Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako by si film nemohl vybrat, čím chce být - jestli barkoním hororem, noir hororem, klaustrofobickým hororem, death metal hororem... Díky tomu hapruje i střih, skladba, vedení příběhu... A je to škoda. Kdyby tvůrci vsadili na jednoho koně, mohlo jít o docela zajímavou věc, včetně nečekaného a nezvyklého konce. Možná i kdyby vymysleli víc motivů při celé ústřední části procházení katakomb a víc zajímavostí. --- Vlasta Burian by se možná divil, jak ponuře vypadají rozsáhlé katakomby pod Paříží - stejně jako se diví americká holčina, která v nich za zvuků dravé trance music zabloudí. Victoria přilétá z Ameriky na sestřino přání do Paříže. Sestra kamarádí s bláznivou partičkou, kteráí ráda děsí okolí a adrenalin vybíjí na nelegálních diskotékách v katakombách pod Paříží, kde na vás jukají tisíce lebek ze všech stran. Jenže - v dlouhých chodbách se Victoria ztratí (zhruba po půlhodině filmu), aby v nich pak bloudila skoro hodinu s pocitem, že ji honí děsivé monstrum. A pak se během deseti minut odehraje vskutku překvapivý závěr, kvůli kterému stojí za to film vydržet do konce. Škoda, že autoři filmu nepracovali s napětím o něco víc a nezkrátili začátek, mohl vzniknout zajímavý a nadprůměrný horor. Takto i přes onen nečekaný a nikdy nepoužitý závěrečný twist jde pouze a jedině o solidní sice, ale jen průměr. Disk navíc není nijak vybaven - kromě úvodního protipirátu a trailerů na filmy Vlci, Vdáš se a basta, je tu už jen upoutávka (1:57) na tento film a nic jiného. ()

Kleopatr 

všechny recenze uživatele

Za nepříliš nápaditým názvem se skrývá celkem atmosférický horor(?), připomínající mi zpočátku jeskynní Pád do tmy (2005). Film čerpá hlavně ze stísněného prostoru katakomb Paříže a z hereckého výkonu Shannyn Sossamon, nechtěl bych být na jejím místě. Zápletka je jednoduchá jako v mnoha jiných hororech s nečekaným závěrem. Líbila se mi kamera i zvuky a hudba. Ale moc okamžiků ke strachu ve filmu nebylo, chvílemi nuda... 69% ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Nedala jsem se odradit zdejším nepříznivým hodnocením a jednou večer, znavená prvním dnem nového semestru, jsem ulehla se svým drahouškem (rozuměj pécé:-)) do postele a pustila si Katakomby. Za okny tma, já sama v pokoji a k tomu Shannyn Sossamon zoufale pobíhající tím temným bludištěm plným mrtvých duší... Nevím, jestli jsem vychytala zrovna správnou chvíli nebo se mi momentálně někam zatoulal zdravý rozum, ale film byl pro mě nečekaným zážitkem - snad pětkrát jsem byla v pokušení zmáčknout stopku, ale nikoliv pro to, že by byl film tak nesnesitelný, ale prostě proto, že jsem byla pěkně vynervovaná:-)) Tak nevím... Možná po druhém zhlédnutí změním názor, dneska ale dávám čtyři stars. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Katakomby jsou o příšerný věčně uječený huse, co se ztratí v podzemí Paříže a nemá smysl pro humor. Shannyn Sossamon byla příšerná a po celou dobu jsem si přál, aby jí už konečně někdo sejmul a vzhledem k tomu, že je to prakticky vzato její one man show, tak celý film na ní i padá. Celé to zachránil až závěr, ale jen od toho, abych tento horor poslal do propadliště dějin. P.S.: Pink! mám rád, ale to, že je skvělá zpěvačka z ní herečku nedělá. ()

Dr.Gonzo 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 4 (za ten běh s/bez krumpáče... to mě fakt udeřilo do očí), ale jinak je to v tomhle žánru fakt zajímavá věc, která je jak koukám hodně sepsutá, takže 5. Celkem dynamickej střih i hudba stála za to. Prostě mi asi všechno zapadlo a zkrátka a jednoduše sedlo. Chvílema sem byl možná víc vyděšenej než hlavní hrdinka. Asi nějaký čas budu zase muset spát s rožnutou lampičkou... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno