Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 3

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 364)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $23,637,265Tržby Celosvetovo $81,742,618Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,939,191 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $35,668,203 //počet predaných kusov 2,066,452║ iestamy nesmie chýbať chladný anglický humor a zaujímavé parodické spomienky na buddy filmy s výborným Simonom Peggom a slušne sekundujúcim Nicky Frostom prvá polovička filmu troška miestamy nudí ale zasa ta druhá je úplne nabitá prim scénkami k popukaniu, doslova zbesilá jazda. Vo vedľajších úlohách sa zaskvejú nemenej známy herci ako Timothy Dalton - Bill Nighy - Jim Broadbent. /videl v kine: 85%/ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Začnu od konce. Zapomeňte na Johna Matrixe a jeho explozivní čistku tichomořského ostrova nebo na Mariona Cobrettiho, kterak svými nekonečnými zásobníky likviduje gang vrahů na motorkách. To, co se ve filmu děje poslední půlhodinu, jste asi opravdu ještě neviděli. Pažby všemožných zbraní svírají vetché ruce sandfordských starců, kteří jsou vzápětí... Dost, tohle si musíte užít sami. Půdu pro tuto závěrečnou pasáž připravuje předchozích 80 minut, během kterých Wright perfektně skloubil detektivku s akční komedií. Příběh Nicholase Angela, jemuž kterýkoliv workoholik nesahá ani po vytrénovaná lýtka, je tak dynamický, zajímavý, napínavý, vtipně odlehčený a také krvavý. Ne nadarmo si film odnesl od ratingové komise Erko, bizarních smrtí je tu víc než má série Halloween dílů. Wright dokázal nacpat do Hot Fuzz tolik originálních a jedinečných nápadů a zparodovaných prvků, že Vás prostě film popadne za krk a úplně vtáhne do sebe. Simon Pegg je naprosto vynikající a z Nicholase Angela učinil někoho, komu fandíte, držíte pěsti a koho popoháníte kupředu po celou dobu stopáže. Výbornou postavu Angelova parťáka Buttermana, která prochází možná trochu očekávaným vývojem, skvěle zahrál Nick Frost. Dialogy jsou v počátcích jejich vztahu opravdu špičkové. Akční stránka Wrightova filmu (demoliční scény, zpomalovačky, rychlý střih a "rollercoaster" kamera) si obula sprintérské tretry a zavěsila se na paty jinak nedostižitelné akční apokalypse jménem Michael Bay. Film doporučuju všem, ale zejména těm, kteří nenávidí důchodce, třeba když se cpou do mhdéček s taškami narvanými nejlevnějšími zbytečnostmi ve městě... Já bych v tu chvíli vraždil. Hot Fuzz to zvládl za mě:) 73 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní britská parodie se strefuje do žánru policejních filmů o drsných zástupcích zákona. Tvůrci se precizně drží ultrakinetické a přehnaně efektní formy hollywoodských áčkových akčních filmů, ale při tom děj zasazují do ospalého britského městečka a jako hrdiny představují obyčejné pochůzkové policisty. Film s velkým nadhledem reflektuje klišé policejního žánru, drze naplňuje klasická dějová schémata a mramorizuje nabubřelý ideál nekompromisních policistů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek se rozjel poměrně dobře. Člověk se i pobavil . Pak jsem asi hodinu a půl nepochopil na co si ten film hraje. Jestli je to parodie nebo se to má brát vážně. No a na závěr jsem se dočkal slušné akce. Jestli jsem se krom úvodu pobavil ? To ani omylem. Vlastně nejlepší zábava je až díky našim komentářům. Plakátové věty typu: "Edgar Wright strčil Baye do kapsy." "Takhle má vypadat akční film". Nebo zase vysoce netolerantní komentář od uživatele Humprt Pum . To sou mnohem větší dardy než celej tenhle zkaženej guláš zvanej Hot Fuzz. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Isherwood píše, že čím víc máš z akce nakoukáno, tím víc se pobavíš. Myslím si, že to není tak úplně pravda a že pro nás akční freaky je toho v Hot Fuzz nakonec trochu málo. Že bychom fakt chtěli ještě víc citací, víc hlášek, víc odkazů a víc ukradených "Zchlaď se" a "Zapomněl sis padák". Humor Hot Fuzz je většinou chytřejší a vyhrává si s neprvoplánovými scénami s Bobem a Davem, "Oh, Mother!", rajskou omáčkou nebo knírem, na fanouškovských orgiích pro příznivce Bad Boys by se ale ještě dalo přitvrdit. Každopádně oproti Soumraku mrtvých velký pokrok ve výpravnosti i v kadenci fórů. Těším se na další zesměšněný žánr, i když dvojce bych se taky vůbec nebránil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Nick Frost si ke své pušce Winchester při natáčení vybudoval vztah a pojmenoval ji "Emma". Simon Pegg během natáčení říkal své zbrani "Sarah". (don corleone)
  • Ve chvíli (cca 30. minuta), kdy v supermarketu začne Angel (Simon Pegg) pronásledovat zloděje sušenek, si Butterman (Nick Frost) prohlíží filmová DVD. V záběru lze krátce zahlédnout i disk s předchozím filmem tria Wright/Pegg/Frost Soumrak mrtvých (2004). Aby vtípek nebyl tak nápadný, byl Peggův obličej na přebalu přelepen cenovkou. (packa)
  • Poté, co Nicholas Angel (Simon Pegg) na pouťové střelnici sestřelí vzduchovkou všech pět plechových figurek, jsou v následujícím záběru všechny figurky opět postaveny, aniž by se jich kdokoli dotkl. (Milan25)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno