Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díly je Taxi 4 vtipná a po dějové stránce nepříliš rozvinutá komedie, která má chvilkami bohužel sklony k (sebe)parodii. Je to škoda pro tak nadějný film. Ale i přes tenhle nedostatek se každý určitě zasměje a pobaví. I po tomhle filmu zůstává Taxi dobrou sérií. Ovšem pozor, film je jen na jedno zhlédnutí, víckrát už za moc nestojí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

O kúsok svižnejšie a dejovo bohatšie ako trojka, ale zároveň aj stupídnejšie a strašne pritiahnuté za vlasy. Ultrazábavnosť dvojky to samozrejme nevidelo ani z Danielovho taxíku, vezúceho ženskú do pôrodnice ;-). Tri zásadné výhrady: z Emiliana nebolo treba robiť až takého kreténa (keď prvýkrát nespozná svoju manželku v čiernej parochni, je to vtipné, ale opakuje sa to až do konca a je to trapné!), nevtipný riaditeľ polície nemusel dostať toľko priestoru a predovšetkým (!!!) malo tam byť viac taxi! Kde je nejaká poriadna naháňačka, sakra? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli série Taxi v minulých dílech dělala z policajtů blbce, tak čtyřka z nich dělá vyloženě retardy. Ale nemůžu si pomoct, mě to přišlo vtipné a dost nahláškované, byť pár zbytečně dementních scén dojem trochu přeci jen kazí. A i ten Danielův taxík šel tentokrát dost do pozadí, hlavní slovo dostávají Emilien a komisař Gilbert. Čtyřka je více než akční krimi komedie spíše taková neškodná taškařice připomínající staré bláznivé francouzské komedie. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Rozverná partička kolem komisaře Giberta se opět vrací, aby oloupila diváky kin a k penězům si přišla. Kariéra našich starých známých se nehla tak jak by si představovali, tak se logicky rozhodli, že ji píchnou trošku vitamínů a vrátí se zpět do populárních rolí v blázdnivé komedii T4xi. Jenže tenhle díl už nemá koule, Daniel stačí oprášit svůj taxík jen na začátku, aby nahrál policistům v příjemné citační scéně a pak musí uvolnit prostor nudné konverzačce s minimem akčních scén. Většina fórů je víceméně trapná, povětšinou právě z důvodu nepochopitelného opakování již několikrát viděného. Nápady scházejí a ani několik odkazů na světoznámé filmy nemůže tuhle polívčičku zachránit. Absolutně chybí nějaká změna oproti předchozím třem dílům, pominu-li již zmiňovaný rapidní úbytek akce a dva malé chlapce, kteří se beztak po splnění svého úkolu vytratí k dědečkovi a jsou vyškrtnuti z děje. Gibert chybuje a řve do kamery, Daniel mudruje, Emil skuhrá a Petra se snaží být sexy. Závěrečná přestřelka ala Zjizvená tvář sice chvilkově potěší, ale během pár sekund se propadá do trapné frašky. A tak se to má s celým filmem, dobré scény zůstávají pouze v náznacích a jsou okamžitě zpraseny mizerným scénářem. Absolutně fádní a nudné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci, aby okolo něj bylo tolik policistů, aby přes ně neuviděl moře." Tak já se přiznám, že Nepřítel číslo 1 mě hodně, ale opravdu hodně nebavil. Ani ty rodinné trampoty s dětmi tomu nepřidaly, takže vše muselo zachránit ladění radaru na vysokou citlivost, součástky z Concordu v taxíku, sjetý trampolínový mistr Gibert a samozřejmě Korejec maskovaný za Djibrila Cissého. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Ani jeden z hercov z celej série nepochádza z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • Papier s dnešným prípadom pre komisára je chybný a rovnako je tiež na opačnej strane prázdny, hoci by na ňom mal byť popis podozrivého. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:20:10 vyskočí komisař Gibert (Bernard Farcy) nadopovaný kokainem se dvěma automatickými zbraněmi. Je ověšený nábojovými pásy. Avšak lze vidět, že několik nábojnic je navrtaných (je v nich dírka), takže se jedná o neaktivní střelivo. (HonzaR.)

Reklama

Reklama