Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sepp 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem do dnešního dne neznal a byl jsem vskutku mimořádně příjemně překvapen. Od půlky se příběh odehrává pro mě překvapivým způsobem a ač rozuzlení bylo trochu, jak to říct bez spoilerování... asi triviální... tak celkově odcházím s velmi dobrým prožitkem. a navíc Demi Moore zde byla stále neskutečně sexy :) Takže můžu jen doporučit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštny, sem tam mu niečo chýba a niečo zase prekonáva priemer. Je to postupne dobre budovaná kriminálka k samému záveru filmu. Neprezradím to, čo film pri sledovaní naviac ťahá a na čo je človek veľmi zvedavý - a teda ako sa podarilo ukradnúť 2 tony diamantov, ale myslím, že takto by to bolo skôr neuskutočniteľné. Trochu mi tiež vadila absencia nejakej akcie a tiež mohlo byť viac vtipu v dialógoch. Ale Michael Caine sa drží svojou šarže a za to môžeme byť len radi. Demi Moore už mala síce najlepšie roky za sebou, ale vo filme je veľmi príťažlivá a sexi. Je to zaujímavý film s perfektným hereckým obsadením, fajn scenárom a dejom. Rozhodne stojí za pozretie. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tož zas tak Brilantní plán to nebyl, nic složitého a divím se, že na to jinak výborně hrající Lambert Wilson nepřišel hned na začátku. Herce bych celkově vyzdvihl, kromě Wilsona ještě k mému překvapení Demi Moore a Micheala Cainea. Jinak ovšem příjemná komorní záležitost, okořeněná patřičnou mírou napětí, což v dobře zrežírované kombinaci mě potěší více než milionové triky od Baye a spol. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivní drama. Děj se odehrává v době, kdy žena v manažerské pozici byla vzácnost a v kancelářích se běžně kouřilo. Ne že by to bylo pro děj podstatné, ale exkurz do té doby je velmi zajímavou součástí filmu. Jinak je pojetí velmi úsporné, skoro až komorní. Nijak to ale neubírá napínavosti příběhu, kdy to co se stalo dlouho vypadá jako nemožné. Na rozuzlení přijde asi každý divák přesně ve stejném okamžiku, byť ještě neví proč. Pro mě velmi příjemná detektivka, výborné obsazení (comeback Demi Moore, vynikající Lambert Wilson, kterého jsem asi od Matrixu neviděl) chytrý film, příjemné překvapení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama