Reklama

Reklama

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 741)

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda až komiksového rozměru nakažených, tj. jejich enormních schopností – takové síly, že by snad rozšmajclovali i pancéřák a rychlosti, že by v krátkém sprintu za sebou nechali i Asafu Powella. Trošku se to bije se zbytkem filmu, který je vlastně takovým komorním dílkem o osamoceném životě jediného přeživšího, jeho pocitech a smutku. Tedy nutno dodat, že „komorním dílkem“ s fenomenálními triky, protože takhle díky digitálním kouzlům vylidněný New York jste nikdy předtím neviděli a do budoucna možná dlouho neuvidíte. V tomto koncertu o jediném muži, který za celou dobu snad nesleze z plátna, Will Smith dokazuje, že pokud na to člověk herecky má, zbaštíte mu všechno, i ty dojemné dialogy s umělými figurínami z vitrín. Kdo by tehdy před lety řekl, že tenhle Fresh Prince, který do světa rapoval svoje moudra o ´gangstas´ ze sousedství, se stane takovou uznávanou filmovou veličinou. Navzdory tomu patetickému zakončení to byly 2 hodiny zajímavé podívané, i když ta slečna, sedící v kině za mnou, si to se slovy: „….další americká píčovina.“ zjevně nemyslela :o) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Teda, tolik sympaťáků v jednom filmu aby člověk pohledal. Nejvíce se mi líbili zmutovaní hafani, pak mutant, co běžel po molu čtvrtý zleva asi na 16. místě a pak ten mutant šplhající po zdi sedmnáctý zprava. Jo, a málem bych zapomněl na tu chic modelku v půjčovně! Každopádně tomu nechybělo napětí, k vidění byla i řada solidních sportovních výkonů, jako sprint na 368 metrů, šplh po zdi s přískokem nebo let plavmo směrem vzhůru pod úhlem 72 stupňů. A koukám, že Fresh Prince vede své dětičky taky po hollywoodské cestičce, vystlané červeným kobercem. No, ještě by jim mohl propůjčit špetičku svého charisma. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Od One-man show Willa Smithe jsem si rozhodně sliboval mnohem víc. Vždyť už samotný příběh je jeden z nejoriginálnějších. Francis Lawrence je velice talentovaný režisér, což potvrdil už v Constantinovi. Od filmu Já, legenda jsem ale čekal takovou menší revoluci. Čekal jsem, že budu s otevřenou pusou hltat vylidněné město a film bude mít úplně jinou atmosféru. Revoluce se ale nekoná a Já, legenda zapadá do klasické škatulky akčních filmů, kterých se v hollywoodu točí stovky. Film nemá podle mně moc povedený scénář a rozhodně by mu slušel i nějaký lepší soundtrack. I přesto mám ale z filmu příjemný dojem. Nebýt hluchých míst mohlo to být za 5 hvězdiček. Velkou poklonu si určitě zaslouží Will Smith, který je ve filmu výborný a film neuvěřitelně zvedá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Existují lékařské zázraky…. Perfektní W.Smith a vytvořený svět. Perfektní je i tempo, kterým nám jsou servírovány další a další podrobnosti. Dobrá, nenucená atmosféra, přál bych si, aby vydržela celý film! Dozvídáme se, jak vypadá N.Y. ve dne, a čekám, jaký bude v noci. Lekačky, s baterkou v temných zákoutích, žádná hudba, kapky vody, zrychlený dech. Zambie útočí!! Super! Pak přichází konec a já jsem totálně hotovej! Jak tohle mohl někdo dopustit! A nezbývá mi věřit, že prostě Bůh existuje a ten alternativní bude lepší a celkový výsledek taktéž! P.S. je to tak 70%. Ale optimisticky dávám 4*. ALTERNATIVNÍ KONEC: všem, které konec v kinoverzi ,,neuspokojil“, doporučuji zhlédnout (pro jistotu) znovu celý film s tímto koncem!! Díky menším ,,doplňkům“ a jinému závěru to konečně dává trochu smysl!!! Teď jsou ty **** zasloužené. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni, na film jsem se sice tesil a byl na nej zvedavej, ale narozdil do ostatnich sem nebyl z traileru uplne hotovej a proto me vysledek potesil. Film ma jen par chybicek, nejak se mi nelibili v uvodu lvi, vypadali nak divne, pak je ve filmu sem tam naka nelogicnost a v prvni pulce by obcas tvurci mohli pritlacit na pilu, misty je to zbytecne rozvlekly. Jinak samotnej pribeh sice neprinasi nic moc novyho, ale je zpracovanej skvele, kulisy vylidnenyho mesta jsou naprosto uchvatny, hudba prijemna a perfektni napinava atmosfera, kdy nektery momenty jsou fakt o nervy. Obludky jsou udelany taky solidne, akorat nechapu, proc tam musel bejt nekdo hlavni. Co se tyce Willa, sice je hodne namakanej a s pistoli to umi, nicmene nehraje zadnyho hrdinu, ale je spis vystrasenej, vetsinu casu mu mirne hrabe, zkratka krapet jina role, nez je u nej obvykly. Tudiz mel prilezitost vyzkouset celou skalu emoci a musim rict, ze to zvlad naprosto perfektne, takhle dobre jsem ho uz dlouho hrat nevidel. Co se tyce zaveru, prislo mi to jako jediny mozny reseni, takze mi naprosto vyhovoval. Film ma sice sem tam hluchy mistecko, ale vetsinu casu je to fakt parada, takze lepsi 4*. Tak po zkouknuti alternativni verze, ktera se patrne lisi jen koncem, musim rict, ze puvodni kinoverze je lepsi, ten novej konec mi vubec nesed. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Režisér Francis Lawrence byl nucen na naléhání studia Warner Bros. přetočit závěr filmu, přestože ten původní se více blížil knižní předloze Richarda Mathesona. Nepoužitá verze je k vidění na Blu-ray nosičích. (Bart)
  • Původně se studio chtělo vzdát myšlenky natáčet v New Yorku z důvodu vysokých nákladů, ale do vyjednávání se vložil ostřílený producent Michael Tadross, který byl schopný vykomunikovat a zajistit uzavření několik bloků Páté Avenue, pronájem Brooklynského mostu a Washington Square Parku. To vše na šest nocí a o víkendu mezi zářím 2006 a srpnem 2007. Studio pak na natočení všech scén vynaložilo 5 milionů amerických dolarů. Náměstí Times Square muselo být celé vytvořeno počítačem, protože tuto lokalitu si produkce nemohla dovolit uzavřít. (don corleone)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama