Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pangové umějí pracovat s atmosférou, napětím a vlasaticemi, to se jim musí nechat. Tady se vytasili i s takřka dokonalým vizuálem i nepříliš okoukaným příběhem, ve kterém se spisovatelka snaží dostat z fantaskního světa, který sama vytvořila a ve kterém uvízla. Bohužel v tom světě je právě ta největší slabina. Dokud se vše odehrávalo v realitě, dával film tušit klasickou pangovinu a tu bych si nechal líbit. Když to sklouzlo mimo realitu, zůstala sice parádní vizuální stránka, ale z hororu se stalo fantasy, které místy působila až dětsky. Ne že by to bylo špatné, ale navnadilo mě to jinak. Že se nakonec přikláním k lehkému nadprůměru rozhodl sympatický projev Angelicy Lee. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá podívaná založená vlastně jen na cca 10ti(?)typicky asijsky-surrealistických prostředích....Ze začátku je to jedna z nekonečné řady asijských duchařin a později se to přehoupne do neoriginální duchařské fantasy(je tu fakt ledasco co už dávno známe:rozmazané obličeje,malé holčičky,dlouhé-rovné černé vlasy,skřípavé zvuky,oči bez bělma....),která nemá téměř žádný děj(opravdu zde jde postava jen od někud někam) a jedinná zápletka (s malou holčičkou) je divákovi jasná už od půlky filmu............Kdyby to bylo 10 samostatných obrazů byla by to hezká série surrealistických maleb ale takhle jako film to nefunguje..... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozjezd tak pomalý a vlažný, že začal pomalu probouzet pocit zklamání, naštěstí se nestačil probudit docela. Atmosféra najednou zhoustla, lekaček a opravdu děsivých momentů přibývalo, a pak se najednou horor přetavil v úžasnou vizuálně úžasnou temnou fantasy se závěrem, který mě dostal do kolen naprosto nepřipraveného. Originální příběh, spousta skvělých nápadů ve světě zapomenutého (i když bych ji velmi rád viděl ještě víc), působivá atmosféra, několik úžasných a dokonce i poetických momentů, řada vizuálně skvělých fantaskních obrazů. Navíc je to horor, který nejen děsil, ale také mě dojal. Podobně jako u Sirotčince, jsem se dokonce neubránil slzám. Skvělé. A jako bonus krásná Angelica Lee a milá Zeng Qi Qi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný mysteriózní příběh o jedné uzavřené a lehce podivínské spisovatelce se nečekaně změní ve vizuálně lepou a zároveň těžkomyslnou a temnou fantasy. A jako rána mezi oči pak na leckoho určitě zapůsobí nelítostné nastolení jednoho hodně častého a diskutovaného morálního dilematu. A nejenom mnohé dámy budou šokovány, vždyť ani cynickému a otrlému dřevorubci nebylo najednou do smíchu. Patos, melodrama, citové vydírání? Dost možná. Ale působivé. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za úvod, který mě zcela zaskočil svou zákeřnou a úspěšnou schopností děsit. Dvě hvězdičky za úchvatné audiovizuální ztvárnění plné pozoruhodných momentů, z nichž bych vyzdvihl jeskyni potracených dětí a útok oběšenců. Forma spolehlivě drtí obsah, nicméně kabátek téhle recyklace je natolik zdatnou součástí díla, že dává záminku ke shlédnutí sám o sobě. Takové milé kombo Silent Hillu a asijských duchařin. Jednoduše, tohle dílko za vidění stojí, už jen pro svou mighty dreadful úvodní čtvrthodinku a spoustu krásných obrazů. Koukat v noci, na story se vykašlat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama