Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (998)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě málo směšných momentů, mamuti vypadají jako kdyby plavali a Camilla Belle se svým vysokým hot faktorem do filmu vůbec nesedí, přesto je snad největším pozitvem na plátně (push-upka rulez). Čekal jsem dementní zlo, ale ten film je jenom nudnou nezáživnou báchorkou, která mě urazila maximálně zrnitejma nočníma scénama. Jasně, chyby a nelogičnosti bych tu mohl vyjmenovávat do zítra a vidět už to nikdy nechci, i přesto jsem přežil docela ve zdraví. Asi x-krát jsem si vzpomněl na LOTRa, Třístovku nebo Mumii a nechápu, proč nebyl Edward Norton v titulcích, když očividně hrál záporáka :), ale necítím potřebu po 10k nějak šlapat. Za pár dní už si na ten film ani nevzpomenu. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky maximálně. Nevadí mi, že ve filmu je spousta dost nelogických věcí. To bych i odpustil, ale že to bude debilní i co se týče dialogů, proroctví a hrdinských proslovů, to už filmu neodpustím. Navíc přišel po skvělém Apocalyptu a ruku na srdce všem, kteří Apocalyptu nedali plný počet hvězdiček. Tady angličtina vyznívá i směšně. Ani nevím co se mi nakonec na filmu líbilo. Snad jen krásná dívka s modrýma očima. Jinak to bylo velmi slabé. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No taková kravina tu ještě nebyla. Toto je fakt nejdebilnější blockbuster, jaký kdy byl natočen. Rolande Rolande, tohle měl být film z pravěku, ne hvězdná brána. Opravdu mi to tak někdy připadalo. A dokonce tu ani vizuál nebyl pořádný. Ty fantas zvířata mi připadala strašně nedodělaná, snad kromě šavlozubáka. Trapý příběh, trapné všechno. trochu to vylepšuje krásná Belle, ale to fakt nepomůže. A co je snad nejhorší, viděl sem film s českým dabingem. No katastrofa... 2 hvězdy a ted uz opravdu vzhlížim k 2012 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Dějepis a zeměpis v kostce. Dredy jako z dvacátého století, mamuti jako z 200 000 let před Kristem jenom několikrát větší. Sem tam přiběhne přerostlé emu chytající podobu dinosaurů z druhohor a tygžík vyžlík podruhé v dějinách filmu prokáže své dobré srdce a postaví se za hlavního hrdinu. Společně s ním putujeme za průvodem Hunů či Mongolů Čingischánovy doby ze zasněžených Himalájí přímo do hustého amazonského pralesa, po jehož opuštění nás čeká nekonečná Sahara a podivná řeka plná plachetnic podobných opeře v Sydney nebo (při větší fantazii) těm španělským ze 16. století. Nenajdeme na nich ale žádného Hernanda Corteze nebo Francisca Pizzara, nýbrž ony Huny (Mongoly) oblečené v barevných látkách odněkud z Orientu, jejichž hlavní město připomíná jakési Maye, Aztéky a Inky v jednom (ačkoliv tygří sfinga kdesi uprostřed města by nás mohla svádět k zařazení spíš do Egypta). Jedno se ale Emmerichovi nechat musí. Kamerové záběry z leteckého pohledu vypadají úchvatně a hudba se mu taky povedla. Škoda jen, že se místo historie radši nezaměřil na sci-fi. A neodpustil si ty příšerný děsivý konce plný ožívajících mrtvol a velkých hrdinů. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

10 000 : 1 pro dredaté WTF a jeden z nejúsměvnějších snímků 21. století. Brát tohle vážně (a ještě k tomu být antropolog s duší archeologa se zálibou v historických vědách), tak si v zoufalství skalpuji svou hustou kštici a vydrápu zraky klem bájného manaka. Ale přece bych se nepřipravil o takovou porci zábavy. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Slonovití, tedy i mamuti, jsou jediná skupina savců, která neumí cválat. Impozantní pohled na cválající stádo mamutů je tedy jen filmová smyšlenka. (Honchina)
  • Roland Emmerich sa rozhodol do filmu neobsadzovať príliš známych hercov, aby neodpútavali pozornosť od historického ponímania filmu. (Greenpeacak)
  • Steven Strait, který kvůli své předchozí roli musel nabrat velký objem svalové hmoty, podstoupil přísnou dietu a náročnou fyzickou přípravu, čímž ztratil 15 kg, aby se z něj stal šlachovitý lovec D'Leh. (Rodriguez)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama