Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Flawless je skvělý film, který táhne parádní ústřední dvojice. Zatímco Demi zde zajišťuje šarm a krásu (ano, i po čtyřicítce má pořád co nabídnout), Michael Caine zde obstarává ten těžší úkol - je totiž tahounem tohoto filmu. I když se zpočátku zdá, že to je příběh, kde hlavní roli hraje právě Demi, není to tak. Vše záleží na Caineově charakteru a na tom, jak mu uvěříte a nakolik se s ním ztotožníte. Na tomhle filmu se mi líbilo prakticky vše - atmosféra 60. let, plán na loupež i to závěrečné (logické, přesně pasující) vysvětlení. Plný počet ale dát nemůžu, protože mi občas přišlo, že Demiina postava se ze všeho dostává nějak (až moc) lehce. Ale jinak nemám co vytknout. 80 %. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemné staromilecké krimi plynoucí pozvolným tempem až k netradičnímu (vzhledem k současné žánrové produkci) lidskému konci. Demi Moore ze sebe vymačkala asi to nejlepší za posledních x let, ačkoliv na její strhané rysy neuměle zamaskované make-upem nebyl zrovna nejvábnější pohled. Ale hrála a o to se u ní počítá. Michael Caine to byla jiná káva a jeho výkon jsem si dokonale užil. Oproti všem těm ultrarychlým autohoničkám, střílečkám a potokům krve to byla velmi vítaná změna. 85% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak copak máme na vozíku..? Dva mopy, kýbl s vodou, okenu, Cif, sáčky do koše, Hvězda Afriky o váze 530,2 karátů.. Po Harry Brownovi další lahůdkový film, kde životem ošlehaný muž penzijního věku musí eliminovat erektilní dysfunkci a hluboké kapsy svou prohnanou čiperností. Radfordovi se podařil nekonformní retro heist, co se ku prospěchu věci šine jak postarší uklízeč a přitom nezapomíná na napětí, jemný humor a eleganci. Svou výrazovou cudností pak ze všeho nejvíc připomíná ženu, co se po milování zakryje až k bradě, ale vy jste přitom už všechno dávno viděli.. Škoda těch pár otazníků (logistická náročnost loupeže, nesoulad činu s motivací či nelétavá muška jenom zlatá), kvůli kterým na konci vyprchalo absolutní nadšení. Diamanty nejsou věčné, to Michael Caine.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Emancipace může mít dost podob. Když si se ženskou dlouho vytírají chlapi zadek, tak se naštve a při první příležitosti jim to vrátí. Laura Quinová přes veškerou snahu v práci profesně nepostupuje a přes její nesporné schopnosti jí vždycky nějaký chlap předběhne. Když za ní přijde místní uklízeč, že by jako mohli ukrást nějaké diamanty ze sejfu, moc práce mu nedá, aby ji přemluvil ke spolupráci. A pak se rozjede vyšetřování, nervy, dramata. Demi Moore dokazuje, že nepatří do starého železa a s takovým veteránem jako je Michael Caine ještě dokáže vystřihnout slušnej biják. Není to ani tak o napětí a tempu, jako spíš o psychologii postav, strachu, touhách a lidech obecně. V každém případě s potěšujícím výsledkem. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Švýcaři používají jeho tep k seřízení svých hodinek." A já používám Brilantní plán k občasnému zlepšení své nálady. Není to sice žádná geniální loupežničina, ale zato poměrně vytrvale blafuje a to mě baví. Zejména ve chvíli, kdy se světové zásoby diamantů vypařily a management se jedinečně pokouší nepanikařit. A jestli skutečně trvá 40 let utratit 100,000.000 liber, tak už bych s tím měl začít, abych se v důchodu neztrhal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama