Reklama

Reklama

Válka rozumu a cti

  • Česko Souboj stratégů (více)

Obsahy(1)

370 let př. Kristem byla Čína rozdělena na sedm národů a několik dalších malých kmenů. Jeden z nich sídlí ve městě Liang. Velitel Xiang Yangzhong se svojí 100 tisícovou armádou má za úkol zahájit útok na Liang, který stojí v cestě do Jenu, a zabrat ho. Město by tomuto mohutnému útoku zcela jistě podlehlo a tak je jejich jedinou nadějí válečník Ge Li z Mo-Tsu kmenu jehož členové jsou proslulí obranými schopnostmi. Město, za pomoci Ge Liho odolává postupně jednomu útoku za druhým. Král města se však brzy začne obávat o své postavení a velitel Xiang ještě neřekl poslední slovo... (Siriuss)

(více)

Recenze (117)

kikuka 

všechny recenze uživatele

..miesto dorazu na hand-to-hand kombatov, resp. tanecnych subojov so zbranami mame pred sebou naozaj boj umu, resp. uvazovania, v ktorom ten, kto prezije boj, nemusi byt nutne vitazom.. a do toho zena, ktora ako voda narusi zasady filozofie a zasad Mozi, ktorymi sa riadi Go Li, strateg a ochranca / obranca miest so snom nastolit mier v celej čine v case, kedy bola krajina rozdrobena na sedem vacsich a niekolko mensich uzemno-spravnych jednotiek, aby asi 500 rokov neskor mohla bojovat za nastolenie troch kralovstiev.. /a ano, a little faster breath for Andy Lau/ .. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Protiválečná idea je hlavním posláním snímku. Tím, že je zasazena do doby 370 let před Kristem získává na zajímavosti. PŘÍBĚH:*** válka, strategie, láska, strategie, čest. Když se nejednalo o věcech válečných, ztrácel příběh na síle. Nebyla to nuda, jen to nebylo ono. A nemyslím si, že TA SÍLA musí těžit z válečných útrap./ HUMOR:0 pokud se nebudete bavit na ,,kreténském" chování některých postav./AKCE:*** válečné vřavy jsou zajímavě zpracovány. Nechybí davové scény. Všemu vévodí strategie. Ovšem krvelačné a silně militaristické publikum nemusí být ukojeno. Ostatně. Je to příběh spíš pro pacifisty./ NAPĚTÍ:0 nehodnotím, ale přesto přiznávám, že jakési ,,vnitřní" napětí ze snímku vychází. Hlavně z té strategie (zase) a z protiválečných myšlenek. Taková velká šachová partie... Jde jen o to, co od ní očekáváte. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinové dobývání města v ne-až-tak eye candy akci jak by se slušelo, to bude prostě utahané ať už to ozdobíte jakýmikoli zajímavostmi ze středověké taktiky, takže na rozdíl od většiny lidí tady kolem jsem radostí příliš nevýskal. Postavy a minimalistický příběh působí spíš jako laciná a nekonzistentní agitka než něco živelného a uvěřitelného, navíc vlivem vskutku zoufale nezvládnuté režie je to celé časem i dost zmatené... a ubíjející. Vynikají výprava tak nemá moc co zachraňovat, měl to být film, ne cvičení v komandování armád komparzistů. 6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud by se film soustředil víc na tu linii nesmyslnosti válek, potřeby míru a lásky a toho, že plody práce druhých lidí si přivlastní někdo jiný, a dokonce vás obviní z nepravostí, tak by se mi to líbilo víc. Ne že by tam tyhle myšlenky nebyly, ale jsou rozmělněny několika dalšími rovinami, kdy se autoři snaží říct kde co (sirotci, otroci, sjednocení, pýcha, když máš rád všechny, nedokážeš milovat jednoho apod.) plus samozřejmě nesmějí chybět opulentní bitvy (nejefektnější je asi ta s balóny). Ne že by nebyly profesionálně a efektně natočeny, ale někdy mohly být kratší (stejně jako celý film), časem už to hromadění mrtvol začalo být kontraproduktivní (autoři chtěli říct, že válka za sebou nechává mrtvé lidi, áno?, ale nebylo nutno tak tlačit na pilu). Vlastně i to téma lásky k jedné osobě nedostalo nakonec tolik prostoru a samozřejmě muselo skončit po asijském způsobu (teď mě napadá, jestli jsem kdy viděl asijský film s happy endem?). Prostě se nakouslo až moc témat, každé zajímavé, ale jen nakouslo a to dovedení myšlenky do konce nakonec přes délku filmu působí zkratkovitě a poněkud povrchně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný čínsko-kórejsko-japonský historický film plný stratégie a boja je celkom slušný, hoci herecké výkony ma nejako extra nezaujali, ale zato obsahuje kvalitnú hudbu a dobré bojové scény napriek tomu, že by ich mohlo byť viac. Pripomenú niečo z podstatne kvalitnejšieho Scottovho Kráľovstva nebeského. K dokonalosti mu chýba trochu surovosti, autenticita doby a realistických, krvavých záberov v bojových scénach a aj to lepšie čo bojové scény ponúknu, zhodí napr. viditeľne digitálny kôň, ktorý skončí v plameňoch. Ak je historický film, to čo vám chýba, tak je dosť veľká pravdepodobnosť, že vás to zaujme. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se skládá z 1531 záběrů, průměrná délka záběru je 5 sekund, nejkratší záběr trvá 0,3 sekundy a nejdelší pak 124,5 sekund. (Wisborg)
  • Podkladem pro vznik filmového snímku se nestala jen velmi populární japonská historická novela 'Bokukō' ('Mohist Attack') japonského spisovatele a novelisty Ken'ichi Sakemi, ale rovněž úspěšná eponymní manga série, původně vycházející v době od roku 1992 do roku 1996, jejímž autorem je japonský manga spisovatel Hideki Mori ('Umizuru', 'Aozora Shot'). (Conspi)
  • Ge Li (Andy Lau) a velitelka jezdectva Yi Yue (Fan Bingbing) jsou přistiženi při pozorování nepřátelského vojska v noci, ale hned v dalším záběru před vojáky utíkají za jasně slunečného dne. (JoranProvenzano)

Související novinky

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama