Reklama

Reklama

Zahradník

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

1. interaktivní film! Děj filmu ovlivňují diváci. V kinech pomocí hlasování a na DVD volbou menu. Můžete se rozhodnout, zda svého hrdinu necháte přežít, či nikoliv. Na výběr máte vždy ze tří možností. Partička sedmi mladých lidí (tzv. zlatá mládež) jede na velkou party na Nové Živohošti u Slapské přehrady. Za svítání dostanou nápad projet se na jachtě a vykoupat se na odlehlém břehu. Když se ztratí jedna z dívek, začne jejich boj o přežití. V lese něco je a nehodlá je to nechat naživu… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film se honosí přízviskem interaktivní horor, ale je to jen žvást, tento film je spíš interaktivní tragikomedie nebo interaktivní sračka.....ba ne, dělám si srandu. Není to interaktivní sračka. Ten film totiž není vůbec interaktivní! Sice si zde můžete na čtyřech místech vybrat, jak má děj pokračovat, ale ve skutečnosti tím neovlivníte vůbec nic, celý děj je narýsován předem, a má pouze jeden konec. Tak třeba v první možnosti si můžete vybrat, jestli se skupinkou pojede do lesa Ben nebo Saša. Ať už si vyberete cokoli, bude děj ÚPLNĚ STEJNÝ. Dokonce většina záběrů bude ÚPLNĚ STEJNÁ, pouze ta hrstka zbývajících je natočena dvakrát - jednou s Benem, jednou se Sašou ( a dokonce ani tohle není udělané pořádně, protože jsem si všiml minimálně jednoho záběru, kde byl Saša, přestože by tam měl být Ben - Bystroň asi nestihl ten druhý natočit a doufal, že si toho nikdo nevšimne). Zbývající tři možnosti výběru jsou ještě více iluzorní - děj se pouze asi na jednu minutu rozdělí, a pak se zase spojí, a pokračuje dál ÚPLNĚ STEJNĚ. Neovlivníte nic, ti co mají umřít, umřou. Odhaduji, že tak 90% záběrů je identických pro všechny verze filmu a uvidíte je už při prvním shlédnutí.________ A i pokud necháme stranou neexistující interaktivitu, tak ani jako film to nestojí za nic. Příšerné herecké výkony, neexistující napětí, a především je to neuvěřitelně nnaattaahhoovvaannéé (udělat z pětiminutového námětu hodinový film není jen tak). Bystroni, netoč horory, a pokud možno netoč vůbec.______ A Sašu Nikitina zde ani umřít neuvidíte, čímž odpadá poslední důvod, proč si to půjčovat. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Zahradník je opravdu špatný film :) Herecké výkony sice působí přirozeně, ale velmi špatně, postavy jsou ploché a nezajímavé (až na pár vyjímek, např. Saša nebo Američan - tito dva se ovšem kvůli zvolování diváka rozchází) a zabiják Zahradník má sice dobré nápady, nedokáže z nich však vyždímat, co by se dalo. U tohohle by se ta proslulá interaktivita dala přehlédnout, protože jsem zvoloval snad jen čtyřikrát (možná i pětkrát) a ať už kliknete na jakoukoliv možnost, stejně se vám nakonec objeví ta samá scéna (připouštím, že se jedna nebo dvě scény za celý film přidaly). To mi připomíná jednu volbu, u které jsem se opravdu od srdce pousmál: 1) Nechat Sašu na místě, 2) Vzít Sašu s sebou, 3) Hodit Sašu ze skály :D. To mi teď nehrává na můj názor, že Zahradník oplívá docela dobrými hláškami a ačkoliv po dějové stránce je velmi slabý, v této opravdu válý - dávám příklad: První říká "Zatracená ozvěna!" Druhý říká "Kde do háje je?" Třetí říká "Do prdele od kud jde ten hlas?" A čtvrtý říká "Nemluv sprostě, ségra!". Z toho jsem opravdu nemohl nebo také, když se sourozenci navzájem hádali a furt dokola si řikali: "DRŽ HUBU!" A pak jenom Američan: "Sorry, ja jsem tu tež" a Svalouš říká: "Ty drž hubu taky". Z toho vás může trknout, že se Zahradník nebere příliš vážně, což je hodně dobře. Bohužel však nějaké ty zásadní položky (herecké výkony, sympatie postav, vrah, vraždy, děj...) zaostávají, takže to celý film posílá zde - na ČSFD - do černé barvy, to mě docela mrzí. Možná, že kdyby tvůrci odhalili alespoň jednou Zahradníkovu tvář, z vražd bylo vidět něco víc než jen podělaný střih a postavy dostaly víc prostory, mohlo to dopadnout o hodně lépe - sice by to (rozhodně) nedosáhlo kvalit novějších českých snímků jako Total Detox nebo Někdo tam dole mě má rád, ale alespoň něco. Proč vlastně dávám čtyři hvězdičky, což je stejné hodnocení jako právě u Total Detox a větší, než u Někdo tam dole mě má rád? Já ani sám nevím, tohle je prostě tak strašně hloupý, až mě to zatraceně bavilo! Ale lepší než Total Detox to nebylo :) ()

Reklama

piserius odpad!

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšil na nový český film s názvem Zahradník. Jaké bylo mé zklamání po shlédnutí tohoto "filmu". Více než film je to spíše sračka. Myslím, že sračka je to pravé slovo, jelikož tento "první interaktivní horor" je horor v pravém slova smyslu. Ale horor, na který se nedá vůbec dodívat. Všem vřele nedoporučuju, protože takovou sračku jsem opravdu nikdy neviděl. P.S. Hádejte, kdo je vrahem? Správně vrahem je překvapivě zahradník. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Dá se vidět – pro zajímavost. Krátké, interaktivní (Co udělají se Sašou? – c) Shodí ho ze skály), zábavné (nejen Nikitin trousí jednu slovní perlu za druhou), brutální, obrazově pěkně ostré a čisté, holky včetně missky veskrze příjemné. Taková, s prominutím, amatérská hororová hříčka kombinující Záhadu Blair Witch s Pátkem třináctého (a Hostelem), jejíž převládající část tvoří běhání po lese a jejíž hororové scény nejsou ty úplně nejhorší, co jsem kdy viděl. Konina, ale peněz za půjčení DVD nelituji ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ty dve pecky tomu patrej, jedna za Lucii Vachovou, ktera sice neni herecka, ale za to je sakra pekna, druha za pokus o interaktivitu + za tech par dobrejch hlasek, ktery se nenechaj utlouct 99% tech zbytecnejch. ALe jinak je to bes, hruza a utrpeni, na opravdovou extravaganci prilis slaby, na normalni horor prilis zretelne neumely, herecky naprosto nedostatecny, plny formalnich chyb, a to jak ve scenari, tak v jeho zpracovani - dostat se ze Slap do Hlubočep suchou nohou...ale nechme to. Tomuhle se rika provandrovat dobrej napad. Zas na druhou stranu, aspon to Bystron zkusil. Ale to umi Uwe Boll. A taky si rika nejkontraverznejsi reziser...aaach jo!!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Zahradník byl natáčen na digitální kameru. (Halloween9)
  • Tvář Zahradníka není vidět ani v jedné scéně filmu. (StrYke)

Reklama

Reklama