Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadprirodzený príbeh o bezohľadnom sériovom vrahovi, ktorý prežil trest smrti na elektrickom kresle. Väzeňským strážam sa nepodarí vyhnať z vraha zlo, a nechtiac uvolnia vražedné monštrum. Výsledné kraľovanie násilia s extrémnym mučením nastavuje nový štandard pre hororový žáner. (JohnRambo)

Recenze (50)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se člověk odhodlá zhlédnout film v černých číslech, neočekává bůhví co, neočekává vlastně nic. A to je dobře. Případ masového vraha, který vstane z hrobu, není nic nového pod sluncem. V záplavě úděsných krimi, thrillerů a horrorů současnosti se mi tenhle jeví nakonec jako dobrý průměr. Potěšilo mě: hudba, odkaz s mumií na Psycho, pár pěkných efektů s křeslem a rozmydlenou hlavou jako třešničkou a fajnový konec, jelikož jinak to dopadnout nemohlo. Nepotěšila mě kamera - stroboskopické záběry na zabití, občas rozhoupaná až hrůza. A vypustil bych nechutné záběry od PETY, bez nichž by se film klidně obešel (něco jiného jsou triky a něco jiného reálné mučení a brutální zabíjení). Zrychlené záběry rozkládajících se těl připomněly německé amatérské pornohorrory. ()

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se v tomto filmu snaží ke skrznaskrz béčkovému tématu (a blbému scénáři) přistupovat poněkud umělečtěji (čti „hraje si na víc, než na co má“), ale bohužel pro diváky je režisérova vize „umění“ značně pokřivená. Veškerá snaha je mařena Uweho neschopností vybudovat fungující a působivou scénu, přičemž jediná scéna, která zpočátku celkem dobře funguje, je přílišným tlačením na pilu a brutalitou dohnanou ad absurdum pokažena a to, co zpočátku působilo celkem znepokojivě, je na konci pouze směšné – mám na mysli jednozáběrovou sekvenci s rozsekáním babiččiny hlavy na maděru. Jediný Bollův film, který v několika momentech celkem fungoval, byl Postal, neboť ten se nebral vůbec vážně, ale i tak to nebyla žádná sláva. A pokud se tenhle germánský rejža pustí do něčeho takhle vážného, jedná se o naprostý shit. Natočit to parta nadšených amatérů, bral bych to jako jistý příslib k tomu, že by s lepším zázemím a prostředky třeba zvládli něco obstojného, s přihlédnutím k tomu, že Boll těmito prostředky disponoval už u předešlých filmů, musím uznat, že tohle je prostě sra*ka. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Uwe Boll natocil podpriemerny horor, ktory unho vynimocne népatri do odpadu. Zacina sa masakrom fauny, ktora mi bola proti ludskosti, no a potom nastupila nuda. vedenie hercov je tragicke, sami nevedia co maju hrat, akasi strasidelna atmosfera tu aj je, ale Uwe Boll sa extra nesral s jej budovanim. Dialogy su uplne hrozne a na maskach vidno, ze su to len lacne cetky z podradnych obchodov. Nuda dostala neprirodzene vela miesta, to je tiez minus. Ale nejde o odpad, samotny pan Boll ma na konte aj horsie filmy. 36 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Uwe podľa mňa nie je iba zlý režisér, on musí byť hlavne hrozne hlúpy. Hneď v úvode Vás znechutí archívnymi zábermi mučenia zvierat, aby následne zvoľnil, a prešiel k fingovanému konzumovaniu hovien. To sú, paradoxne, zmála záberov, ktoré pri prvom pohľade fungujú. A potom ich komentujú úbohí herci, čo už je horšie. Do záveru vlastne už nefunguje nič; Uwe nezvláda ani to najzákladnejšie (hodne smiešne sú napríklad baterky v tme - niečo, čo vedia natočiť aj najamatérskejší tvorcovia found footage; Snová sekvencia je jasná po troch sekundách, prečo ju nesnímať 5 minút, že?), nemá žiadnu mieru, nevie viesť hercov, jeho dialógy by neprešli v Komisárovi Rexovi, absolútne nie je schopný nasnímať akékoľvek napätie. A keď to už chvíľu funkčne vyzerá, silí to ešte nejaký čas, viz. nechutne digitálna 10minútová scéna rozbíjania hlavy kladivom; za zvukov akože skučania (pripomenie Kung Práska s dabingom Viú viú) a stupňujúcej sa hudby na štýl Skaly, či podobného akčného veľkofilmu. Jedna hviezda zato, že taká Blueberella bola asi o 200% horšia (pre mňa osobne, v Top 5 najhorších filmov vôbec). Hlavne ale Uwe, najmi si už vole dramaturga ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Plne súhlasím so Soweekom. K normálnemu temnému krimi thrilleru na aké sme zvyknutí z kín to má poriadne ďaleko, a preto sa vôbec nedivím tomu mizernému priemernému hodnoteniu. SEED totiž skôr pripomína brakový krvák z 80. rokov, kde je inteligentný scenár a napätie ako z Mlčania jahniat to posledné, na čom záleží. Veľa tmy, veľa násilia a poriadne nekompromisný záver, ktorý tak trochu volá po pokračovaní. A ja by som ho aj celkom uvítal. Určite radšej než ďalšie pokračovanie prequelu k remaku Texaského masakru. Dva a pol hviezdičky za to, že je to iné než všetko, čo sa dnes toči a že je to najlepší Bollov film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Své cameo si ve filmu zahrál i Uwe Boll. Objevil se v roli jednoho z dozorců. (Terva)
  • Ačkoliv jsou filmy Uwe Bolla obecně málo přijímané, získal tento snímek na hororovém filmovém festivalu v New Yorku cenu za nejlepší speciální efekty za rok 2007. (Terva)
  • Obraz při scéně dokumentu o týrání zvířat byl zatemněn bez vědomí Uwe Bolla. (Terva)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama