Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu mám lehce rozporuplné pocity, ale převažují klady. Možná to bude tím, že filmy podobného ražení moc nesleduji, takže nemám v malíčku, jestli vykradl jiné snímky, možná taky Garym :-), jehož jsem skalním fanouškem. Každopádně film má atmosféru, poněkud zvláštní konec, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud při koukání nevaříte ani nehrajete PC hry, musíte cítit to napětí ve vesnici, do které přijede pár cizinců, z nichž naštěstí jeden mluví španělsky, takže izolace není úplná. Chtěla bych vidět tu delší verzi, která zřejmě není k sehnání, protože mi tam chyběly některé souvislosti, např. proč ti vesničani schovávali to děvčátko a taky samozřejmě ten konec :-). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Čistokrevné drama o dvou párech, které se vydají na krátkou dovolenou na Paulovu chatu, kterou přestavěl ze staré stodoly. Paul je přesně ten typ, se kterým byste nikam nechtěli. Umanutý, panovačný a přechytralý brouk Pytlík. Za své chování samozřejmě po právu zaplatí. Norman je přesně jeho opakem - nerozhodný zbabělec, který se rozhodne zmužnět tím nejhorším způsobem. Ale ani puška v jeho rukou, ze které se ještě kouří, ho nezmění. Úžasný les s prastarými zkroucenými buky je tajemnou kulisou pro baladický příběh, kde odplaty dojdou všichni, co hřešili. Jen doufám, že venkovani jsou zapšklými a zákeřnými burany jen ve filmech. Dávné hodnocení zvedám o jednu hvězdu, jelikož tentokrát mně film sedl. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak za 1) Perfektní barvy,příroda, lesy... nádhera za 2) skvělá kamera - žádné roztřepané záběry jako u filmu REC a CLOVERFIELD, ale ostrý obraz! za 3) excelentní zvuk DD 5.1. bylo slyšet i trávu růst :-) 4) Skvělý námět a dalo se to čekat : "francouzské horrory" : skvělé, "španělské horrory" : skvělé ----> takže spolu to muselo vyjít! 5) Dobrý výběr herců 6) Napětí, honička, děs, .....prostě vše co má v horroru být! Prostě EXCELENTNÍ ! Jen musím podotknout, že pouze Argentínská verze má 153 minut. Já viděl originál verzi a ta měla 93 minut! Neumím si představit, co by se tam odehrávalo ještě 60 minut :-) OBSAH FILMU : Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese, .....který tak dobře znají! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedené nebéčkové exploitation, odehrávající se kdesi ve španělských lesích, kam přijedou dva anglické páry a (bohužel pro všechny zúčastněné) narazí na tajemství některých z místních vesničanů. Rozhodně to není klasická zápletka ve stylu měšťáci vs. vidláci, o to jsem měl dojem že zde ani nešlo. Namísto brutalit a násilí je tu znát důraz na psychologii postav a neštěstí celé situace, to především dělá z BOSQUE DE SOMBRAS v dnešní době zajímavý (až trochu retro) počin, jedoucí ve stopách kultovních základních kamenů tohoto subžánru - DELIVERANCE a STRAW DOGS. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama