Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žijete nebezpečně, slečno Quinn?“ - „Bezohledně, Henry, bezohledně.“ Laura Quinn se snaží dosáhnout povýšení, vždy ji ale někdo přeskočí. Pak se ovšem dozví, že s ní chtějí nepěkně vyjeb…ehm, že už s ní tak úplně nepočítají. A když ji do toho osloví uklízeč se zdánlivě bláznivým návrhem, začne nad ním postupně uvažovat…Bavilo mě to. Dýchalo z toho staromilské, distingované, a přesto poutavé krimi (kombinace uhlazeného stylu s napětím). Možná začátek mohl být trochu prostříhaný, ale ve chvíli, kdy začne interakce dvojky Caine-Moore (zvláště představitel uklízeče tu byl naprosto přesný), film dostane šťávu. Divákovi je sice jasné, kdo je tím slabším článkem (nemluvě o dobrovolném nabídnutí svých služeb hlavnímu vyšetřovateli), přesto děj není úplně předvídatelný. Jen mě trošku zklamala trhlina brilantního plánu (až příliš nevyzpytatelný lidský element). Jinak spokojenost, dám solidní 4*. „Znáte to staré rčení, že zlo nelze odčinit zlem? Je to nesmysl. Když chcete něco napravit, musíte nejdřív udělat něco stejně zlého.“ ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Naškrobená stará panna, workoholička a přesto sexy svůdná, to je Demi Moore v tomto herecky skvěle obsazeném kriminálním snímku. Pohodovka o jednom neuloupitelném a přesto uloupeném pokladu. Trochu mě mrzí ten konec. Jak to všechno mohl sám dostat dolů? Vždyť by tam strávil půl dne. No nějak to holt skončit muselo. Ale za shlédnutí to stojí. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Michael Caine mě snad ještě nikde nezklamal. Jeho uklízeč s plánem, jak čelit důchodové reformě, je charismatický a podceňovaný člověk s tajemstvím, jehož zahrál dokonale. Zato Demi Moore je sice taktéž charismatická, ale zbytečně hysterická. Třetí důležitou postavou je vyšetřovatel Lambert "straight to the bussiness" Wilson, u kterého stačí, že charisma prostě Má. Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o herecký film, ostatní složky jsou víceméně podružné. Potěší pečlivě budovaná atmosféra a zasazení do uhlazených 60. let, nicméně těch karátů na maximální hodnocení by muselo být mnohem víc... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V něčem ten film připomíná produkci klasických britských kriminálních komedií z 50. a 60. let. Sympatický snímek se solidním scénářem a vynikajícím stařičkým Michaelem Cainem, kde mi špičkový dojem kalí snad jen Demi Moore v hlavní ženské roli, kterou skutečně nemusím a považuju ji za průměrnou herečku. Tak jako 19. století mělo jako svého anděla pomsty hraběte Monte Christo, tak má Michael Radford svého uklízeče Hobbse, který - ač těsně před důchodem - dokáže přivést k zoufalství mocnou světovou korporaci i s početnou ochrankou a vynikajícími právníky. Protože scénář považuju za to nejdůležitější při hodnocení filmů, přikláním se kvysokému hodnocení. Ve své podstatě jednoduchý plán, který se obejde bez nejrůznějších hi-tech serepetiček a přitom dokonale funguje. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno