Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

choze 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je, že to neví, jestli to chce být komedií nebo dramatem, věc druhá, že to nefunguje ani jako jedno, respektive komediální půlka je slabá (ale má nápady) a ta vážná zase k smíchu. Nic moc Hancock nenabídne ani po akční stránce a citelně mu chybí pořádný záporák. To chce ale drzost, vytáhnout v konkurenci Heroes s tímhle do kina. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hancock zo začiatku nenasieral len ľudí vo filme, ale aj divákov. Potom akoby sa Berg vrátil z dovolenky, kde reguloval natáčanie len cez mobil a tak to aj vyzeralo. Postupol času sa Hancock uzmieril nielen s obyvateľmi mesta, ale aj s divákmi, Berg sa pevne chopil remesla a to všetko bolo počuť aj na spokojnom smiechu počas premietania a ľuďoch vychádzajúcich z kina. Nebolo jednoduché vrhnúť sa do novej, navyše slepej žánrovej uličky, v ktorej už bude mať priestor len máloktorý film, ale Bergovi sa to podarilo. Trikmi však mierne sklamal, Smitha som chcel počuť v origináli, všetky podarené hlášky z traileru dodrbal dabing a to určite neboli všetky. A žonglovanie so žánrami nebolo pod kontrolou len v niektorých scénach. Určite bol 'Hancock' príjemným letným osviežením. 80%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak Will Smith ako lenivý superman? komické... ale oto ide nie? Mne sa to páči je to naozaj komické so solídnymi vizuálnymi efektami. Porste sa mi nato príjemne pozeralo bez toho aby som sa vôbec nudil..........Soundtrack John Powell: 1. SUV Chase [2:01] ,2. John, Meet Ray [2:05] ,3. Train Disaster [2:40] ,4. Meatballs? [0:57] ,5. The Trailer [2:00] ,6. French Asshole [1:32] ,7. Superhero Comix [0:44] ,8. You Should Go! [0:51] ,9. Mary Brings Meatballs [1:33] ,10. Getting Therapy [2:18] ,11. To War [1:19] ,12. I Really Hate That Word [0:48] ,13. Standing Ovation [1:06] ,14. The Kiss [2:20] ,15. Indestructible [2:05] ,16. Hollywood Blvd [6:24] ,17. Mortal [5:27] ,18. Upon Us All [1:19] ,19. Death And Transfiguration [3:55] ,20. The Moon And The Superhero [3:13], ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že letos distributoři odlišují ty dobré blockbustery od těch špatných tím, že ty špatné mají dabing (což se týká vedle HANCOCKA i druhé NARNIE a třetí MUMIE, dreamworksácké a pixarovské animáče z toho výjimaje). Je úplně jedno, jak dlouho se scénář potuloval po studiích a kolikrát byl přepisován, co všechno se z filmu přetáčelo a kdo je zodpovědný zá výsledný sestřih, protože to rozhodně nemůže změnit fakt patrný již z toho natočeného, tj. že HANCOCK je film bez stylu. Berg má rád greengrasovsky rozklepanou akci, bayovské objezdy hrdinů a mannovský vliv je také víc než patrný, ale jeho nápodoba je vždy horší než předobraz a navíc tyto stylistické postupy nedovede užít ve správný moment, takže je to pozéřina nejhrubšího zrna. A vágusácký (ne)hrdina trpí i tím, že Berg zprvu točil žánrové oddychocky a následně se vrhnul na ambiciózní dramata a thrillery, a tak je HANCOCK někde mezi žánrovou oddychovkou a ambiciózním dramatem/thrillerem, ale ve výsledku nefunguje ani jedna z polovin filmu sama o sobě dobře a dohromady už vůbec ne. Kdybych alespoň Smithovi tu postavu věřil, jenže já za ní viděl stále Willa Smithe... Na DVD mu bude líp. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po trailerech jsem čekal akční řežbu plnou přisprostlých hlášek a místo toho dostal příběh odcizeného hrdiny, který prochází nápravou. HANCOCK mi připomíná Smithovo JSEM LEGENDA, oba zmíněné snímky mají neuvěřitelný potenciál, ale místo toho aby jej využili stočí se na jinou kolej. Ne úplně špatnou, jen ne tak dobrou. Will Smith je naštěstí natolik zkušený herec, že se si film díky němu dokáže hodně lidí užít, ale fajnšmekrovi v ochlastovi odvedle pořád něco schází. Možná za to může přepsání scénáře nebo přetáčky, ale není to ono. Co se týče zbytku hereckého ansáblu Charlize Theron je úchvatná a Jason Bateman roztomile posedlý touhou spasit svět (podle mě předvedl ještě lepší herecký výkon než velký Will) a Michael Mann si střihl neuvěřitelné vtipné cameo. Slabší čtyři. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Hancocka (Will Smith) ve filmu nazvou osmnáctkrát urážkou "asshole". (Ruuzha)
  • Will Smith po prečítaní scenára usúdil, že Hancock je až príliš veľký hajzel, a nechal pôvodný v podstate dosť temný scenár prepísať do „odľahčenej“ podoby. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama