Reklama

Reklama

Muž z oceli

  • USA Man of Steel (více)
Trailer 5
USA / Kanada / Velká Británie, 2013, 143 min

Ve vzdálené galaxii se nachází planeta Krypton, která se kvůli vyčerpání přírodních zdrojů ocitá na pokraji záhuby. Jor-El věří, že jedinou nadějí pro jeho lid je najít jinou vhodnou planetu k životu. Vysílá svého novorozeného syna Kal-Ela na planetu Zemi. Generál Zod se domnívá, že za zkázu planety je zodpovědná vláda, a rozhodne se převzít kontrolu. Poté zabije Jor-Ela a je i se spolupachateli uvězněn ve vesmírném žaláři. Zod přísahá, že Jor-Elova syna jednoho dne najde a pomstí se. Na Zemi se Kala ujmou manželé Kentovi, kteří mu dají jméno Clark. Už jako malý chlapec si Clark připadal jiný. Jeho zvláštní schopnosti ho děsily, nerozuměl jim a snažil se je před svým okolím skrývat. Když se od svých rodičů dozví, že pochází z jiné planety, jeho život mu konečně začne dávat smysl. Planeta Země mu poskytla domov, nyní je tedy na něm, aby Zemi a její obyvatele ochránil. Clark pozmění svůj vzhled a vydává se do Metropolisu, kde jako Clark Kent nastupuje do redakce Daily Planet a mění se v anonymního zachránce lidských životů. Jediný, kdo pozná Clarkovo tajemství, je jeho láska Lois. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Lares4

Lares4 (hodnocení, recenze)

Ratemus

To jo jen s tím Batman mi to přijde jako blbost. To by muselo být v potitulkové scéně nebo tak něco. Nejraději bych viděl film ve kterém by se potkal Superman Shazam i Black Adam. Něco jako v animaci. Ten krátký animak byl super. Návrat černého Adama se to myslím jmenovalo.

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Lares4

Výborné, paráda... Možná se zalekli že by si ho přetáhla konkurence.. Čili supergirl a Batgirl už zase priorita nejsou.. Jeee doufám že to vyjde, superman je pilíř dc a takhle to prosrat by bylo na zlincovani

na příspěvěk reagoval Lares4, PKD

Lares4

Lares4 (hodnocení, recenze)

Aktualita: Henry Cavill má blízko k podepsání nové smlouvy na hraní Supermana v DC filmech! Spekuluje se, že bude mít cameo ve více filmech Shazam 2, Black Adam nebo dokonce Aquaman 2. Podle Variety by se Henry Cavill mohl objevit ve filmu Roberta Pattisona The Batman!..... Za mě super zpráva, pokud je to pravda.

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus , dragon94

Chlapci, to já všechno chápu a vím. Jen jsem ten pro mě! to je důl., zbytečný film zmínil, i když jsem si přísahal, že nikdy. Já za to po1. v životě ty prachy, dávati nebudu. Jestli se na to z prdele pak kouknu zadara doma, to už je jiná věc. Toť vše. Nic víc, k tomu nemám a není.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Moc se mi líbí tento komentář ke komiksu Wonder woman válka od Azzarella: Po peti letech a typicke bbartovske pravidelnosti "az a jestli se nam bude chtit" dostavame zakonceni Azzarellova pokusu o tak trochu jiny komiks, kde ani tak nejde o superpadouchy, ale spis o anticke drama, kde je kategorie padouchu pomerne mlhava. A jak to dopadlo? Neda se rict, ze spatne, ale taky nemuzu rict, ze bych byl uplne nadseny, i kdyz je Azzarello muj oblibeny autor. On to ma vymyslene dobre a kostra pribehu drzi, ale nejak mam problem s tim, jak ty postavy (a bez nejakeho negativniho pridechu - predevsim ty zenske) porad musi nekam rust a jelikoz uz maji za sebou desitky let existence, tak rostou do vysin, kde samy ty figury prestavaji davat smysl a vlastne jsou jen vyprazdnujicimi se (tedy ze smeruji k vyprazdneni, ne vyprazdnujici se jako vyprazdnujici se ;)) symboly. A to podle me neni dobře. Jinými slovy? Posouvají je pořád výše a výše Z se stávají jen symboli bez špetky charakteru a lidství

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Navíc kdo by nechtěl vidět další roztržené perly. :D

Jak vtipně někdo poznamenal na youtube: "Viděl jsem Batmanovi rodiče zemřít tolikrát, že mě zcela jistě předvolají jako svědka."

na příspěvěk reagoval PKD

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

PKD

Hele já si dám dalšího Batmana kdykoliv. Obzvlášť, protože zatím jsme tu neměli verzi podobnou Arkham sérii nebo alespoň Telltale hrám. Nolanův Batman prostě není Batman v pravemé slova smyslu. Affleckův se k němu dost přiblížil, ale nedostal šanci v sólovce... A v Lize z něj udělali tragéda.

Navíc si myslím, že by bylo hrozně fajn, aby svůj prostor dostala Poison Ivy, čehož se snad díky Batmanovi v budoucnu dočkáme. Btw.. Ta hudba z toho teaseru je famózní.

Jinak souhlasím, že víc jak cokoliv jiného chci minimálně trilogii se Supíkem a strašně rád bych viděl film se šarlatovým rychlíkem. Samozřejmě i GL by byl hrozně fajn. Koho nemám rád je WW. Ale to už od komiksů mi přijde hrozně nesympatická a jako postava mě bohužel vůbec nezajímá. To už raději ta Harley...

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

Asi takhle, ruku na srdce, superman už dávno není nejlepší superhrdina dc, ano je to pilíř a největší hrdina a největší ikona ale už rozhodně není dnes nejpopulárnější... Díky seriálům už i Flash, Arrow a hlavně Harley jsou populárnější a v celé je prostě Batman. Proč asi je každých pár let nějaký film s Batmanem? Superman má bez pochyby úžasné příběhy, ale pro běžného člověka je to přežitek a prostě nezajímavá postava protože je až moc silný a dokáže cokoliv a navíc nebyl recyklovan tak jko Batman v mnoha filmech.. U supermana je důležité aby film neměl obrovský rozpočet jako např mos (225 mil) a hlavně příběh aby to nebylo jen tupé bum bac.. Nový Batman od warneru je prostě nutnost aby si udrželi alespoň jeden pilíř dc protože na harley nebo aquamanovi to prostě nepostavíš. U supermana je více než u jiných postav důležitý důraz na příběh a postavy a ne na akci a efekty tak jako mos byť mos je skvělý... Ale potom vidíš, že utrzil více než shazam a u něj se počítá dokonce s dvěma pokračováními.. Takže tak... Superman prostě nemá být vážný a temný tak jako mos i když ten je díky Nolanovi dobrej ale prostě feelingem jako Supertunel se vrací byť to je hrozný film

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Ano. Jsem rád, že jsi mi to připomenul. Bez ironie. To jen dokazuje, že se absolutně v DC filmech, již nějakou dobu, totálně nevyznám. Není zde řád. Není zde disciplína. Jako na vojně či v armádě. Tudíž...CHAOS. Ale to se opakuji. Všechny bych je nakopal do xichtu! Někdo se na to těší (nechápu proč), já ovšem považuji projekt d Betmen za totální zbytečnost, kterou nikdo v podstatě nechtěl a nepotřebuje. Prostě, nechápačka. Ale, klidně budu za blbce, no co.

na příspěvěk reagoval Ratemus, dragon94

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

Zvěsti říkají že nové univerzum a novou šanci na vybudování dceu přinese Black Adam... Batman ovšem má taky velkou prevdepodobnost na nové dceu. Nový superman jistě nebude dceu ale něco zcela nového a pokud je pravda co se říká tak Flash by měl vše spojit a udělat čáru za Snyderem a jeho mos, bvs atd

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

dragon94

Shazam v poho. A ne, fakt nechci, aby the Batman, budoval kolem sebe nějaký nový DCEU. Ne. Hl. v tom, že Batmánkovských filmů je už plná prdel a Superman, ve srování...nic. Už toho bylo fakt dosti. Ale to je fuk. Co já s tím asi tak nadělám, že?

na příspěvěk reagoval Ratemus

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jako jo je jich dost, ale já reagoval na Woodsmana, který tak nějak dehonestoval herce členů Avengers a napsal, že DC má o dost hvězdnější obsazení..

Což určitě není pravda.

Taky bych to viděl tak, že je to zhruba nastejno. Ale tvrdit, že Johanson, Downey a Evans nejsou velké hvězdy oproti těm z DC.. mi přijde docela dost zcestné. Obzvlášť srovnáme-li čistě členy Ligy a Avengers, tak Liga určitě prohrává. 

 

Jinak abych se ještě vyjádřil k tématu, který tu byl včera ohledně MoS 2 a tomu proč propadli Birds atd... Myslím si, že by si WB měli uvědomit, že to není o hercích... Teda většinou. Viz. Downeyho Dolitle, kde to bylo hvězdami natřískané, ale nevydělalo to ani prd, protože ten film byl špatný. To samé Birds, ten film byl prostě špatný.

Ano jsou filmy, na které se lidi dívají jenom kvůli hercům, kteří tam hrají.. Viz. Hemsworthovo Vyproštění, ale u velkých blockbusterů je celkem jedno kdo tam hraje nebo nehraje, důležité je jak se ten film povede a zdali bude diváky bavit.

Tím chci říct, že když bude stát film zaprd a trailery budou spíše odrazovat, tak ho nezachrání ani třeba Tom Hanks, DiCaprio či jiná velká hvězda. 

Samozřejmě i když je film dobrý a hrají v něm fajn herci to taky vždy neznamená úspěch viz. probíraný Man from UNCLE.

Ale odsunout herce na vedlejší kolej, protože mu nevyšel jeden film je prostě špatně. Obzvlášť, když místo toho se raději vytasí s Zachary Levim a totálně debilním Shazamem. A pak tomu i přiklepnou dvojku a trojku, protože to nemělo tak vysoký rozpočet. Ačkoli to teda utržilo pouze polovinu toho co Muž z Oceli... Celé DC je prostě špatně postavené. A tyto rozhodnutí, který projekt je a není důležitý na základě nějaké statistiky je přesně to co DCEU pohřbilo. Protože určitě je důležitější držet se plánu a vybudovat tomu chrakteru nějakou fanouškovskou základnu a vybudovat nějaký vesmír namísto, aby tu postavu prostě zapíchli a hledali její momentálně populárnější alternativu...

Takže nezbývá než doufat a věřit, že se The Batman povede a snad kolem něj vznikne nové universum. Ale pochybuji.

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Crowe, Strong, Lane, Simmons, Affleck, McGregor, Costner, Irons, Defoe, Kidman, Wilson, Pine, Thewlis, Smith, možná jsem na někoho zapomněl ale za mě hvězd docela dost a to ještě v batmanovi je Serkis, Farell, Adama bude hrát Rock.. Logicky je jich ale méně když je třetina filmů

na příspěvěk reagoval dragon94

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

V mcu je prostě v každém filmu nějaká hvězda velké obří velikosti nebo prostě jen hvězda.. Jen v Ragnaroku je Neil, Damon, Golblum, Urban, Blanchett... A to je jen jeden film...

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

To bych neřekl. Spíš stejně, ale jen je jich méně.. Ty budeš dělat že sebe tupce prostě za každou cenu že?

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

woodsman

A DC má koho ? :D

Cavill, který předtím byl známí jen z Tudorovců?

Affleck, který je sice fajn, ale určitě to není žádná velká hvězda.

Gadot, která měla vedlejší roli v FF?

Momoa, který byl známí jen z Hvězdné brány a jedné série GoT?

O Ezrovi raději ani nemluvit.

A toho frajera co hrál Cyborga neznám vůbec.

Samozřejmě sem tam se najdou větší hvězdy jako třeba Laurence Fishburne, Kevin Costner, Michael Shannon, Amy Adams, Russel Crowe, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Lungren, Defoe.... ale oproti MCU mi to nepřijde, že by ty hvězdy byli něco spešl. 

Na druhou stranu je třeba říct, že z Evanse, Hemswortha, Pratta, Karen Gillan a dalších se díky MCU stali docela velké hvězdy.

na příspěvěk reagoval Ratemus

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Ratemus

zaujimave ze zrovna v hercoch ma DC odost lepsie obsadenie ako Marvel kdo bol Downey pred tym mimo marvelu ma sharlocka Zodiaca a este mozno 1-2 filmy inak shit to iste Evans, Jahansson atd.

na příspěvěk reagoval dragon94, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

No takový Hopkins taky jako Odin je dobré udělaný, v každém filmu jak mcu tak dceu máš nějakou hvězdu

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Tak ty tzv hvězdy nejsou nikde a u ničeho zárukou bomba filmu, jak sám víš. Byť je fakt, že když je v MCU filmu Redford či Douglas, tak to má prostě jinačí zvuk.

na příspěvěk reagoval Ratemus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

To mě právě na nás dvou, fascinuje.;-) Byť se přiznám, že mi vůbec nevadí, když někde adoruješ MofS. Naopak. ;-)

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

Narazil jsem. Na vtipný komentář na edne: Cavill? Proč ne, nikdy jsem s ním neměl problém. Co je na tom zahrát člověka, co nehne brvou, když na něj padá barák. WB by si měli uvědomit, že na Marvel neztrácejí hereckým obsazením, ale obsahem. Obsazení je horší tím, že ty největší hvězdy nemají zájem o to být v ‚tom druhém univerzu‘.

na příspěvěk reagoval PKD, woodsman

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

PKD

Je pravda že jeate pár lejn typu Birds a shazam a lize dám plný počet... No jo, bvs u mě zůstane asi na lepším průměru, za takových těch 6,7/10...rad se na něj podívám když to půjde.. Ale bohužel, za mě nic převratného.. Mos žeru víc

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

Každý něco čekal. Já jsem zase nečekal (haha!) že bude Gotham a Metropolis od sebe jen pár stovek metrů, přes záliv. To mě dostalo víc, jak ten Lexův Žolík.:) Vždy si pak vybavím comicsy typu, Ticho, kde v tom případě, Bruce zcela zbytečně, cestuje letadlem do Metropolis, když je to dle BvS, coby kamenem dohodil,hahaha!! Stejně ten film žeru a zůstane vždy, na plném počtu. Stejně jako JL zůstane na 3, která se (jak sám víš) ukazuje lepší a lepší s každým dalším lejnem typu BofP. Zardoz, promluvil.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Luthor nebyl špatnej ale čekal jsem něco jiného.. Ne pseudo jokerovskeho Luthora

na příspěvěk reagoval PKD

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

jhr

Einsenberg bol najlepsi proste epic ked tie fotky marthy hadze po supermanovi cisty manipulator babkyn moč stvorenie doomsdaya 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

jhr

Lex Luthor. Jedině Johny Sins... Ne dělám si prdel.. Umím si představit Garyho Sinisa,

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

higuain

Snažil jsem se, aby to vycházelo z předlohy a zároveň, aby to v pohodě zapadlo do světa DCEU. Iwan Rheon jako Lex Luthor by byl podle mě lepší než Eisenberg, protože má velké charizma a dokáže působit doslova démonicky. 

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD, woodsman

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

jhr

Jo a taky bych asi ponechal i Eisenberga, ale musím uznat, že ten týpek z GoT by byl taky zajímavá volba.

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama