Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (392)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy nic moc. Film jsem viděl podstatně dříve než je datum tohoto komentáře, na které jste se pravděpodobně právě podívali. Pramálo si z filmu pamatuji. Dal bych dohromady asi základní stavební kostru a tím bych i skončil. Strach ani náznak strachu jsem zde zcela jistě nepocítil, tudíž jako horor film selhal a jako film taky. Snad i na ten odpad si troufnu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slovenský distribučný názov je omnoho výstižnejší, ako ten americký a v tomto prípade našim distribučákom gratulujem za ich vtipnosť. Nič iné ako totálne béčko nás totiž nečaká a názov Vacancy môže predstavovať aj psychologický art. Evokuje to Psycho a Texaský masaker, ale tak ďaleko sa Nimrod dopracovať neplánoval. Škoda, že mu nie je umožnené sa poriadne odviazať, ale tipujem, že v rámci súčasnej pásovej hororovej výroby, ktorú nesledujem, je jeho film ešte solídnou žánrovou zábavou. K tomu patrí aj hromada klišé a až tak to neprekáža. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor založenej na perfektní tísnivý atmosféře, která se dokonale stupňuje a dokáže napnout až k prasknutí. A proto mě docela překvapilo ,že to nema moc dobry hodnocení, protože se podle mě jedná o dobrej napínavej horor, kdy hercům věřim jejich strach a přeju jim aby přežili. Sice je pravda, že konec je trošku nerealistickej, ale komu na tom sejde, když zbytek filmu je fakt prvotřídně napínavej a i celkem originálně zpracovanej ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Půlhodina totální nudy s nejrůznějšími a hlavně předvídatelnými klišé, bez jakéhokoli leknutí, s logickými kiksy a příšerně hrající Kate. Vrchol nastal při protahované scéně s boucháním na nejrůznější zdi a dveře, kdy jsem se téměř červenal nad její naprostou nefunkčností. A pak najednou stačí párkrát zablikat, v krátké době několikrát vyděsit a už koukám na všechno jinak a hlavní dvojici (spíš tedy sympaťákovi Wilsonovi) upřímně fandím. Výstavní šoky, pro změnu nějaké to popření klišé a děsivá atmosféra. Ten protiklad proti úvodu je téměř neuvěřitelný. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Nimrod Antál je provokatér, nejdřív si natočí maďarský debut, jenž se jen zdánlivě zdá hluboký a s komplikovanou vypravěčskou linkou, aby pak ve svém hollywoodském debutu předvedl dalši stylový zářez na své režijní pažbě, v němž je něco jako příběh naprosto nepodstatný a hloubka je zde přesně v duchu jeho předchozího filmu, tj. skoro vůbec. Doslovný český překlad původního názvu Vacancy, Motel smrti, dává jasně najevo, o co ve filmu jde a o moc komplikovanější to věru není - tak akorát dlouhá expozice, při níž se dozvídáme, že ústřední manželský pár má nějaké ty problémy, následuje několik lekaček a poté pořádně hustá atmosféra napětí a strachu._____ Ideální délka filmu, nemající přes 80 minut, překvapivě kvalitní a přesvědčivé herecké výkony Kate Beckinsalové a Luka Wilsona (fakt jsem to napsal?) a velice zajímavá stylová podvratnost vůči filmu a jistým hollywoodským tendencím, kdy se čerpá nejenom hodně z hororových (či spíše černohumorných?) klasik let dávno minulých, ale i evropského artu v hávu thrilleru s Hanekem v čele._____ Za odvahu být nestylový ve stylu, za konzistentnost a atmosferičnost vyváženější než v obdobně konstruované Identitě a za vyrovnanost a hladší žánrové přechody než Jízda peklem mírně nadsazené 4* (70%) pro film, který řeší krizi manželství originálním a zábavným, svižným a oddechovým způsobem. Jenom ty freudovské tunely si už, prosím, páni evropští filmaři debutující v hollywoodu, strčte do prdele. Nedík. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Všetky snuff scény boli natočené hneď v prvý deň nakrúcania. (misterz)
  • Ráno po napadení manžela sléza Amy (Kate Beckinsale) dolů, načež následuje záběr na nohy Davida (Luke Wilson), které leží na koberci. V dalším záběru, kdy Amy výjde ven, leží celé tělo za prahem venku přede dveřmi. (Danny F.)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama