipovaný jako celovečerní, musí se každý motiv ještě několikrát protočit. Hrdina opakovaně dokáže, kterak je přes ňoumovitost odvážný; ekologická aktivistka co chvíli „přepne“ do ekologicko-aktivistické rétoriky; opakují se řeči o čakrách, o souloži s ovcemi, proměny do ovcodlaků, na lidech si pochutnávající ovce nebo vyhřeznutí vnitřností. Přitom nejde o prvky ustavující vyprávění, ale spíše o významově dost jednoduché obrazy či situace, které nikam nic neposouvají. ___ A tady je ten průšvih... Přes všechnu přiznanou imbecilitu mají Vesmírní kanibalové chytře vymyšlené vyprávění s dílčími pointami, vývojem situací a slušnou gradací. Černé ovce ale jen variují podobné situace, dokud se nedostanou na svých 87 minut. Pak zařadí deus ex machina pointu, se kterou se mohlo vyprávění vytasit víceméně kdykoli, a je konec. Film si křečovitě skoro od začátku připravuje prostor k tomu, aby mohly ovce napadnout větší množství lidí, ale jinak pointy postrádá a většina situací je naprosto nesmyslně vykonstruovaná. A ne, neberu argument, že to mělo být úmyslně blbé. ___ Naopak, úmyslně blbé filmy musejí být o to chytřejší. Podobně jako úmyslně špatnou hru na housle může předvádět jen houslový mistr, který by jinak nikdy špatně nehrál. Rozumíte mi, že? Be-e-e-e-e... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Je to celkom prča, že sa na vraždiace monštrá menia ovečky, je to fajn, že pokúsaní ľudia sa menia... opäť na ovečky... a úplne posledná scéna so psom ma naozaj pobavila... lenže veci sa majú tak, že ak už dostanem takýto bláznivý nápad, tak to hypeujem do nepríčetnosti, neuspokojím sa s nápadom samotným. Čierne ovce tiež trpia tým, že postrádajú akúkoľvek pointu, nič za tým nie je. Je to tá najjednoduchšia, najpriamočiarejšia zábava, akú si dokážete predstaviť. No, aspoň že chvíľami fakt zábava. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Wairarapa a Wellington. (Terva)
  • Špeciálne efekty boli vytvorené firmou WETA Workshop, ktorá sa podielala aj na trilógii Pán prsteňov. (Mihail123)
  • Malé cameo si zahrál i režisér Jonathan King. Je to ten muž, kterého táhne ovce a on hledá klíče od auta. (Terva)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama