Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jak píše ladko, opět klasický a já dodávám opět dokonale přehrávající Ferrell. Na jednu stranu jsem z filmu poněkud zklamán, čekal jsem víc, na druhou několik naprosto geniálních momentů, které se mi vryly a doslova zasekly do paměti za pomoci Brennanova samurajského meče. Nevím, čím to, ale téměř každý film z dílny Judda Apatowa chutná s nádechem 70. let, ať už se v nich odehrává přímo či ne... "What are you doing?" - "I'm burying you." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až nepříjemně aktuálně adresná komedie s parádními postavami (od obou titulních bratrů, přes třetího až nechutně nesympatického bratra, jeho chlípnou manželku - scéna, kdy svému milenci vypráví, že by chtěla, aby se stal kuličkou a bydlel v její vagíně je neskutečná), hodně dobrým humorem, sociálně kritickými odkazy (drzost dětí, praktiky korporací), dobrými herci (Ferrell je už sázka na jistotu,Steenburger je skvělá takřka vždy). A i ta závěrečná nutná katarze je naservírována dost slušně. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Ten klaun nemá penis!" Po Benga v záloze má nejoblíbenější ferrellovka a to jsem se jí dlouho vyhýbal. Ferrell a Reilly předvedli ty nejpřesvědčivější a nejvtipnější čtyřicetileté mamánky s mentalitou dvanáctiletých v historii filmu a finální katarzní scéna, ve které Ferrell zpívá Bocelliho a rozezvučí tím v přitomných jejich nejkrásnější vzpomínky a nejskrytější touhy, mě rozsekala na kusy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u Poloprofesionála, od Willa Ferrella se mi nejvíc líbí podceněný snímek Old School (Mládí v trapu tuším) a vůbec beru víc jeho filmy, které spíše nežnou úspěchy a ani v bodovém hodnocení si moc nevedou. Prostě se mi líbí jeho filmy, kde ze sebe nedělá vyloženého debila. Bratři z donucení jsou někde na půl cesty mezi ferrellovskou "klasikou" a těmi podceněnými snímky. Vypráví o dvou bratrech, vlastně nejdřív o jednom chlápkovi, kteří i ve 40 letech se chovají jako puberťáci, honí si brko při vysílání aerobiku, žádné zázraky od nich čekat nemůžete. Já takové lidi tedy neznám, ale možná v USA jich je hodně a zaslouží si parodii. Když se tihle dva nevlastní brášci sejdou, nejde o žádnou idylku - naopak se začnou vzájemně štengrovat, tedy česky pošťuchovat, více či méně drasticky.   Nakonec ale dojde na tradiční ferrellovské usmíření a moralizování, takže jakýkoliv předchozí dojem z filmu stejně odvane pryč. Ano, pořád je tu ten suchý humor, kdy největší ptákoviny jsou pronášeny a prováděny s kamennou tváří a naprosto seriózně, ale přece jen si nemůžu pomoct, tentokrát to moc nefunguje. Asi proto, že skutečně Ferrel degraduje sám sebe, když se chová jako debil.   Disk patří k těm vydařenějším počinům na českém trhu, i když není kostelíčka bez kázáníčka, prostě ne vše je až tak růžové. Pozitivem je třeba množství zvukových a titulkových stop, slušný obraz (formátu 2,35:1) a množství bonusů. Negativem, že ani jeden z bonusů není otitulkován, nejen česky, ale vůbec. Navíc zde najdeme možnost pustit si film buď ve verzi, v jaké běžel v kinech (1:33:51), nebo v rozšířené verzi (1:41:16). Přiznám se, že jsem nezjišťoval, kde jsou rozdíly. Bonusy načíná veselý komentář herců a tvůrců, následuje pět rozšířených a alternativních scén (16:51), Line-O-Rama (5:43 - sestřih hlášek z filmu), Dale vs. Brennan (6:37 - další sestřih), nepovedené scény (4:07), hudební video (1:53), a konečně celá scéna prezentace (4:41) - jak již bylo řečeno, vše bez jakýchkoliv titulků. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hoci najlepšia scéna ("F-bomb") bola v traileroch a do filmu sa vôbec nedostala... aj tak nečakane zábavné. Ako vlastne nemám veľmi rád "drbnuté ferrellovky", tak táto mi celkom sadla. Miestami sú totiž títo 40-roční blbci chovajúci sa ako malí fagani a kombinujúci to s dospeláckymi vulgaritami jednoducho "hilarious". Záverečná pieseň sa u mňa zaradí medzi najlepšie záverečné piesne filmového plátna. A mlátenie detí v parku - na nezaplatenie. Mimochodom - pri niektorých scénach priam bije do očí, ako sú výborne zrežírované. Dal by som McKayovi natočiť niečo väčšie a drahšie. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama